Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[BY] Baltarusijos atominė elektrinė Astravo rajone

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Uzbekija irgi planuoja statyti tokį kaip Astravo AE. https://www.nucnet.org/news/country-...lear-11-3-2020

    Comment


      Astravo AE lapkricio 8 d. ivykio preliminari priezastis transformatoriaus uztrumpinimas. Sugede transformatoriai buvo italu gamybos. Siuo metu jie keiciami i rusu gamybos. Bloka planuoja vel paleisti kitos savaites pradzioje. Tai pareiske statybos projekto vadovas - Vitalijus Polianinas. https://interfax.by/news/biznes/businesses/1286825/

      Click image for larger version

Name:	%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%801.jpg
Views:	1267
Size:	13,6 kB
ID:	1839103

      Comment


        VERT pirmininkė: vartotojai jau sumokėjo už Astrave pagamintą elektrą

        https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...aminta-elektra

        O tiek skiedalų buvo, kaip čia jungtis turėdami nepirksim.
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          O tiek skiedalų buvo, kaip čia jungtis turėdami nepirksim.
          O ir su tais kilmės sertifikatais ir ES taršos leidimais irgi bus įdomu: kaip teisingai vienas analitikas pastėbėjo: tuoj mes gausim sertifikatus, kad mums Rusija parduoda tik žalią elektros energiją, pagamintą Sibiro hidroelektrinėse Ir jokiais taršos mokesčiais apmokestinti neprivaloma.

          Comment


            Skaitau aš Kreivio komentarus ir nesuprantu kaip mes galim užsitikrinti trūkstamą eletros energiją neperkant jos per Baltarusijos pjūvį? Iš kur ji gali ateit?

            Comment


              Parašė deep'as Rodyti pranešimą
              Skaitau aš Kreivio komentarus ir nesuprantu kaip mes galim užsitikrinti trūkstamą eletros energiją neperkant jos per Baltarusijos pjūvį? Iš kur ji gali ateit?
              Iš Kionigsbergo.

              Comment


                Nesutarimai dėl Astravo AE gali atsisukti kitu galu: ekspertai įspėja, kad Kremliaus tikslas – sinchronizacija
                Kalbėdamas apie regiono padėtį, Ž. Vaičiūnas priminė, kad Latvija, kuri anksčiau buvo priėmusi sprendimą Astravo AE pagamintą elektrą pirkti, poziciją pakeitė ir rugpjūčio mėnesį oficialiai pritarė Lietuvos pozicijai šios elektros energijos nepirkti.

                „Tai yra faktas. Šiandien toliau dar yra dėliojami tam tikri papildomi mechanizmai, kad būtų įvykdyta absoliuti kontrolė, kad nė viena elektros kilovatvalandė užtikrintai nepatektų į mūsų šalių rinką. Šiandien galiu užtikrinti, kad yra Latvijos įsipareigojimas – tiek Latvija, tiek Estija taip pat neperka Baltarusiškos elektros energijos“, – tvirtino Ž. Vaičiūnas.

                Vis dėlto pastarosiomis dienomis buvo pasirodžiusi informacija, kad Astravo AE pagaminta elektros energija į Lietuvą patenka. Be to, Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos pirmininkė Inga Žilienė praėjusią savaitę BNS sakė, kad, Lietuvai nutraukus prekybą baltarusiška elektra, dalis Astrave pagamintos elektros Lietuvoje jau buvo paversta pinigais, tik neaišku, kiek tiksliai.

                „Latviai kažkuria prasme begėdiškai meluoja, kad [Astravo AE pagaminta] elektra neprekiaus, bet iš tikrųjų ta elektra patenka pas mus, mes ją suvartojame, o latviai kažkokiu būdu atsiskaito per Rusiją su Baltarusija“, – komentuodamas situaciją tvirtino D. Kreivys.
                Ž. Vaičiūnas su išsakytais teiginiais nesutiko. Jis patikino, kad Lietuvos vartotojai už baltarusišką elektrą tikrai nemokėjo.

                „Kalbėkime faktais. Tai, kad Baltarusijos sistema buvo perteklinė, yra absoliutus melas. Dabar kalbu apie statistiką retrospektyviai – nuo Astravo paleidimo, nuo elektros energijos gamybos pradžios lapkričio 3 d. iki šios dienos Baltarusijos sistema buvo arba deficitinė, arba susibalansavusi. Paprastai tariant, Baltarusija neturėjo, ką eksportuoti. Visa kita yra fiziniai srautai, kurie juda pagal savo logiką“, – tvirtino Ž. Vaičiūnas.

                Anot jo, minėtu laikotarpiu Lietuvoje iš Rusijos buvo perkama elektros energija: „Buvo nupirkta daugiau elektros energijos, nei buvo fizinis srautas. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad fizinis srautas niekaip negalėjo virsti komercine elektra.“

                Ž. Vaičiūnas teigė į VERT kreipęsis dar prieš 10 dienų dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusių teiginių apie tarpininkus, kurie Lietuvoje prekiauja baltarusiška elektros energija, tačiau atsakymo nesulaukęs, todėl pakartotinai kreipęsis pirmadienį.

