Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Made in Lithuania / Pagaminta Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John
    O ką jie tiksliai daro? Tiesog surenka iš importuotų komponentų ar dar gamina patys ką nors (be plastmasių)? Kaip bebūtų, gerai, kad veikia tokia pramonė. Jei įtinka Tesco, tai, ko gero, yra šoks toks geros kokybės įrodymas.
    Kineskopinių televizorių laikais Lietuvoje veikė praktiškai visas TV gamybos ciklas. Bet kineskopų era baigėsi, tuo pačiu nebeliko nei Ekrano, nei Vilniaus Vingio.
    Pagrindinis LCD televizoriaus komponentas - matrica. Jas pasaulyje gamina vos keletas gamintojų, norint pastatyti gamyklą reikalingos milijardinės investicijos, tai visai natūralu kad matrica, kaip ir nemaža dalis kitų komponentų, importuojami. Nuo to "Tauras" netampa nelietuvišku televizoriumi. Tiesiog gyvename globaliame pasaulyje, kuriame neberasi nei "vokiško" automobilio, nei "japoniško" kalkuliatoriaus.
    Tiesa, Kaune veikia dar viena TV pramonės įmonė - "Selteka". Be skaitmeninės TV priedėlių, jie gamina kai kuriuos televizoriaus komponentus, pvz. kanalų selektorius. Ar "Tauras" savo televizoriuose naudoja "Seltekos" selektorius - nežinau.

    Comment


      Šiauliuose irgi gamina televizorius.
      Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
      Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

      Comment


        Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
        Šiauliuose irgi gamina televizorius.
        Rimtai? Neįtikėtina.

        Comment


          Parašė artexs Rodyti pranešimą
          Rimtai? Neįtikėtina.
          pvz.: JSC Banga Electronics
          Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
          Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

          Comment




            „Sicor Biotech“ į gamybos plėtrą planuoja investuoti 23 mln. litų

            Kovo viduryje biotechnologijų bendrovė „Sicor Biotech“ / TEVA pradėjo įgyvendinti savo gamyklos plėtros projektą - iki 2012 metų pastatyti moduliniu principu paremtą priestatą.


            Pasak bendrovės pranešimo, išplėsta gamybinė bazė sudarys „Sicor Biotech“ galimybes didinti biofarmacinių preparatų gamybą.

            Iš viso į „Sicor Biotech“ gamybos plėtrą investuoja 23 mln. litų. Dalį lėšų, 7,5 mln. litų, siekiama pritraukti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

            Pasak bendrovės pranešimo, išplėsta gamybinė bazė sudarys „Sicor Biotech“ galimybes didinti biofarmacinių preparatų gamybą.

            Paskaičiuota, jog projekto metu atliktos investicijos vaistinių preparatų gamybos apimtis leis padidinti net du kartus ir daugiau nei 60 proc. padidinti įmonės darbuotojų darbo našumą. Šiuo metu „Sicor Biotech“ dirbančių biotechnologų sukurti vaistiniai preparatai parduodami daugiau nei trisdešimtyje pasaulio šalių.

            Bendrovės „Sicor Biotech“ yra vienintelė Vidurio ir Rytų Europoje kompanija, kurianti ir gaminanti modernius rekombinantinius biofarmacinius preparatus. Bendrovėje atliekami tyrimai biochemijos, molekulinės biologijos, moderniosios genų inžinerijos, biosintezės ir biofarmacinių produktų kūrimo srityse.

            Nuoroda

            Comment


              Comment


                Laivai, laivų korpusai, laivai iki raktelio ir t.t.



                Priešgaisriniai uosto vilkikai

                Laivas yra pastatytas kaip ASDT (vilkikas su azimutiniais sukiojamais laivagalio sraigtų kreipiamaisiais antgaliais) tipo uosto ledlaužis/konvojaus vilkikas plaukioti bet kurioje pasaulio vietoje.
                Priekyje: vienas inkaro brašpilis/buksyravimo gervė su būgnu dviems 120 mm diametro lynams.
                Lyno traukos jėga 30 tonų, stabdymą atlaikanti apkrova — 160 tonų.
                Viduryje: viena buksyravimo gervė su būgnu vienam 44 mm plieniniam trosui ir vienam 120 mm lynui.
                Lyno būgnas yra su tolygaus paskirstymo mechanizmu. Lyno traukos jėga 30 tonų, stabdymą atlaikanti apkrova — 160 tonų.
                Viena tempimo gervė ir viena špilio gervė, kurių abiejų traukos jėga — po 10 tonų.
                Visos gervės yra elektrinio hidraulinio tipo su vietiniu ir nuotoliniu valdymu.
                Vienas buksyravimo kablys — 60 tonų traukimo galios.


