Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
    Reik tikėtis dviračių tako danga nebus trinkelės
    Jei bus trinkelės, matyt jau laikas gult ant tako su dviračiu prieš trinkelių klojėjus
    Kiek girdžiu nusiskundimų dėl trinkelių, tai visi jie šiame forume ir iš tų pačių forumiečių. Berlyne daug dviračių takų iš trinkelių, asmeniškai jokių problemų dėl to nematau. Pats irgi važinėju dviračiu - jokių problemų. Nebent čia kalbama apie tokias trinkeles kokios buvo sudėtos dviračių takuose rotušės aikštėje arba dviračiai mediniai.
    Beje, čia tikrai nemanau, kad dės trinkeles.

    Comment


      O koks skirtumas, kai dauguma dviratininkų pėsčiųjų takais važinėja. Ten tai trinkelės...
      Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

      Comment


        Trilobitai, is kur tokia info apie pasiulymu eile, cia viesai kur nors gal yra?

        Comment


          Parašė Arunas Rodyti pranešimą
          Trilobitai, is kur tokia info apie pasiulymu eile, cia viesai kur nors gal yra?
          Viešojo pirkimo detalės

          Comment


            Žirnių gatvės rekonstrukcija




            P.S. dabar laksto visi kaip nesveiki nuo kalno...
            http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

            Comment


              Viešojo transporto vizijos: nuo metro iki taksi be vairuotojo
              Inga Saukienė, www.DELFI.lt
              2010 kovo mėn. 26 d. 16:54


              Maždaug po pusmečio turėtų paaiškėti, ar Vilniuje šalia pasenusio autobusų ir troleibusų parko atsiras tramvajus, metro arba net pasaulyje dar plačiai nepaplitę elektroniniai taksi. Į šį klausimą atsakys 850 tūkst. litų kainuosianti Lietuvos ir užsienio ekspertų studija. Anot savivaldybės atstovų, paprasčiausias variantas, kuris ateitų į galvą kiekvienam ūkiškam žmogui – patobulinti tas priemones, kurios jau dabar kasmet sėkmingai perveža 300 mln. keleivių. Tačiau Europos ekspertai linksta prie „žaliojo“ transporto, kurio paskirtis – derinti bent kelias modernias transporto rūšis.

              Vilniaus miesto savivaldybėje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Naujų viešojo transporto rūšių diegimo Vilniuje perspektyvos ir galimybės“ susirinkę Lietuvos ir užsienio ekspertai svarstė keturias sostinės viešojo transporto likimo versijas: tobulinti esamą autobusų ir troleibusų parką, įrengti tramvajų arba metro ir dabartinis viešasis transportas būtų tik pagalbinė priemonė žmonėms nuvykti iki metro stotelių.

              Konferencijoje reiškėsi ir dar viena – futuristinė grupė, siūlanti supermodernų, vadinamąjį ULTRA transportą. Tai automatiškai, be vairuotojo pagalbos valdomos transporto priemonės, kurios pasaulyje tik pradedamos naudoti. Tai tarsi automatiniai taksi. Į specialias stoteles atėję keleiviai specialiame terminale galėtų išsikviesti tokį taksi, kuris nuvežtų juos į sensoriniame ekrane pažymėtą kelionės tikslą. Nuvežęs vieną keleivį, toks taksi važiuotų paimti kito.

              „Neišskiriu nė vienos transporto rūšies, tačiau turime miestiečiams teikti patrauklias paslaugas – kad vilnietis norėtų įlipti, dar nežinau, ar į troleibusą, ar į metro, ar į tramvajų. Manau, yra neteisinga, kad žmogus šiandien automobiliu važiuoja nuo namų durų iki filharmonijos ar kitos įstaigos durų, - teigė Vilniaus meras Vilius Navickas. - Mes privalome suteikti kokybišką alternatyvą automobiliui. Kokiais keliais tai pasieksime, turbūt nėra svarbiausia. Svarbu, kad žmonės vėl sugrįžtų į visuomeninį transportą, kad būtų patogus susisiekimas, kad nekonkuruotų mikroautobusas su autobusu, kad transportas būtų išnaudojamas efektyviai“.

              Anot mero pavaduotojo Romo Adomavičiaus, „miesto vadovybė galvoja, kad miesto transportas gerokai atsilieka nuo kitų Europos miestų ir atėjo laikas tai sutvarkyti“. Parengta studija tiksliai atsakys, kas yra geriausia. Mat miesto gyventojų tankumas yra mažas – jis siekia vos apie 1300 kvadratiniam kilometrui, turime beveik 42 proc. žaliųjų erdvių, kurios neapgyvendintos, atstumai dideli, važiavimo kaštai – taip pat, todėl reikia labai gerai paskaičiuoti, pagalvoti apie perspektyvas, kiek mieste bus gyventojų ateityje ir kokie bus jų poreikiai.

