Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Klaipėdos tiltai ir viadukai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • RDA
    replied
    Viaduko rekonstrukcija: vairuotojus apgavo


    Mokyklos gatvės viaduko kapitalinio remonto keliamus nepatogumus Klaipėdos vairuotojams gali tekti kęsti neribotą laiką, nes rekonstrukcija pradėta be projekto. Nepaisant to, kelininkai pasiskubino pradėti griovimo darbus, kurie ilgam trikdys čia eismą.

    Birželį pradėtos rekonstrukcijos galutiniu terminu nurodoma kitų metų vasario pabaiga. Visgi panašu, jog remonto darbai gali gerokai užsitęsti.

    Tą patvirtino ir sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybe pasirašiusios UAB "Klaipėdos keliai" gamybos direktorius Algirdas Paulauskas. Ši bendrovė konkursą laimėjo be darbo projekto. Pastarasis dar net nėra parengtas ir nežinia, kada išvys dienos šviesą.

    A. Paulausko teigimu, be darbo projekto beveik visi tolesni remonto darbai negali būti vykdomi, todėl šiuo metu atliekami tik epizodiniai: statomi turėklai, baigiami ardymo darbai.

    Pasak A. Paulausko, darbai stoja dėl problemų su viaduką projektuvusia Ispanų bendrove, kuri nesutinka atsisakyti projektavimo teisių. Koją kiša ir ilgai trukusios projektuotojų paieškos.

    Tuo tarpu Klaipėdos miesto savivaldybės statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė patikino, jog darbo projektas yra ruošiamas, o remonto darbai vietoje nestovi. Moteris teigė, kad dabar atidengtos konstrukcijos bei svarstoma, kaip ir ką daryti toliau.

    "Sunku prognozuoti, ar darbai bus baigti iki numatyto termino pabaigos, tačiau panašiai prasideda visi projektai", - tikino V. Staskonienė.

    Dėl viaduko rekonstrukcijos Mokyklos gatvėje ribojamas eismas. Šiuo metu važiuoti leidžiama tik viena viaduko puse, vėliau transporto judėjimą planuojama nukreipti kita.

    507 metrų ilgio viaduko remontui šiais metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų Savivaldybė numatė skirti 2,25 mln. litų.

    Eglė KIRLIAUSKAITĖ
    www.ve.lt

    Komentuoti:


  • URBANISTAS
    replied
    Manau, kad jie kaip tilto sudedamoji dalis, taigi turėtų tvarkyt, aišku paskutiniam etape...

    Komentuoti:


  • zilviz
    replied
    Likusios penkios foto:

    Turėklai iš arčiau:

    Truputį iš šono...:

    ... ir iš apačios:

    Šitų, tikriausiai, netvarkys?:

    2014-02-10 redaguoju: laiptai buvo sutvarkyti
    Paskutinis taisė zilviz; 2014.02.10, 12:37.

    Komentuoti:


  • zilviz
    replied
    Foto 2008-07-21 datos:

    "Taikinyje" Pilsotas...:

    Kitu kampu:

    Sujungimas (siūlė?):

    Tas pats kitu kampu:

    Komentuoti:


  • URBANISTAS
    replied
    O štai ir straipsnis, kiek pavėluotai pasirodė:

    Duobėtasis viadukas sulaukė remonto


    Prasidėjo ilgai laukti vairuotojų nervus ir automobilius gadinusio Mokyklos gatvės viaduko kapitalinio remonto darbai. Skubantiems vairuotojams teks apsišarvuoti kantrybe, nes keletą mėnesių, kol bus atnaujinama tilto kelio danga, čia bus ribojamas eismas.

    Šiuo metu eismas leidžiamas tik viena viaduko puse, vėliau transporto judėjimas vyks kita puse.

    Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjos Violetos Staskonienės, su bendrove "Klaipėdos keliai" pasirašyta sutartis numato, kad remonto darbai užtruks devynis mėnesius, tačiau jei viskas eisis pagal planą, visiškai atnaujinti eismą ketinama kiek anksčiau.

    Anot jos, atlikti visus kelio dangos remonto darbus - nuimti senus asfalto sluoksnius, sutvarkyti hidroizoliaciją, pakloti naują asfaltą tikimasi šiais metais, o kitąmet vyktų tik apdailos darbai (lietaus nutekėjimo sistemos, turėklų, apšvietimo tvarkymas), kurie eismui esą netrukdys.

    507 m ilgio viaduko remontui šiais metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų Savivaldybė numatė skirti 2,25 mln. litų.

    Laima ŠVEDAITĖ

    http://www.ve.lt/?data=2008-06-27&ru...&id=1214500991

    Komentuoti:


  • TheNewYork_er
    replied
    Jo, to jau verkiant reikejo

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Parašė Adomux Rodyti pranešimą
    Pagaliau TAI prasidėjo! Pradėtas Mokyklos g. tilto per Danę remontas
    Važiuojant nuo Mokyklos gatvės link stoties šiandien jau buvo užtverta viena pusė, lupo seną dangą.