                Korpusai

                „Baltijos“ laivų statyklos produkcijos sąraše ir laivų korpusai, kuriuos turimos galimybės leidžia statyti iki 115 x 19,7 m dydžio. Visi statybos darbai atliekami patalpose. Korpusai į vandenį nuleidžiami pasinaudojant plaukiojančiu doku.


                Laivų blokai

                Daugiau kaip 10 metų plieniniai blokai sudaro didžiausią dalį „Baltijos“ laivų statykloje gaminamos produkcijos. Išlenktų formų ir tiesius blokus „Baltija“ gamina įvairių tipų laivams. Optimalūs blokų išmatavimai: 32x18x14 m, optimalus svoris - 550 tonų. Tačiau esant poreikiui, blokai gaminami ir didesni. Transportavimas — baržomis per jūrą.


                Antstatai

                AB „Baltijos“ laivų statykla didžiuojasi sukaupta patirtimi statant antstatus įvairių rūšių laivams. Per ilgus darbo metus pastatėme daugiau nei 50 laivų antstatų.
                Ilgą laiką „Baltija“ laivų antstatus statė „post-panamax“ tipo konteinervežiams, gamintiems Odense laivų statykloje bei mažesnius konteinervežių antstatus skirtus laivams, gamintiems „Volkswerft Stralsund GmbH“ (VWS). Pastaruoju metu „Baltijos“ laivų statykla savo kompetenciją įrodė statydama antstatus Ro-Ro bei balkeriams laivams.


                Įdomesni laivai bei projektai iš galerijos.


                http://www.baltijos.lt/
                Paskutinis taisė LAZAS_; 2010.03.30, 15:37.

                Comment




                  Telefono aparatai kurtisiems





                  Comment




                    Minų ieškiklis

                    Comment


                      Noreciau paklaust kaip ten laikosi televizorius gaminanti firma 'Šilelis', nebankrutavusi dar?, nes kazkaip nieko apie ja nesigirdi...

                      Comment


                        Gamintojai vėl atranda Lietuvą

                        Bendrovė „Vilma“ laimėjo konkursą gaminti šviesoforus ir šį mėnesį užsakovams iš Nyderlandų išsiųs pirmuosius gaminius, o juos gausianti eismo kontrolės sistemų srityje dirbanti įmonė „Peek Traffic“ kalba apie ilgalaikį bendradarbiavimą ir kontraktą, kuris sudarytų 30 mln. eurų per metus.
                        http://www.15min.lt/naujiena/pinigai...akta-194-96585
                        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                        Comment


                          Maloniai nustebino puslapis
                          http://www.palaseja.lt/

                          Comment


                            Natūrali kosmetika

                            http://www.evija.lt



                            Comment


                              Parašė Evija Rodyti pranešimą
                              Natūrali kosmetika

                              http://www.evija.lt
                              Kažin, ar šis kremas tinka sergantiems atopiniu dermatitu?

