Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Statomos ir planuojamos arenos Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Rašo ir pačiam lryte apie tai
    http://www.lrytas.lt/-12547651591254...nuotraukos.htm
    yra ir video siužetas

    Comment


      #22
      Arenos kitų akimis

      LITHUANIA - FIBA EuroBasket 2011

      Stadiums and Sport Arenas

      Comment


        #23
        Garliavos sporto centras

        http://www.kaunozinios.lt/naujienos/...lai_37056.html

        http://krnaujienos.lt/garliavoje-isk...-rajono-arena/

        Comment


          #24
          Geras ) tyliai state state ir pastate ) tikrai grazi arena, vietos daug kaip Garliavai bus labai gerai

          Comment


            #25
            Prienų arenos statybos nuotraukos:

            http://www.kvitrina.com/skyrius-978.php

            Įdomu, ar šią areną spės pastatyti iki EČ, ar turės kur treniruotis Alytaus pogrupio komandos?

            Comment


              #26
              Turi spėti, o nuotraukos mėnesio senumo.
              DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

              Comment


                #27
                O Kėdainiai planuoja naują areną statyti?

                Comment


                  #28
                  Dar kelios foto iš Prienų:

                  http://www.kvitrina.com/skyrius-1037.php

                  Comment


                    #29
                    gal kas turi daugiau foto is Prienų arenos statybų ?

                    Comment


                      #30
                      Krepšinio arenos Lietuvai kainuos gerokai daugiau nei planuota
                      Šarūnas Černiauskas,
                      www.DELFI.lt
                      2011 gegužės mėn. 19 d. 15:17


                      Grandiozinės arenų statybos atsiėjo gerokai daugiau nei planuota. Vien Panevėžio arena per kiek daugiau nei dvejus metus pabrango 43 mln. litų, Šiaulių arenos kaina statybų eigoje išaugo daugiau nei 12 mln. litų, dar nebaigtos Klaipėdos arenos statytojams ketinama primokėti arti 5 mln. litų, o jau baigtoje Alytaus arenoje taip pat prisireikė papildomų darbų.


                      Šiaulių arena / Rolando Parafinavičiaus nuotr.

                      Į statybų pradžioje numatytos kainos rėmus išsitenka tik pagrindinė artėjančio Europos vyrų krepšinio čempionato arena Kaune. Tiesa, Nemuno saloje plėtojamas projektas yra ir pats brangiausias.

                      Papildomi milijonai – Valdovų rūmų statytojams

                      Panevėžio arena baigta statyti 2008 m. rudenį. Statybos darbus čia atliko Panevėžio statybos trestas (PST), statantis ir skandalais apaugusius Valdovų rūmus. Kaip ir Valdovų rūmų atveju, arena gerokai pabrango.


                      Panevėžio sporto arena / Organizatorių archyvo nuotr.

                      2006 m., pačioje projekto pradžioje, Panevėžio savivaldybė apsiskelbė, kad bendra arenos vertė sieks 63 mln. litų. Po kiek mažiau nei metų pasirašyta sutartis su PST. Tik ne už 63, o už 86 mln. litų. Galiausiai, 2008 m. spalį, skelbiant apie statybų pabaigą, Panevėžio savivaldybė nurodė, kad bendra statinio vertė siekia jau 108 mln. litų. Didžioji dalis šios sumos – 70 mln. Lt – atkeliavo iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų.

                      Šiaulių arenos statybos oficialiai baigtos 2007 m., ją, kaip ir areną Panevėžyje, statė PST. Per pusantrų metų arenos kaina ūgtelėjo kiek daugiau nei 12 mln. litų.

                      Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėjo pavaduotoja Ieva Kaščionytė DELFI teigė, esą iš pradžių su PST buvo suderėta areną pastatyti už beveik 63,5 mln. litų, tačiau statybų eigoje prisireikė papildomų darbų už daugiau nei 12,1 mln. litų.