    Komentuoti:


  • Adomux
    replied
    Pagaliau TAI prasidėjo! Pradėtas Mokyklos g. tilto per Danę remontas

    Komentuoti:


  • Adomux
    replied
    Birželio pradžioje ruošiamasi transportuoti negabaritinį krovinį berods į Maižeikius. Tam tikslui ir išvažiavimo iš Klaipėdos per tilžės gatvę rekonstrukcijos darbai paankstinti (išpjauti medžiai, platinamas kelias). Krovinys bus platus ir sunkus -esami tiltai nepaskaičiuoti tokiai masei todėl maršrutas parinktas išvengiant tiltų, o kur neįmanoma daromos laikinos pervažos.


    Papildyta: Krovinys jau Klaipėos uoste.
    Paskutinis taisė Adomux; 2008.06.10, 11:54.

    Komentuoti:


  • Bandit_romis
    replied
    Gal kas žinot, kodėl ir kam čia visa tai daroma (tiesiamas kaip ir mažas aplinkelis ar dar kaip pavadinus?..)


    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Remontuos garsųjį viaduką

    Giedrė Balčiūtė

    Dėl gatvių remonto sutrikęs eismas uostamiestyje jau tampa kasdienybe. Netrukus mašinų eilės nusidrieks Mokyklos gatvėje – numatomas jos viaduko remontas.

    Šią savaitę savivaldybė su bendrove „Klaipėdos keliai“ turėtų pasirašyti sutartį dėl daug rūpesčių vairuotojams keliančio viaduko atnaujinimo. Paruošiamieji remonto darbai turėtų prasidėti jau kitą savaitę, o suintensyvėti birželį. Tada ir žadama apriboti automobilių eismą Mokyklos gatve.

    Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Romualdas Stasiulis žadėjo, kad visiškai eismas viaduku nebus nutrauktas. Esą jį planuojama iš pradžių drausti tik viena, vėliau – kita puse.

    Mokyklos gatvės tilto per Danę remontas, anot vedėjo, turėtų užtrukti apie devynis mėnesius, tačiau visiškai atnaujinti juo eismą planuojama anksčiau.

    Viaduko remontui savivaldybė šiemet numatė skirti 2,25 mln. litų.

    Tai didžiausia suma, kuri bus skirta iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.

    Iš viso Klaipėdos gatvėms tiesti, taisyti ir remontuoti bei saugaus eismo sąlygoms užtikrinti iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų numatyta 10, 63 mln. litų.

    Dėl remonto darbų šiemet eismas ribojamas ir Rimkų gyvenvietėje. Čia nuo balandžio 7 dienos eismas leidžiamas tik viena kryptimi – išvažiuojant iš Klaipėdos.

    Kitais metais, kai jau bus sutvarkytas Mokyklos gatvės viadukas, uostamiesčio vairuotojai dėl remonto gali vėl neišvengti trikdžių.

    Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas R.Stasiulis prasitarė, kad yra minčių kitąmet pradėti remontuoti ir arčiau Senosios perkėlos esantį Pilies tiltą.

    www.kl.lt

    Komentuoti:


  • Fanas
    replied
    Mokyklos gatvės tiltas į automobilius nebesikėsins

    Vairuotojų kantrybę duobe po duobės seniai bandančio Mokyklos gatvės tilto jau už mėnesio kito laukia kapitalinis remontas.

    Jau paskelbtas konkursas pirkti tilto per Danę Mokyklos gatvėje ir viaduko Liepų gatvėje kapitalinio remonto darbams - vokai su pasiūlymais bus atplėšti sausio pabaigoje.

    Pasak Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausiosios specialistės Jelenos Vorobjovos, bus keičiama kelio danga (tilto ilgis - 507 m), apšvietimas, turėklai, galbūt ir laiptai.

    Darbai turėtų būti baigti per devynis mėnesius po sutarties pasirašymo. Eismas remonto metu uždarytas nebus. Anot J. Vorobjovos, planuojama iš pradžių uždaryti ir suremontuoti vieną tilto pusę, vėliau - kitą.
    www.ve.lt

    Komentuoti:


  • fatG
    replied
    Biržos tiltu automobiliai dar neriedės

    VIGANTAS DANILAVIČIUS

    Po 13 mėnesių Biržos tiltas vakar atsivėrė pėstiesiems.

    Mašinos tiltu galės riedėti tik spalį, kai bus restauruotas Tiltų gatvės ruožas nuo Turgaus gatvės iki Biržos tilto.