                              Comment


                                Alus

                                Net keista, kad alų šioje temoje visiškai pamiršome


                                „Kalnapilio“ alaus darykla gali pasigirti daugiau nei šimto metų aludarystės patirtimi. Tačiau net ir turėdama gilią istoriją ir tradicijas, ši alaus darykla sugeba išlikti viena moderniausių ir atviriausių naujovėms alaus daryklų Baltijos šalyse.
                                „Kalnapilio“ alaus darykla pirmoji perorientavo Lietuvos vartotojų skonį lengvo, šviesaus, aukštos kokybės alaus link ir pradėjo šalyje puoselėti naujovišką alaus gėrimo kultūrą. „Kalnapilis“ pirmasis išpilstė alų į naujo tipo butelius, pirmasis pristatė alų buteliuose su atsukamais kamšteliais, pirmasis iš Lietuvos alaus gamintojų pasiūlė vartotojams alų 0,33 l buteliukuose, pirmasis pagamino itin lengvo skonio ledinį (Ice) alų, taip pat pirmasis rinkai pateikė Lietuvoje pagamintą alų skardinėse.
                                1995m. prasidėjęs visapusis įmonės vystymas lėmė, jog 2001 m. „Kalnapilis“ pirmasis iš Lietuvos alaus gamintojų įdiegė tarptautinę kokybės valdymo sistemą pagal ISO 9001:2000 standartą.
                                Investuodamas į pažangiausias technologijas, darbuotojų profesionalumą, išlaikydamas tvirtą prekinį ženklą bei garantuodamas aukščiausią alaus kokybę ir unikalias skonio savybes, „Kalnapilis“ užsitikrina pelningos, stabilios, modernios alaus daryklos pozicijas.
                                „Kalnapilio“ tikslas — išlaikyti atviriausios naujovėms alaus daryklos vardą Lietuvos rinkoje ir gaminti aukščiausios kokybės alų moderniems, išlavinto skonio alaus mėgėjams. Tvirtas pagrindas tam – ilgametės alaus kokybės tradicijos ir naujausių technologijų taikymas, dėmesys vartotojų ir užsakovų poreikiams, atvirumas inovacijoms ir jaunatviškumas, dėmesys bendruomenei ir puoselėjamai alaus gėrimo kultūrai.
                                2001m. jungimosi procesą pradėjusios „Kalnapilio“ ir „Vilniaus Tauro“ alaus daryklos sėkmingai įsiliejo į „Danish Brewery Group“ šeimą. „Danish Brewery Group“ yra dinamiška ir nuolatos auganti tarptautinė kompanija, kurios alaus daryklose Skandinavijoje ir kitur Europoje gaminama daugiau nei 50 prekinių ženklų alaus, eksportuojamo į visų kontinentų šalis.
                                2004m. buvo atnaujinta „Kalnapilio“ alaus šeima. Kai kuriuos senuosius produktus pakeitė naujai sukurtos alaus rūšys. Visi produktai pasipuošė naujomis etiketėmis. Tiek alaus šeimos, tiek pakuotės atnaujinimas buvo paremtas vartotojų tyrimais.
                                „Kalnapilio“ alaus darykla siūlo įvairiausią asortimentą alaus mėgėjams, o unikalus „Kalnapilio“ alaus skonis jau ne pirmus metus garsina ir šlovina Panevėžio aludarius ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Didžiausias „Kalnapilio“ laimėjimas — net 2 aukso apdovanojimai pasaulio alaus olimpiada tituluojamame „World Beer Cup“ (Pasaulio alaus taurės) čempionate. Iki šiol tokio aukšto įvertinimo nėra gavusi nė viena Lietuvos alaus darykla.
                                Paimta iš http://www.kalnapilis.lt/lt/apie_mus/
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  Sausas maistas









                                  Uždaroji akcinė bendrovė „Naujasis Nevėžis“ įkurta 1991m. antrame pagal dydį Lietuvos mieste — Kaune. Bendrovės specialistai, susipažinę su grūdinių produktų gamybos organizavimu, technologijomis, įrengimais, parengė grūdinių produktų gamybos programą. Išnagrinėjus JAV, Kanados, Vokietijos, Čekijos ir kitų šalių patirtį, atlikus konsultacijas su užsienio specialistais, mokslininkais, pasirinktas optimalus gamybos, įrangos, technologijos variantas Lietuvos sąlygoms. Nuspręsta įgyvendinti šį projektą ir Lietuvoje pradėti gaminti ekstruduotus produktus, kurie atitinka sveiko maisto kategorijai, — sausus pusryčius ir užkandžius.
                                  Šiuo metu bendrovė gamina:
                                  sausus pusryčius;
                                  sūrius užkandžius;
                                  traškučius;
                                  saldžius užkandžius;
                                  ekstruduotus gaminius maisto pramonei (1).
                                  UAB "Naujasis Nevėžis" dalyvauja įvairiuose užsienyje ir Lietuvoje organizuojamuose konkursuose, kuriuose labai gerai įvertinami mūsų produktai. Bendrovės pardavimai kasmet auga.
                                  Įmonė didžiąją dalį savo produkcijos ženklina „oho!“ prekiniu ženklu, kuris tampa vis labiau populiarus ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse valstybėse. Paskutiniais metais sausų pusryčių rinkoje „oho!“ produktai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje atitinkamai užima 41,3%, 29% ir 33,8% tradicinių sausų pusryčių rinkos (2009 m. Nielsen tyrimų duomenys).
                                  (1) — gaminami tekstūruoti miltai, kurie kaip žaliava gali būti naudojami duonos, mėsos, alaus, sriubų ir padažų, startinių pašarų gamyboje. Gamybos procese naudojami kviečiai, rugiai, miežiai, kukurūzų kruopos, ryžiai, avižos, sojos luobelių dribsniai. Taip pat gaminami ekstruduoti pusgaminiai konditerijos ir pieno produktų pramonei (rutuliukų formos traškučiai, naudojami kaip pagardai) bei sojos baltymai ir aromatai.

