Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Diskusijos apie įvairius būsto projektus - kainos, privalumai, trūkumai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    As pats beveik nusipirkes buvau Veikmeje. Upper galvoja, kad esu hateris projekto, bet ne - jis man tikrai patiko, o trukumu visur yra. Atkrito del kainos, nes reiktu labai labai pasispausti antra buta uz tiek isigijant. Kokybe statybos is esmes pasirode nebloga, patiko, kad apdaila daline apgalvota, net rozetes balkone isvestos. Bet su irengimu, sandeliuku ir parkingu 2 kambariu butas butu gavesis uz 150k, kas pasirode nerentabilu. Jei butas butu kainaves 100k, o ne 115, o parkingas 8, buciau tikrai emes. Vaizdai puikus(gal noretusi, kad miskas butu truputi toliau, net 5ame aukste sviesos siek tiek truksta). Jei nuomai - tikrai optimaliai neatsipirks 150k baltupiuose 2 kambariu butas, nemanau, kad realu daugiau 500 gaut long termu.
    2 k.b. uz 450 EUR išnuomotas per kelias dienas be parkingo dangoraižiuose prie Maximos. Čia būtų naujas įrengimas, parkingas, vaizdas į parką, geotermija - nematau problemų orientuotis į 600 EUR, ypatingai kai nėra didelės pasiūlos šioje vietoje.

    Comment


      Sveikas, Upper,

      vakar klausėte prie kurio galutiniam variante pasirinkimo likau, tai atsakau, dar irgi neapsisprendžiau. Kaip sako Žygis visur savo niuansai, bet man jie perdaug kertiniai, kad padėčiau tašką.

      Kas dėl mano pasiūlymo ir nuomonės apie jūsų variantus:

      Kodėl ne Namai-Kintai ? jis šiuo metu šnipiškėse pigiausias variantas, 43,92 m2 kaina - 90 000 EUR (2050 EUR už m2) + parkingas (uždaras) 11 500 EUR + įrengimas = gautusi apie 125 000 EUR, o graža būtų tokia pati kaip Skanseno. Nauji ofisai Flow ir Hero irgi koncentruojais į tą pusę. Kaip sakiau Kintuose nepatinka išplanavimas. Bet pats namas labai patogioje vietoje, ji bus nesrautinė, rami, greitu metu bus pradėtas naujas Galio projektas (tas gražusis) ir gal kažkana Kintų skveras perspektyvoje. Gatves išasvaltuos Daugėliškio, Kernavės, Kintų bus sutvarkyta. Nežinau ar dabar kainoje tai atsispindi, bet tikrai turėtų būti likvidas. Pilna dalinė.

      Dėl Markučių, manau, kad ten tokios nuomos gražos kaip skansene negautum, kažkodėl man atrodo, kad ten daugiau butų perkama sau su perpektyva kaip sakai į ateitį, kad viskas bus sutvarkyta, patogiam gyvenimui gamtoje netoli miesto. Bet nuomotojam perspektyvos neparduosi ir tai gražoje neatsispindės, nuomai reikia sutvarkytos infrastruktūros dabar. Aš čia vėl kalbu apie nuomos gražą.

      Tavo vietoje tada vietoje Markučių paspausčiau biudžetą ir imčiau pigesnį Paupy (pridedu skelbimą). Kvadrato kaina po įrengimo minimaliai skirsis, o išnuomoti "buožėm" bus daug paprasčiau nei Markučiuose. Plius išliekamoji vertė čia garantuotas bus daug didesnė ir turtas likvidesnis. Mano supratimu Markučiai dabar neatitinka savo kainos. Tokios kainos kaip dabar turėtų būti po 2-3 metų, kai susitvarkys, ne dabar. Paupy jei imtum be parkingo, kaina gautusi tokia pat kaip Markučiuose, o išnuomotum be parkingo už tokia pat kaina legviau nei Markučiuose su parkingu. Vistik ir arčiau Paupys, mažiau tos mašinos reikia.

      https://www.aruodas.lt/butai-vilniuj...oje-1-2988455/

      Dėl Veikmės parko namų aš jau sakiau savo nuomonę, jie nerentabilus nuomai. Šioje vietoje tau bus labai sunku rasti nuomininką už tokią gražą. Bet čia turėtų būti nuomininko kontingentas kitas, greičiausia šeima vertinanti gamtą, kuri dė neaišku dėl kokių priežasčių nenusipirko savo. Bet sau kaip investicją ateičiai manau labiausiai priimtinas butu šis projektas. Butas ten didžiausias iš jūsų išvardintų, todėl butų gera investicija patogiam atžalos gyvenimui, šeimos kūrimui.