                      „Multifunkcinio komplekso statybos eigoje atsiradus arenos operatoriui, keitėsi kai kurių patalpų išdėstymas, todėl reikėjo atlikti techninio projekto korektūrą. Atsirado papildomų pakeitimų architektūrinėje dalyje, vidaus vandentiekio ir šildymo tinkluose, automatinėje gaisro gesinimo, apsauginėje signalizacijoje bei garso pranešimo sistemose. Buvo nuspręsta įrengti krovininį liftą bei pagaminti vaizdo ekraną. Buvo keičiamos platformos bei kėdės, - už 12 mln. litų atliktus darbus vardijo I. Kaščionytė. - Papildomos lėšos buvo reikalingos sporto komplekso prijungimo prie elektros skirstomųjų tinklų darbo projekto parengimui, techninio projekto koregavimui, multifunkciniam kompleksui reikalingo informacinio vaizdo ekrano (kubo) pagaminimui bei nenumatytų darbų pirkimui.“

                      Anot pašnekovės, Šiauliai galėjo apsieiti ir su kuklesniu biudžetu, tačiau tuomet arenai būtų daug ko pritrūkę. „Multifunkcinio komplekso statybai bei įrengimui buvo galima investuoti mažiau lėšų, tačiau nebūtų sukurta visa reikiama infrastruktūra varžybų organizavimui bei tinkamos sąlygos renginiams ir parodoms“, - aiškino I. Kaščionytė.

                      Klaipėdai reikia dar 5 milijonų


                      Klaipėdos arena / Organizatorių archyvo nuotr.

                      Dar nebaigtai Klaipėdos „Švyturio“ arenai taip pat prireikė papildomų pinigų. Beveik 5 mln. litų teks bendrovei „Vėtrūna“, kuri šiuo metu stengiasi laiku pabaigti Kauno areną.
                      „Taip, pabrangs. Šiuo metu papildomų darbų vertė sudaro 4,7 mln. Lt“, - DELFI sakė Klaipėdos savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė, paklausta, ar galutinė arenos kaina skirsis nuo tos, kuri nustatyta statybų pradžioje.

                      Anot jos, pradedant statybas su „Vėtrūna“ suderėta areną pastatyti už kiek daugiau nei 55,6 mln. litų, o galutinis statybų biudžetas vis dėlto persiris per 60 mln. Lt. Šiuo metu Klaipėdos arenos statyboms išleista beveik 32 mln. litų. R. Beinoravičienės teigimu, darbų atlikta už didesnę sumą, tačiau dar ne visi jie yra oficialiai pabaigti. Papildomus darbus už 4,7 mln. litų Klaipėda finansuos iš banko skolintomis lėšomis.

                      Alytaus arena veikia, bet jau reikia papildomų darbų


                      Alytaus arena / DELFI (V.Kopūsto nuotr.)

                      Alytaus arena, palyginti su kitomis, pabrango nežymiai. Dzūkijos sostinės arenos kaina padidėjo 1,65 mln. Lt. Iš viso darbus atlikusi bendrovė „Struktūra“ gavo 28,01 mln. litų, o statybų pradžioje pasirašytos sutarties vertė siekė kiek daugiau nei 26,35 mln. litų.
                      „Atsižvelgiant į papildomus FIBA reikalavimus, statybos eigoje buvo atlikti techniniai projekto keitimai ir pagal atliktus keitimus iš rangovo nupirkti papildomi darbai. Bendra objekto vertė padidėjo 1,65 mln. Lt. Sutarties padidėjimo pagrindinės priežastys – nauji reikalavimai kompiuterinei sistemai (vertė – 540 tūkst. Lt) ir papildomų patalpų, apie tūkstančio kvadratinių metrų, rekonstrukcija“, - arenos pabrangimo priežastis DELFI vardijo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras.