                                  Paimta iš http://www.nevezis.lt/view.php?page=...acbce90086ddeb
                                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                  Comment


                                    Na gaminamu yra tikrai daug neblogu dalyku, tik, kad su eksportu kai kurios imones slubuojakazkodel

                                    Comment


                                      Dėl alaus, tai neseniai užtikau Vilniuje tokią "Bambalynę" - tradicinio lietuviško alaus rūsį. Jie ten pardavinėja 48 lietuviško alaus rūšis iš įvairių Lietuvos regionų. Va, tokio atsigėrus daugiau nebesinori gerti sysiuko iš parduotuvės Taigi, jeigu turėsite svečių iš užsienio, tai būtinai nusiveskite paragauti tikro tradicinio Lietuviško alaus. Beje, aš vakar kaip tik buvau nusivedęs - liko žiauriai patenkintas.



                                      http://www.bambalyne.lt/
                                      http://tikrasalus.lt/2010/04/01/alus-rusyje-bambalyne/

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        Na gaminamų yra tikrai daug neblogų dalykų, tik kad su eksportu kai kurios įmonės šlubuoja kažkodėl
                                        Na yra ir nešlubuojančių

                                        Viking Malt is a progressive grain processing company supplying 370,000 tons of malt and services annually to breweries and distilleries in Northern Europe and to selected users on the world market.
                                        Viking Malt produces malt in modern malt houses in Finland, Lithuania and Sweden and is owned by Finnish Polttimo and Lantmännen Group (owned by 42,000 Swedish Farmers).
                                        Viking Malt was formed in 2002 when the three experienced malting companies, Lahden Polttimo in Finland, Svenska Malt in Sweden and Litmalt in Lithuania joined forces and became one operative company to better serve our customer's.
                                        Viking Malt subscribe to a philosophy according to which technology should always be supported by a depth of knowledge and a basic understanding of our customers needs. In order to achieve this aim, we are committed to hold a continuous and intense dialogue with you on a day-to-day basis. By actively developing and exchanging know-how, we strive to meet each customer's individual needs and continually enhance our role as front-runners in the fine art of malting.
                                        Viking Malt is partly owned by farmers and they as well as we know that your process requires the best raw materials. The climate in the Viking Malt countries is excellent for production of barley and farmers are dedicated to continue toward further specializing in locally grown malting barley.
                                        Viking Malt Sales 2009


                                        Paimta iš http://www.vikingmalt.com/en/?id=22

                                        Prie to paties senokas „Verslo žinių“ straipsnio ištraukos, 2005 12 22 (kaip tik tada Švenčionėliuose atsidarė antrasis salyklo fabrikas „Maltosa“):

                                        Šiais metais prasidėjusi arši konkurencija tarp salyklo gamintojų — atsinaujinusio Panevėžio UAB "Viking Malt" ir rinkos naujokės Švenčionėlių UAB „Maltosa“ — skaudžiai kirto ir importuotojams - per metus įvežamo salyklo sumažėjo beveik 40%. Abu Lietuvos gamintojai prognozuoja, kad krentant kainoms importas turėtų dar mažėti, nors Vakarų gamintojams beveik užsivėrė buvusi didelė Rusijos rinka.
                                        Dabar Lietuvos salyklo poreikis — apie 55 t per metus, visų Baltijos šalių — 100 t. „Viking Malt“ ir „Maltosa“ pajėgtų pagaminti per 80 t, atitinkamai 60.000 ir 22.000 t.
                                        Kaip ir planavo, pernai vasarą atidaręs naują fabriką, į kurį investavo per 100 mln. Lt, „Viking Malt“ itin padidino eksportą — net devynis kartus. Šis rodiklis lėmė tai, kad Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija „Viking Malt“ įvertino Lietuvos eksporto prizu. Panevėžiečių miežinį salyklą naudoja beveik visi didieji Baltijos šalių aludariai. Dabar „Viking Malt“ eksportas į Latviją ir Estiją sudaro 37,7% pardavimų, per šių metų sausį-lapkritį į ten išvežta salyklo už 15,042 mln. Lt. Iki metų pabaigos bendrovė planuoja pagaminti 48.000 t salyklo.
                                        Per 11 šių metų mėnesių „Viking Malt“ pasiekė 39,864 mln. Lt apyvartą, 57% didesnę nei tuo pačiu metu pernai (25,397 mln. Lt).
                                        Paimta iš http://archyvas.vz.lt/news.php?id=21...2005%2012%2022

                                        Priminsiu, kad salyklo fabrikas „Viking Malt“ yra Panevėžyje, ties jau nebenaudojamo šiaurinio siauruko ruožo pervaža per Pramonės g., priešais „Panevėžio stiklą“
                                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                        Comment


                                          kaip sakoma- nauja tai, kas pamiršta sena... Grįžkim prie medžio.

                                          http://jauku.lt/

                                          Comment

                                          Working...
                                          X