    „Anksčiau tiltą slėgė asfalto danga - 250 kilogramų vienam kvadratiniam metrui. Dabar paklota šiuolaikiška epoksidinė danga, kurios tėra tik 20 kilogramų vienam kvadratiniam metrui“, - tvirtino miesto vadovas Rimantas Taraškevičius.

    Anot jo, kiekvieną naujojo pakloto sluoksnį reikėjo sudėti nelyjant, kad jis negautų drėgmės 8-11 valandų.

    Pagal autentišką pavyzdį buvo pakeisti Biržos tilto turėklai, valdymo, paleidimo mechanizmai, visa elektros įranga, restauruoti šviestuvai.

    Tiltas buvo uždarytas pernai birželio 15-ąją. Restauravimas ir projektinė dokumentacija bei ekspertizė kainavo beveik 4,8 mln. litų

    www.klaipeda.daily.lt

    Komentuoti:


  • fatG
    replied
    Baigs Biržos tilto remontą

    VIGANTAS DANILAVIČIUS

    Daugiau nei metus remontuoto Biržos tilto pabaigtuvės - jau sekmadienį.

    Tądien bus baigti Biržos tilto restauravimo darbai, iš viso kainavę beveik 4,8 mln. litų.

    Tačiau kol kas dar neaišku, kada juo vėl galės važiuoti automobiliai.

    Anot savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjos Violetos Staskonienės, pagal autentišką pavyzdį buvo pakeisti Biržos tilto turėklai, valdymo, paleidimo mechanizmai, visa elektros įranga, restauruoti šviestuvai.

    „Paklota epoksidinė danga su hidroizoliaciniais sluoksniais. Lietūs neleido padengti paskutiniojo sluoksnio“, - sakė vedėja.

    Jos teigimu, prie tilto atstatyti granitiniai laiptai ir atitvarai.

    „Mes neturime pretenzijų dėl darbų kokybės. Statybininkus - bendroves „Hidrostatyba“ bei „Viadukas“ gyrė ir medžiagų tiekėjai - vokiečiai. Jie gerai įvertino naujai padarytas tilto deformacines siūles, tai yra lanksčias jungtis su gatve“, - teigė V.Staskonienė.

    Pasak jos, sekmadienį darbo grupė apžiūrės, ar tiltą jau bus galima eksploatuoti.

    Vėliau bus sudaryta valstybinė komisija, kuri nuspręs, ar priimti restauravimo darbus.

    Tilto restauravimas kainavo 4,62 mln. litų, projektas - 150 tūkst. litų, dar 15 tūkst. sumokėta už projekto ekspertizę.

    www.klaipeda.daily.lt

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Šiandien

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Pilies tiltas sutvirtintas antkapiais
    http://www.ve.lt/?data=2007-05-29&ru...&id=1180362172

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Klaipėdiečiai netenka trumpesnio kelio jūros link

    http://www.ve.lt/?ats=1&data=2007-05...&id=1178036902

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Vakar



    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Pasiūlyta pėsčiųjų tilto nestatyti

    Antradienį Susisiekimo ministerijoje vykusiame Lietuvos jūrų uostų apsaugos komiteto posėdyje svarstyta kritinė situacija, kai plėtojantis Klaipėdos uostui Burių gatvė pateko į uosto teritoriją, ir žmonės, trumpindami kelią, pradėjo vaikščioti per geležinkelius greta AB "Klaipėdos nafta".

    "Situacija tapo dar pavojingesnė, nes žmonės praeina visai šalia naftos išpylimo įrenginių, kuriems keliami ypač dideli saugumo reikalavimai, arba jie eina per geležinkelių bėgius, kuriais važinėja sunkiasvoriai traukiniai", - teigė minėto komiteto pirmininkas Susisiekimo ministerijos sekretorius Arvydas Vaitkus.

    LR jūrų uostų apsaugos komiteto nariai vienbalsiai pasiūlė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai (KVJUD) kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe nestatyti šioje vietoje pėsčiųjų tilto, nes jis, be minėtų grėsmių, dar užkirstų kelią perspektyvoje plėtoti uosto teritoriją. Jie rekomendavo pėsčiųjų praėjimui panaudoti esamą Lideikio gatvės viaduką, prieš tai įrengus atitinkamus užėjimus ir užvažiavimus ant ten esančio tilto pėstiesiems, dviratininkams, asmenims su vežimėliais.

    www.ve.lt

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Dėl pėsčiųjų tilto

    Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Sigito Dobilinsko teigimu, žadėtasis pėsčiųjų tiltas per geležinkelį, turėjęs sujungti Švyturio ir Burių gatves, kainuosiantis apie 3 mln. Lt, bus statomas. Tačiau jo nenorima statyti anksčiau žadėtoje vietoje, kadangi jis pritrauktų žmonių srautus prie tokio pavojingo objekto kaip AB "Klaipėdos nafta". Žadama tiltą statyti kitoje vietoje.
    www.ve.lt

    Komentuoti:

Working...
X