              „Dabar atrodo, kad kuris nors meras nuvažiavo į x miestą, pamatė jo transportą ir sako – bus taip. Nebus taip. Matėme jau ir traukinius, ir gondolas. Mes matėme, kaip geležinkeliai nupirko modernius dviejų aukštų traukinius ir reklamuoja, kaip greitai jie pasiekia Kauną – per 1 val. 15 min. Tačiau aš vaikystėje traukiniu į Kauną nuvykdavau lygiai per tą patį laiką, o nupirkus tris traukinius už 200 mln. litų jie per metus pagamina dar milijoną litų nuostolių. Didelio meno nereikia nupirkti ką nors už milijardą, o po to turėti pusę milijardo nuostolių per metus.

              Tuo tarpu šviesoforų reguliavimo sistemai išleidome 100 mln. litų, galima ginčytis dėl jos, bet avaringumą ji sumažino 30-40 proc., saugo žmonių gyvybes, sveikatą, o kamščius sumažino nuo 17 min. iki 12 min. Žinoma, galima išleisti dar 5 mlrd. litų ir sumažinti statistinius kamščius Vilniuje nuo 12 min. iki 7 min., bet gal mes tiesiog neskubėkime tas penkias minutes“, - antrino meras.

              Paklaustas, kaip ketina susimokėti už minėtą studiją, kai sostinės skola siekia apie 700 mln. litų, V. Navickas patikino, kad skolų situaciją pavyko suvaldyti – skola nebeauga ir rasti sprendimai, kaip atiduoti trumpalaikes skolas. „Tik 1 proc. pasaulio įstaigų neturi skolų, visi miestai ar įstaigos yra skolingos, esmė, kaip jie tvarkosi su skolomis. Galiu atsakingai pasakyti – mes susitvarkėme su skolomis ir pinigų šiai studijai yra“, - teigė meras.

              „DELFI“

              Comment


                Parašė Vidma Rodyti pranešimą
                Tai automatiškai, be vairuotojo pagalbos valdomos transporto priemonės, kurios pasaulyje tik pradedamos naudoti. Tai tarsi automatiniai taksi. Į specialias stoteles atėję keleiviai specialiame terminale galėtų išsikviesti tokį taksi, kuris nuvežtų juos į sensoriniame ekrane pažymėtą kelionės tikslą. Nuvežęs vieną keleivį, toks taksi važiuotų paimti kito.
                Na ką gi, sekanti studija bus "Dėl teleportacijos diegimo Vilniaus mieste"

                Comment


                  Sekanti studija bus apie tą patį, tik kita valdžia užsakinės. Negi pirmas kartas.

                  Comment


                    /\ Idiotai studijuoja ne apie tą ką reikia. Tegu nedabaigtą gatvių tinklą pabaigia ir nebijo jokių sodininkų... Kam burokų ir kopūstų miestui metro ir taksi be vairuotojo. Verkti norisi kokias nesamone svaigsta. Japonai tokių dalykų net nenaudoja, o Vilnius jau matai nori Japan pralenkt... Komediantai...
                    Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                    Comment


                      Paklos asfaltą

                      http://www.lrytas.lt/?data=20100522&...k100522&view=2
                      Sandra TRINKŪNAITĖ
                      „Sostinės“ korespondentė
                      2010-05-22
                      Kelininkams baigus mieste lopyti didžiausias duobes, dalies gatvių asfaltą ketinama pakeisti visą. Tokių vietų sąrašą jau parengė savivaldybė.

                      Šiais metais ištisiniam sostinės gatvių asfaltavimui skirta 1,5 milijono litų.

                      Už šią sumą naujas asfaltas bus paklotas Savanorių prospekte – nuo paskutinio miesto šviesoforo iki įkalnėje esančios degalinės „Emsi“.

                      Ši atkarpa labiausiai sugadinta sunkiasvorių automobilių – čia yra didžiulių provėžų.

                      Taip pat bus tvarkoma dalis Mokslininkų gatvės, J.Kazlausko gatvė, Laisvės prospekto dalis ties Televizijos bokštu, Pilaitės gatvės išvažiavimas Karveliškių link – apie 120 metrų.

                      Žirnių gatvės atkarpoje nuo viaduko iki sankryžos su Liepkalnio gatve jau pluša darbininkai.

                      Lėšų skirta ir Kairėnų gatvės asfaltui kloti, nes ši gatvė dėl duobių tapo sunkiai išvažiuojama. Dėl jos gyventojai savivaldybę užvertė skundais.

                      Comment


                        /\ Ira tai tik lašas jūroje. Vietų su lopais, duobėm ir aišku kenčiančiom pakabom Vilniuje kur kas daugiau. Galėtų pvz sutrvakyti Fabijoniškių - Stanevičiaus gatvių sankirtą, nes ten yra tragedija. Bildu kasdien beveik
                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                        Comment


                          Kelininkams baigus mieste lopyti didžiausias duobes...