                      Tiesa, darbai Alytaus arenoje dar nebaigti. Nors renginiai sporto komplekse jau vyksta, savivaldybė šiuo metu vykdo viešojo pirkimo konkursą komplekso šiltinimo darbams įsigyti. Anot S. Stumbro, tokių darbų prireikė senajam Alytaus sporto rūmų pastatui, prie kurio buvo „prilipinta“ naujoji arena. Alytiškiai viliasi, kad iki Europos čempionato starto šiuos darbus pavyks atlikti.

                      „Papildomai vykdomas pirkimas nėra susijęs su vykdytais darbais. Perkami darbai – buvusio pastato rekonstruotos dalies fasadų šiltinimas ir apdaila, pritaikant prie naujai pastatytos pastato dalies. Jeigu pirkimai įvyks sklandžiai, t.y. nebus skundų, darbus planuojama pabaigti iki čempionato pradžios“, - sakė S. Stumbras.

                      Kaunas dar telpa kainos rėmuose


                      Kauno "Žalgirio" arena / DELFI (P.Garkausko nuotr.)

                      Nors neseniai skelbta, kad Kauno areną statanti bendrovė „Vėtrūna“ objekto kainą kilstelėjo beveik 8 mln. litų, laikinoji sostinė kol kas išsitenka numatytame statybų biudžete ir netgi planuoja išleisti šiek tiek mažiau. Tiesa, arena, kurioje vyks Senojo žemyno krepšinio pirmenybių finalas, kainuoja gerokai brangiau nei visos kitos.
                      „Pagal sutartį su Kauno savivaldybe bendrovės "Vėtrūna" , "Hidrostatyba" ir "Archiplanas" už darbą turėjo gauti 169 mln. Lt. Po 2010 m. atlikto kainų indeksavimo sutartinė kaina sumažėjo iki 160 mln. Lt. Gegužės 5 d. Kauno miesto taryba priėmė sprendimą pirkti papildomų paslaugų už 7,8 mln. Lt. Todėl visos Žalgirio arenos sąmata dabar siekia 167,8 mln. Lt“, - DELFI sakė už arenos statybas atsakingas Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

                      Visų arenų statybos iš dalies finansuotos ES struktūrinių fondų lėšomis, likusi kainos dalis teko savivaldybių biudžetams.

                      "DELFI"

                      Comment


                        #31
                        Įdomu...
                        ______________
                        The Division Bell

                        Comment


                          #32
                          Pasvalio mieste šią vasarą išdygs nauja arena...

                          Comment


                            #33
                            tai kaip su ta Pasvalio arena??? darbai jau vyksta??? gal kas turi nuotrauku???

                            Comment


                              #34
                              Pasvalio arena .......
                              „Pieno žvaigždžių“ treneris R.Endrijaitis - mažų miestelių krepšinio reikalų specialistas
                              www.DELFI.lt
                              2011 balandžio mėn. 19 d. 09:42


                              ................... - Pasvalio arena, kurioje rungtyniaujate, rekonstruojama ir, ko gero, atitiks LKL keliavus reikalavimus?

                              - Taip, jau vyksta darbai. Tik paprašiau, kad dar stogo nenuplėštų - atvažiavę žaisti palangiškiai išsigąstų (juokiasi). Iki šiol mūsų rungtynes stebėdavo apie 500 sirgalių, po rekonstrukcijos jų tilps dvigubai daugiau................
                              NKL finalo ketvertas pasiteisino, bet nežinia, ar išliks (video)
                              2011-04-18 17:18
                              Anzelmas Filimanavičius,
                              „BasketNews.lt“


                              .........Pasikeitusi arena

                              Vos per žingsnį nuo LKL atsidūrę pasvaliečiai jau šį rugsėjį tikisi turėti ir LKL reikalavimus atitinkančią areną. Nuo balandžio pradžios prie sporto rūmų zuja darbininkai, planuojantys iki sezono pradžios atnaujinti salę.