      O aplamai kaip suprantu jūs perkate ne pragmatiškai nuomai, o investicijai, todėl čia labai sunku patarti. ČIa reiktų įvertinti kiek laiko planuojate nuomoti ir kada perleisti. Nes jei po 15 metų, tai namai jau bus pasidevėję, aplinkos pasikeitusios, tendencijos taip pat. Jei po 5metų tai imčiau Šnipiškes, Markučius, ten išaugins vertę stiprus kitų projektų vystymas, kur vis toliau kvadratai bus parduodami brangiau, automatiškai ir jūsų kvadrato kaina augs. O Baltupiuose (toje jų dalyje) Veikmės parko namai yra brangiausias gyvenamasis objektas, todėl jo kainos augima pastoviai spaus aplinkui esančių namų patrauklūs pasiūlymai su dvigubai mažesne kaina, nors ir nusenusių namų. Šiaip iš 140 kEUR gauti jūsų nurodyta gražą yra ne kažkoks wow rezultatas, rinkoje daug pasiūlymų su geresne graža.

      Bus įdomu vėliau išgisrti ką pasirinkote.

      Dar man paaiškinkite, kaip žmonės galvoja iš už 42 000 EUR pirkto buto, kurio įrengimas kainavo kokiu max. 18 000 EUR. Sumoje 60 000 EUR išspausti nuomą 500 EUR Lazdynėliuose.

      https://www.aruodas.lt/butu-nuoma-vi...riu-4-1041033/
      Paskutinis taisė Andriejus_P; 2021.01.27, 19:20.

      Comment


        Parašė Upper Rodyti pranešimą

        2 k.b. uz 450 EUR išnuomotas per kelias dienas be parkingo dangoraižiuose prie Maximos. Čia būtų naujas įrengimas, parkingas, vaizdas į parką, geotermija - nematau problemų orientuotis į 600 EUR, ypatingai kai nėra didelės pasiūlos šioje vietoje.
        turek omeny, kad nuomininkui dzin tos geotermijos, A ar A++ ir pan. Tikrai nuomos ieskant niekas nesidomi per daug apie pastato inzinerinius sprendimus. Parkingas zinoma privalumas, bet velgi - Baltupiai ne centras, kur be jo neissiversi. Galbut ir 550 paimsi, bet del 600 Baltupiuose abejociau. Bet galimai klystu.

        Comment


          Už 600 ar panašiai nuomavo 50 kv Smėlio namuose Antakalnyje, Smėlio 8. Uždaras kiemas, požeminis parkingas. Geras namas.

          Comment


            Wow, kiek argumentuotų ir labai teisingų minčių - ačiū.

            Markučiai - man irgi kol kas mažiausiai patraukli investicija. Turint omenyje, kad butas bus nuomai ir grąžos reikia jau dabar, o ne po 5 ar 10 metų, tą kol kas turbūt sunkiausiai būtų realizuoti. Zygis - kainos ~2000 EUR/ kv.m. tame projekte.

            Paupys - viskas labai faina. Kaina nelabai. Už 48 kv.m. butą su daline apdaila, be parkingo 134 TEUR mano akimis per daug. Po įrengimo - 160 TEUR + parkingas 16 = 176 TEUR. Ar pavyks išnuomoti už 750 EUR ? Abejoju.

