Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kauno rajone

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Projektai Kauno rajone

    INFORMACIJA APIE NUMATOMĄ PREKYBOS PASKIRTIES STATINIŲ PROJEKTAVIMĄ

    Rengiamas projektas:
    Prekybos paskirties pastato Varžupio g. 1, Akademijoje, Kauno r. sav., statybos projektas.
    Statinių statybvietės adresas:
    Varžupio g. 1, Akademija, Kauno r. sav.
    Statinių pagrindinė naudojimo paskirtis:
    Prekybos paskirties pastatas.
    Projektinius pasiūlymus parengusio projektuotojo duomenys:
    UAB Architektų biuras G.Natkevičius ir partneriai, Kumelių g. 6, Kaunas, direktorius G.Natkevičius, el. paštas: info@natkevicius.lt; tel. nr. +37069825478. Pastato architektai – G. Natkevičius, A. Rimšelis, E. Savodnikaitė.
    Statytojas: UAB „Arnidus“, Vasarvietės g. 19, Kaunas.

    Attached Files

    #2
    Kauno rajonas, turės tarptautinius standartus atitinkantį futbolo stadioną Garliavoje

    Garliavoje, šalia Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos, UAB „Kelminta“ statybininkai rekonstruoja sporto aikštyną. Darbai bus baigti dar šįmet, tad Kauno rajonas turės natūralių matmenų, tarptautinius standartus atitinkantį futbolo stadioną.
    „Garliavoje ir visame Kauno rajone daug vaikų žaidžia futbolą, todėl norime paskatinti vaikų užimtumą. Šiame stadione galės vykti ir profesionalių komandų treniruotės, varžybos“, – teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris. Atnaujintas sporto kompleksu galės naudotis viso Kauno rajono gyventojai.
    Prie šio projekto įgyvendinimo prisideda ir Lietuvos futbolo federacija (LFF). Kauno rajono savivaldybė finansuoja stadiono įrengimą, o aukščiausios kategorijos dirbtinė aikštės danga bus nupirkta ir paklota už LFF lėšas. Darbų vertė – šiek tiek daugiau nei 1 mln. Eur.
    „Be futbolo aikštės, įrengsime ir modernius bėgimo takus, pėsčiųjų takus, pritaikytus žmonėms su negalia, už futbolo vartų bus įrengtos 6 metrų kamuolių gaudyklės, žiūrovams pastatytos lengvų konstrukcijų tribūnos su 500 vietų bei 42 vietų dengta tribūna teisėjams ir abiejų komandų atsarginiams žaidėjams“, – laukiančius darbus vardijo M. Rikteris.
    Mokyklos teritorija bus aptverta metaline tvora, įrengti rakinami įvažiavimo vartai ir varteliai ties pėsčiųjų takais. Atviroms sporto aikštelėms apšviesti suprojektuotos atramos su specialiais LED tipo šviestuvais.
    Stadiono rekonstrukcijos darbus planuojama atlikti per 4 mėnesius. Statybininkams iškilo problemų dėl stadiono teritorijoje nutiesto dujų vamzdžio. „Energijos skirstymo operatorius jau baigė dujų trasos iškėlimo darbus, vamzdis paklotas šalia stadiono. Šią savaitę planuojamas dujų perjungimas, todėl statybininkai galės tęsti darbus“, – aiškino direktoriaus pavaduotojas.
    Dabar vyksta velėnos nukasimo darbai. Po to bus įrengta lietaus nuotekų surinkimo ir drenažo sistema, elektros tinkai, įrengtas šalčiui atsparus sluoksnis, dar vėliau – paklota speciali danga.
    Kauno rajono savivaldybė jau yra atnaujinusi Akademijos, Ežerėlio, Vilkijos, Neveronių, Linksmakalnio Domeikavos, Jonučių ugdymo įstaigų stadionus. Rekonstrukcijos sulauks Babtų, Čekiškės, Kulautuvos sporto aikštynai.

    https://www.krs.lt/savivaldybe/nauji...vos-stadionas/
    Attached Files
    Paskutinis taisė kesukazzz; 2021.09.25, 23:31.

    Comment


      #3
      Kauno rajone Ringaudų gyvenvietėje, planuojamas statyti Lidl prekybos centras.
      Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketina dalį prie namų Kauno rajone Ringauduose esančio sklypo parduoti prekybos centro „Lidl“ statybai, skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.

      Daugiau skaitykite:
      https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...idl--15629805/

      Comment


        #4
        Baigiamas statyti Rimi prekybos centras Varžupio g. 1, Akademija
        Attached Files

        Comment


          #5
          Ir Domeikavoje panašią surentė

          Comment


            #6
            Statys namų kvartalą 3D spausdinimo būdu:
            https://sa.lt/pirmasis-lietuvoje-3d-...uju-kvartalas/