                          Tunelyje po Seimu (Ukmergės link) taip riebiai palopė tas duobes, kad užmiršo nuskusti perteklinį asfaltą. Galėtų dabar kelininkai grįžti ir nuskusti tuos gumbus... Nelabai suprantu, kas tokį kelininkų darbą priėmė?

                          Comment


                            Parašė HSV Rodyti pranešimą
                            Kelininkams baigus mieste lopyti didžiausias duobes...

                            Tunelyje po Seimu (Ukmergės link) taip riebiai palopė tas duobes, kad užmiršo nuskusti perteklinį asfaltą. Galėtų dabar kelininkai grįžti ir nuskusti tuos gumbus... Nelabai suprantu, kas tokį kelininkų darbą priėmė?
                            Ten ne perteklius, o didelio eismo intensyvumo gatviu tipine problema. Asfalte issibanguoja vezes, o lopas taigi plokscias. Vat ir gaunasi vezes krastuose lygiai, o per viduri iskilimas. Nebent voluoti ne isilgai gatves, o pastatyti vola skersai, kad pagal bangas isbanguotu ir lopa...

                            Comment


                              Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
                              Ten ne perteklius, o didelio eismo intensyvumo gatviu tipine problema. Asfalte issibanguoja vezes, o lopas taigi plokscias. Vat ir gaunasi vezes krastuose lygiai, o per viduri iskilimas. Nebent voluoti ne isilgai gatves, o pastatyti vola skersai, kad pagal bangas isbanguotu ir lopa...
                              Teoriškai gal ir teisinga mintis, bet tunelyje pernelyg dideli lopai, kad negalima būtų jų išlyginti

                              Comment


                                Sveiki,

                                Nežinau kiek tai susiję su infrastruktūra, bet man labai įdomu pasidarė ką ten daro ties įvažiavimu į Tarandę? Kažkaip viadukas ten neįsipaišo.

                                Comment


                                  Parašė bička Rodyti pranešimą
                                  Sveiki,

                                  Nežinau kiek tai susiję su infrastruktūra, bet man labai įdomu pasidarė ką ten daro ties įvažiavimu į Tarandę? Kažkaip viadukas ten neįsipaišo.
                                  Kažkada tenais bus vakarinio aplinkelio susijungimas su keliu į ukmergę, bet kažko ankstoka dar

                                  Comment


                                    Ukmergės gatvės jungtis su vakariniu aplinkeliu bus keliais šimtais metrų arčiau miesto. Tą rodo brėžiniai. Gal čia planuoja kokį palengvinimą patekimui į Tarandę?

                                    Comment


                                      Ten kažkokius vamzdžius tiesia/keičia išilgai visos Tarandės.

                                      Comment


                                        Spėju (neesu tikras) kad tai susiję su Tarandės, Avižienių ir Sudervės prijungimu prie Vilniaus vandentiekio ir kanalizacijos tinklų

                                        Comment


                                          Parašė Qbazzz Rodyti pranešimą
                                          Spėju (neesu tikras) kad tai susiję su Tarandės, Avižienių ir Sudervės prijungimu prie Vilniaus vandentiekio ir kanalizacijos tinklų
                                          Cia turbut sitas:

                                          Sanglaudos fondo projektas 2005/LT/16/C/PE/004 „Neries upės baseino investicinės programos I etapas (Vilniaus miesto ir rajono savivaldybės)“

                                          Sutartis Nr. V/2007/V50 „Vandentiekio ir nuotekynės tinklai bei įrenginiai Tarandėje Vilniaus mieste“ pasirašyta 2007-06-08 su ABF „Viti“, darbų trukmė - 26 mėnesiai. Sutarties suma 41 448 024,20 Lt be PVM:

                                          Sanglaudos fondas – 22 878 837,77 Lt;

                                          LR biudžetas – 18 569 186,43 Lt.

                                          Projekto įgyvendinimo metu bus nutiesti 29,4 km vandentiekio ir 30,3 km nuotekų tinklų bei pastatytos 11 nuotekų siurblinių ir 1 vandens kėlimo siurblinė. Šiuo metu tiesiami magistraliniai tinklai palei Tarandės gatvę, klojami vandentiekio ir nuotekų kvartaliniai tinklai Gailašių, Pikutiškių, Kelpių ir T. Žebrausko gatvėse. Vyksta darbai prie vandentiekio siurblinės. Ruošiamos statyti 4 nuotekų siurblinės. Baigiami gerovės atstatymo darbai Tarandės gyvenvietės kvartalinėse gatvėse. Liko pastatyti 6 km vandentiekio ir 5 km nuotekų tinklų. Šiuo metu atlikta – 54,22 proc. darbų.Oficialus darbų baigimo terminas yra birželio 21 d., rangovas įpareigotas darbus baigti iki šių metų spalio 15d.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X