            Šnipiškės - sakyčiau, kad irgi perspektyviausias rajonas nuomai ir visiems ofisiniams prisiglausti. Bėda su projektais - nėra ką rinktis Skansenas - brangoka už tai ką gauni, Kintai - kaina gera, bet išplanavimas nėra tinkamas kokybiškam gyvenimui, nežinau ar labai kas pulsis nuomai už brangiai, Link-Ten - daug paslėptų dalykų, kvadratūra mažesnė bus nei deklaruojama sumontavus pertvaras, nemontuoja vėdinimo sistemos, kvadrato kaina sąlyginai didelė gaunasi ir t.t., parkingas brangus - 13-14 TEUR,

            Baltupiai - aš ten labiausiai norėčiau gyventi, gal todėl toks projektas arčiausiai širdies, nors iš pragmatinės pusės atrodo, kad nuomai yra geresnių variantų. Kita vertus, kaip minėjau, seku nuomos skelbimus, metų pradžioje buvo įkeltas skelbimas Didlaukio g. už atrodytų labai didelę kainą - 680 EUR !!! Po 10 dienų skelbimo neliko. Radau dar nuorodą: https://m.aruodas.lt/butu-nuoma-viln...kus-4-1046239/

            Tokia ta ir reziume, šiek tiek pasiklydęs, argumentų randu visiems projektams: tiek teigiamų, tiek neigiamų

            Comment


              mano kukliu supratimu, jei perkama investicijai, žymiai labiau apsimoka nupirkti senos statybos vos ne chruščiovkę kur nors super geroje vietoje (pvz. Vileišio g. Antakalnyje, Naujamiesčio pradžia ar pan.), suremontuoti ir paleisti - atsipirkimas turėtų būti žymiai greitesnis nei visi A++ nauji namai, ypač kur nors Markučiuose ar Baltupiuose. Nuomininkui rūpi vieta, vieta ir įrengimas, o ne A ar B klasės.

              Comment


                Taip, skaiciavau ir as, deliojau, bet naujos statybos butai maziau atsiperka negu senos. Jei norisi naujos su ok graza - sakyciau lazdyneliai, kurie turi neblogas kainas ir gali paimti uz dar adekvacia 1,7 kaina. O tas A++ ar B ant dvieju kambariu buto... kiek sutaupysi? Ziema per menesi 10 eur?

                Comment


                  Nelabai suprantu apie nuomos bizni (ir nesiruosiu jo uzsiimti), tad grynai del sportinio intereso norejau paklausti, ar to viso biznio esme tokia:

                  1. Perku per ipoteka nauja buta. Toliau moku kas menesi uz ji bankui po (tarkim) 10 auksiniu.

                  2. Surandu nuomininka kuris man moka po 30 auksiniu per menesi (+ patarnavimai).

                  3. Ir tas 20 auksiniu skirtumas (30 - 10 = 20) yra mano menesinis uzdarbis is to buto.

                  4. Po 20 metu, kai ipoteka ismoketa, butas tampa mano visiska nuosavybe.

                  Comment


                    Tai idealiu atveju.. Būna, kad už norimą kainą nepavyksta kurį laiką rast nuomininko, būna, kad kasnors sugenda arba nuomininkai kažką sugadina ir tai išlaidos ar negautos pajamos

                    Comment


                      Is esmes butas investicijai su paskola generuoja apie 15-20% metine graza, tai bet kuriuo atveju atsiperka. Aisku turbut nereikia deti auksiniu kranu ir deimantiniu kriaukliu. Galima ir ne per 30 metu ja ismoketi, o visa nuoma skirti paskolai ismoket + atsidet amortizacijai.

                      edit: 15-20 turiu omeny nuo inaso, nes is esmes tik ji ir suinvestuoji.
                      Paskutinis taisė Zygis; 2021.01.27, 22:45.

                      Comment


                        Dėl senos statybos butų irgi nėra viskas taip jau paprasta jeigu vieta gera, jų kainos atitinkamos. Pvz mano akimis čia gera vieta.:
                        https://m.aruodas.lt/butai-vilniuje-...utas-1-2987137

                        Kiek i ji reiketu investuoti, kad butu modernus? 25-30 TEUR? Reziume, 140 teur uz buta senos statybos name, kuris neaisku kaip atrodys ir kiek investiciju pareikalaus per 15 metu.