                              Darbų metu bus praplėstos salės erdvės, atnaujinta išorė ir vidus. Taip pat bus atnaujintos ir krepšininkų persirengimo vietos. Planuojama, jog po renovacijos arenoje galės tilpti apie 900 krepšinio aistruolių............

                              Comment


                                #35
                                http://www.kvitrina.com/skyrius-1105.php

                                Comment


                                  #36
                                  Prienų sporto arenoje – pabaigtuvių sūkurys

                                  http://sportas.delfi.lt/basketball/a...hp?id=48754089

                                  Comment


                                    #37
                                    Valstybinė komisija pripažino Garliavos sporto centrą tinkamu naudoti.

                                    Kauno r. arena Garliavoje pripažinta tinkama naudoti

                                    ELTA
                                    2011 rugsėjo 5 d. 17:05
                                    Garliavos sporto centro projekto vertė - 15,8 mln. litų. Centras pastatytas Kauno rajono savivaldybės lėšomis, valstybė skyrė 2,6 mln. litų. Kauno rajono arena iš kitų Lietuvoje išsiskiria universalumu, nes pritaikyta daugeliui sporto šakų. Čia vyks tarptautinės krepšinio, rankinio ir tinklinio varžybos bei įvairūs kultūros renginiai.

                                    "Iki šio ne tik Garliavoje, bet apskritai Kauno rajone nebuvo nė vieno sporto komplekso, kuris atitiktų respublikinių ir tarptautinių varžybų reikalavimus. Nuo šiol aukščiausioje lygoje žaidžianti Garliavos moterų rankinio komanda "HC Garliava SM" ir Kauno rajono moterų krepšinio komanda turės geras sąlygas treniruotis ir rungtyniauti", - sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

                                    Pasak mero, Garliavos sporto centras įrengtas šalia mokyklų, įvairių ugdymo įstaigų, todėl dieną čia galės vykti kūno kultūros užsiėmimai. Po pamokų centre bus ugdomi sporto mokyklas lankantys, gabūs sportui vaikai, vakarais organizuojami renginiai Garliavos bendruomenei.

                                    Garliavos sporto centro, kurį pastatė UAB "Rūdupis", 3494 kv. m pastate įrengta pagrindinė, bokso, treniruoklių, stalo teniso salės, VIP ir įprasta tribūna, administracijos, teisėjų ir kitų asmenų, apsaugos darbuotojų, inžinerinės, trenerių persirengimo patalpos, medicinos kabinetas, poilsio bei pasitarimų kambariai, sporto inventoriaus sandėlis.

                                    Sporto varžybas gali stebėti 1300 žiūrovų, o kultūriniuose renginiuose laukiama iki 1800 žiūrovų, bus galima rengti įvairiausius koncertus, šokių konkursus, festivalius ir pan. Prie centro įrengta 114 automobilių stovėjimo vietų.

                                    Anot rajono mero patarėjos Vilmos Kasperavičienės, centro statyba susirūpinta 2007 metais, kai išanalizavusi sporto mokyklos problemas ir trūkumus Kauno rajono savivaldybės vadovybė nusprendė, jog reikalingas naujas sporto ir sveikatingumo kompleksas. Jį statyti nuspręsta Garliavoje, šalia Jonučių vidurinės mokyklos.

                                    Comment


                                      #38
                                      Tai jau baige statyt prienu sale ar dar nea?? siandien pirmosios rungtynes Rudupio tai kur jie zais senojoj ar jau naujoj? kas turit info?

                                      Comment


                                        #39
                                        senoj

                                        Comment


                                          #40
                                          Apie Prienų areną:

                                          http://kvitrina.com/?p=2296

                                          Deja, arenos užbaigimo darbai buksuoja. Tik dabar montuojamos švieslentės, vis dar lieka neaiškumų dėl apšvietimo, nesumontuotos tribūnos (jas bus pradėta montuoti spalio 17 d.), o kėdės žiūrovams Prienus pasieks tik spalio 28 d.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X