                „Septynioms įmonėms licencijos buvo panaikintos iškart paleidus Astravo AE. Viena įmonė, t. y. „Inter Rao“, kuri turi teisę prekiauti rusiška elektra, taip pat neteko teisės prekiauti baltarusiška elektra. Jeigu yra kažkokia informacija apie tokius prekybinius srautus, tiek ministerija, tiek visos kitos tarnybos suinteresuotos ją gauti ir ją gaus, bet kol kas tai visiškai nepatvirtinti dalykai, interpretacijos, o kai kuriais atvejais – net ir melas“, – teigė Ž. Vaičiūnas.

                Comment


                  Rusijos atominiam lavui prie Afrikos krantų nulūžo straigto viena mentė. Ten jis jau mėnesis plaukioja zigzagais.
                  https://nplus1.ru/news/2020/11/18/smp-angola

                  Comment


                    Baltarusiu laida apie Astravo AE. Labai aiskiai ir atvirai.

                    Comment


                      "Geriausia" tai, kad per 10 metų taip ir nėra pasirašyta sutartis dėl atidirbusio kuro sugrąžinimo į Rusiją. Yra apie 12-17 min. Prieš tai apie tai, kad importas dabar kainuoja 4 cnt, o savikaina bus 8-12,5 reiškia turės visi gudai susimesti skirtumą.
                      Paskutinis taisė Arunasx; 2020.11.21, 12:35.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Gana išsamus straipsnis apie Astravo elektrinę, Baltarusijos energetikos poreikius, BRELL ir Baltijos šalių energetinius santykius su kaimynais .
                        Kommersant 2020.11.20
                        АЭС тревоги нашей / Mūsų nerimo elektrinė
                        Как повлияет на энергорынок России и Европы белорусская атомная станция / Kaip Astavo AE pakeis energetikos rinką Rusijoje ir Europoje
                        Почти две недели назад в белорусском Островце запущена первая за много лет новая АЭС в континентальной Европе. Энергия начала поступать в сеть, и теперь Минску придется ломать голову над сбытом. БелАЭС исходно задумывалась как экспортный проект, но ключевой рынок — страны Прибалтики — отказывается покупать электроэнергию станции.
                        Beveik prieš dvi savaites Baltarusijos Astrave buvo paleista pirmoji po daugleio metų pertraukos nauja atominė elektrinė kontinentinėje Europoje. Elektros energija pradėta tiekti į tinklą, ir dabar Minskui teks sukti galvą dėl jos realizavimo. Iš pradžių Baltarusijos AE buvo sumanytas kaip projektas eksportus, tačiau pagrindinė rinka - Baltijos šalys - atsisako pirkti elektrinės elektrą.





                        https://www.kommersant.ru/doc/4576806

                        Comment


                          Kadangi tai geopolitinis projektas, tai technine logika cia negzistuoja

                          Comment


                            Parašė Romas Rodyti pranešimą
                            Gana išsamus straipsnis apie Astravo elektrinę, Baltarusijos energetikos poreikius, BRELL ir Baltijos šalių energetinius santykius su kaimynais .
                            Kommersant 2020.11.20
                            АЭС тревоги нашей / Mūsų nerimo elektrinė
                            Как повлияет на энергорынок России и Европы белорусская атомная станция / Kaip Astavo AE pakeis energetikos rinką Rusijoje ir Europoje
                            Bent jau man skaičiai nesueina:

                            Lietuva - sava 3.64TWh, importas 2.6 + 3.8 + 1.5 TWh = 11.54TWh

                            Iš paveikslėlio.

                            -----------------------

                            "Pirmąjį šių metų pusmetį per „NordBalt“ į Lietuvą importuota 2,6 TWh elektros energijos, tai sudarė apie 45 % viso elektros importo."

                            https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...rdbalt-remonta

                            Comment


                              Video, kaip 2020-11-03 buvo vykdoma Astravo AE sichronizacija su tinklu.

                              https://ok.ru/video/2112968067723



                              Comment


                                Astrava vel sustabde. Suveike apsaugos

                                https://lenta.ru/news/2021/01/16/energo/

                                Comment


                                  Rusijos povandeninis Černobylis.

                                  https://lenta.ru/news/2021/01/19/underwaterchernobyl/

                                  Comment


                                    Suomija planuoja atsisakyti elektros importo iš Rusijos nuo 2030 metų siekiant pereiti į neutralią angliavandenilių požiūriu. Vatnikams tai ~300 mln USD nuostolis į metus.
                                    Финляндия отключается от России https://www.kommersant.ru/doc/4663944
                                    Suomija planuoja tapti eksportuojančia šalimi pasinaudodama Nord Pool jungtimis su Švedija ir Estija. Kartu tai ir papildoma kliūtis Astravo elektrai patekti į ES.
                                    Ситуация может ударить и по Белоруссии, которая строила АЭС с прицелом поставок электроэнергии на рынок стран Балтии. В настоящее время Латвия, Литва и Эстония заблокировали поставки из энергосистемы республики в связи с запуском БелАЭС, однако в Минске надеются, что в будущем ограничения отменят. Импорт энергии из Финляндии даст странам Балтии новый источник энергии, отвечающий планам Еврокомиссии по изменению европейского энергорынка на более экологичный.
                                    https://lenta.ru/news/2021/01/29/ne_nada/
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                    Comment


                                      D.Kreivys: Lietuva išties vartoja Astravo AE elektrą, per dešimt dienų už ją sumokėjo 4 mln. eurų

                                      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...1450082?copied
                                      Show must go von!

                                      Comment


                                        islungiau is karto visus elektros vartotojus namie

                                        Comment


                                          Kumščiu? Ar čia prietaisus turėjai omeny?
                                          Show must go von!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X