                        Comment


                          Su antrine rinka dalykas tas, kad geri dealai dingsta per 1-2 dienas siuo metu. Tai jei nori atrasti kazka pigaus, turi kasdien po kelis kart ziuret.

                          Comment


                            Parašė Upper Rodyti pranešimą
                            Dėl senos statybos butų irgi nėra viskas taip jau paprasta jeigu vieta gera, jų kainos atitinkamos. Pvz mano akimis čia gera vieta.:
                            https://m.aruodas.lt/butai-vilniuje-...utas-1-2987137

                            Kiek i ji reiketu investuoti, kad butu modernus? 25-30 TEUR? Reziume, 140 teur uz buta senos statybos name, kuris neaisku kaip atrodys ir kiek investiciju pareikalaus per 15 metu.
                            Jūsų pacituotas skelbimas tiesiog neadekvataus pardavėjo, niekada jis/ji negaus 2300/kv už tą apšiurusį raudonų plytų sovietinį namuką prie Olandų g., juolab su tokiu "močiutės remontu". Pats domėjausi ta vieta, prieš porą metų tame Užupio gale vos nenusipirkau analogiškos kvadratūros, analogiškų metų statybos buto dar su geresniu remontu už 75000 EUR (privertė apsigalvoti labai arti esanti Olandų g., kuri, mano nuomone, didelis minusas). Dabar ten toje Užupio pabaigoje, senų tarybinių 2 kamb. butų kainos kažkur 80000-90000, tik, kaip minėta, už rinkos kainą jie parduodami gretai, tik tokie kosmonautai kaip tas skelbime kabo ilgai.

                            Comment


                              Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                              Is esmes butas investicijai su paskola generuoja apie 15-20% metine graza, tai bet kuriuo atveju atsiperka. Aisku turbut nereikia deti auksiniu kranu ir deimantiniu kriaukliu. Galima ir ne per 30 metu ja ismoketi, o visa nuoma skirti paskolai ismoket + atsidet amortizacijai.

                              edit: 15-20 turiu omeny nuo inaso, nes is esmes tik ji ir suinvestuoji.
                              Primečiau, savo įdomumui. Įsijungiau banko NT paskolos skaičiuoklę.

                              Sakykim buto kaina: 120 000

                              Paskolos terminas: 20 metų

                              Pradinis įnašas: 20 000

                              Šeima: 2+1

                              Šeimos pajamos į rankas: sakykim ~2000 eurų

                              Maksimali paskolos suma: 120 000

                              Preliminari mėnesio įmoka: 520

                              Tai jei nuoma ~ 500-600 eurų, tai iš esmės tuos ~ 20 metų vos ne ant nulio.

                              Nauda po 20 metų: buto pabrangimas minus kelių remontų kainos ir neplanuotos išlaidos per tuos 20 nuomos metų.

                              Comment


                                Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                                Su antrine rinka dalykas tas, kad geri dealai dingsta per 1-2 dienas siuo metu. Tai jei nori atrasti kazka pigaus, turi kasdien po kelis kart ziuret.
                                Ne man gal jus mokyti, bet norint investuoti į antrinės rinkos NT ne skelbimus reikia žiūrėti. Be to, gal galit man pateikt savo skaičiavimus, kaip jums grąža gaunasi 15-20 %?

                                Comment


                                  Parašė _rB_ Rodyti pranešimą

                                  Ne man gal jus mokyti, bet norint investuoti į antrinės rinkos NT ne skelbimus reikia žiūrėti. Be to, gal galit man pateikt savo skaičiavimus, kaip jums grąža gaunasi 15-20 %?
                                  NT skelbimuose tikrai nieko gero nebus. Kokie tie inf apie gerus deal ‘us kanalai?

                                  Comment


                                    Parašė _rB_ Rodyti pranešimą

                                    Ne man gal jus mokyti, bet norint investuoti į antrinės rinkos NT ne skelbimus reikia žiūrėti. Be to, gal galit man pateikt savo skaičiavimus, kaip jums grąža gaunasi 15-20 %?
                                    Juk parasiau nuo inaso - jei imi su paskola. Juk perkant leveraginta ETF, vistiek graza skaiciuoji nuo idetos sumos. Taip ir cia - skaiciuoji graza nuo inaso, o ne nuo buto vertes. Nes tie skolinti 80% - ne tavo.

                                    tarkim butas uz 100k generuoja 400 per menesi. Savo inasas 20k. Per metus nuoma 4800 ir beveik 25% pries atmetant mokescius, palukanas ir amortizacija.

                                    o de tu kanalu - smalsu, per kur iesko? Nes matau is registru centro kainas kurios gerokai mazesnes negu aruode, bet tu skelbimu nematau. Aisku dar yra seselis, kai deklaruojama viena kaina, o cashu damokama papildomai.
                                    Paskutinis taisė Zygis; 2021.01.28, 10:20.

                                    Comment


                                      Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą

                                      Primečiau, savo įdomumui. Įsijungiau banko NT paskolos skaičiuoklę.

                                      Sakykim buto kaina: 120 000

                                      Paskolos terminas: 20 metų

                                      Pradinis įnašas: 20 000

                                      Šeima: 2+1

                                      Šeimos pajamos į rankas: sakykim ~2000 eurų

                                      Maksimali paskolos suma: 120 000

                                      Preliminari mėnesio įmoka: 520

                                      Tai jei nuoma ~ 500-600 eurų, tai iš esmės tuos ~ 20 metų vos ne ant nulio.

                                      Nauda po 20 metų: buto pabrangimas minus kelių remontų kainos ir neplanuotos išlaidos per tuos 20 nuomos metų.
                                      Nu ne ant nulio, idomus mastymas. Ismokedamas paskola didini savo equity. Tai turteji. Parduodamas iseitum i pliusa. Ar nera skirtumo tureti 20% buto ir pvz 60%?

                                      Comment


                                        Parašė Zygis Rodyti pranešimą

                                        Nu ne ant nulio, idomus mastymas. Ismokedamas paskola didini savo equity. Tai turteji. Parduodamas iseitum i pliusa. Ar nera skirtumo tureti 20% buto ir pvz 60%?
                                        Gal neteisingai išsireiškiau..

                                        Turiu mintyje tai, kad apčiuopiamo momentinio pelno (nupirkęs už nemažą kainą naujos statybos butą) kas mėnesį į kišenę negauni.
                                        Tokia +/- ilgalaikė investicija.
                                        Gimė vaikas - pasiimi paskolą, nuperki nuomai tinkamą butą, paleidai nuomai ir jei viskas gerai, tai po kokių 20 metų bus jam kur gyventi studijuojant ar pačiam prie pensijos prisidurti (tęsiant nuomą toliau) arba parduoti (gausi daugiau, bet nuvertėjusių dolerių).

                                        Tai aš būčiau už tokį teorinį variantą, kai nuperki ne tokį brangų, bet nuomai tinkamą butą, kuris tau ir kasmėnesinį pelną atneštų (100-... eurų).
                                        Paskutinis taisė Panevezietis; 2021.01.28, 11:25.

                                        Comment


                                          Parašė Zygis Rodyti pranešimą

                                          Juk parasiau nuo inaso - jei imi su paskola. Juk perkant leveraginta ETF, vistiek graza skaiciuoji nuo idetos sumos. Taip ir cia - skaiciuoji graza nuo inaso, o ne nuo buto vertes. Nes tie skolinti 80% - ne tavo.

                                          tarkim butas uz 100k generuoja 400 per menesi. Savo inasas 20k. Per metus nuoma 4800 ir beveik 25% pries atmetant mokescius, palukanas ir amortizacija.

                                          o de tu kanalu - smalsu, per kur iesko? Nes matau is registru centro kainas kurios gerokai mazesnes negu aruode, bet tu skelbimu nematau. Aisku dar yra seselis, kai deklaruojama viena kaina, o cashu damokama papildomai.
                                          Tai kur išminusuotas paskolos įnašas, juk jis sumokamas bankui ir tai ne jūsų pajamos. Kur infliacija, kuri berods praeitais metais siekė virš 3 %? Kur invesricija į įrengimą?
                                          Paskutinis taisė _rB_; 2021.01.28, 11:38.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X