            Comment


              #7
              Prie Kauno pradėta „Dojus“ grupės logistikos centro statyba

              ‎‎ Plačiau: https://sa.lt/prie-kauno-pradeta-doj...entro-statyba/

              Comment


                #8
                Zapyškyje – dar vienas permainų etapas

                Zapyškio miestelį kertanti Vytauto gatvė jau kitąmet turėtų pasikeisti neatpažįstamai. Trečiadienį vykusiame susitikime su vietos bendruomene Kauno rajono vadovai ir projektuotojai aptarė net kelis projektus, kurie turėtų pagerinti šios gatvės estetinį vaizdą, užtikrinti didesnį saugumą ir gyvenimo kokybę.
                Kulautuva, Kačerginė ir dalis Zapyškio miestelio priklauso kurortinei teritorijai, todėl čia suplanuota daug darbų. Meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad kurortinės teritorijos statusas įpareigoja rūpintis geresne infrastruktūra, estetika, sveikesne ir saugesne aplinka. Siekiant šių tikslų į kitą vietą iškelta miestelio pakraštyje buvusi kelininkų smalinė.
                Vytauto gatvė yra valstybinio kelio Kaunas – Šakiai dalis, todėl pirmiausiai buvo diskutuojama dėl šio kelio techninių sprendinių, o išgirsti gyventojų pageidavimai bus perduoti Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD).
                Kauno rajono savivaldybė su ESO yra sutarusi pakeisti kabeliais Vytauto gatvės antžeminę elektros sistemą, įrengti naują apšvietimą. Rekonstruotoje gatvėje turėtų atsirasti ir lietaus surinkimo tinklai.
                Senųjų atitvarų neliks, bus sukurtos naujos eismo saugumo salelės, vairuotojus drausmins vidutinio greičio matuoklis.
                „Objektas vienas, o projektai net keli, todėl svarbu išgirsti gyventojų pageidavimus ir juos suderinti, kad vėliau nekiltų problemų“, - pabrėžė mero pavaduotojas Paulius Visockas.
                Kaip drieksis šaligatviai? Kiek teks nupjauti medžių? Kur bus įrengtos įvažos, pėsčiųjų perėjos, parkavimo vietos, transporto stotelė? Šie klausimai domino vietos gyventojus ir Vytauto gatvėje įsikūrusius verslininkus.
                Bene daugiausiai diskutuota dėl stotelės. Dauguma susirinkusiųjų pasisakė, kad ji būtų palikta toje pačioje vietoje. Pasikeis tik jos estetinis vaizdas, numatyta įrengti ir sanitarinį mazgą.
                Pašalinus 12 medžių, planuojama pasodinti naujų, jiems numačius tinkamiausias vietas.
                V. Makūnas pažadėjo, kad Zapyškyje darbai nesustos. Įmonė „Conresta“ kitąmet planuoja užbaigti Zapyškio pagrindinės mokyklos priestatą su sporto sale ir technologijų kabinetais. Vyksta vaikų darželio rekonstrukcijos darbai. O štai Zapyškio bendruomeninių paslaugų centras jau pradėjo veiklą.
                Toliau bus tvarkoma Nemuno krantinė, kurioje atsiras informacinis centras, o upėje – plaukiojantis sodas.

                Comment


                  #9
                  O pakelejai per Nemuna kada?

                  Comment


                    #10
                    Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
                    O pakelejai per Nemuna kada?
                    O kam reikia pakelėjų, jei turime laivus, kurie gali perkelti per Nemuną?

                    Comment


                      #11
                      Parašė Konradas Rodyti pranešimą

                      O kam reikia pakelėjų, jei turime laivus, kurie gali perkelti per Nemuną?
                      Kalba apie priimtą sprendimą, o ne sklansky sugalvojimą, kad reikia:
                      https://m.kauno.diena.lt/naujienos/k...o-asimi-428413

                      Comment


                        #12
                        Parašė Gator Rodyti pranešimą

                        Kalba apie priimtą sprendimą, o ne sklansky sugalvojimą, kad reikia:
                        https://m.kauno.diena.lt/naujienos/k...o-asimi-428413
                        Ačiū, nebuvau matęs. Bandžiau tik finansiškai pasversti, kad projekto atsiperkamumas tikėtina prastas. Kita vertus, vasarą jau teko ir šiek tiek eilėje luktelti į laivelį, kuris plaukė link Kulautuvos, tad jei turizmas tik augs toje vietoje, galbūt ateityje būtų galima tikėtis ir spartesnio atsiperkamumo tokio projekto.
                        Paskutinis taisė Konradas; 2021.11.06, 09:14.

                        Comment


                          #13
                          Nezinau, man tie laiveliai, butent laiveliai. Mazi, negrazus, nepatogus, veikia ne visa sezona. Nesinori tokiais keltis, nebent is reikalo.

                          Keltuvas galetu buti kurortines zonos traukos objektu, pasitarnauti dviratininkam, kuriu tikrai vis daugeja, uzdarant Kauno - Kacergines - Kulautuvos lanka. Cia kalbama apie turistine zona, kurorta, bet norisi ne vien pieveliu, atnaujintu saligatviu, bet ir kazko konkretesnio, isskirtinio.

                          Comment


                            #14
                            Druskininku lynu kelio verte 3.9mln euru (2015). Speciau cia teoriskai galetu kainuoti maziau, nes reikia maziau atramu ir kelias turbut trumpesnis. Ar tokie cia jau dideli pinigai?
                            Paskutinis taisė Sklansky; 2021.11.06, 09:59.

                            Comment


                              #15
                              Sutinku, laivelių kokybė galėtų augti ir tikėtina, kad jei ir toliau jų paklausa kils, tai ir pačio serviso lygis turėtų atitinkamai kilti. O dėl pačios investicijos - vėlgi, sunku ką ir komentuoti. Jei paklausos bus, tai tas projektas ims ir atsipirks. Tačiau tai tikrai gali veikti kaip ir tam tikras landmark, kadangi vaizdai ten tikrai gražūs.

                              Nevisai tinkamas pavyzyds, tačiau tarpukuriu Kaune irgi stipriai svarstė, ar tikrai mieste verta įkurti funikulierių, skaičiavo kiek žmonių lipa kasdien laiptais tam, kad galėtų šiek tiek paklausą pamatuoti. Tačiau surizikavus, tas projektas tapo itin populiarus, kasmet virš keletos milijonų žmonių pasinaudodavo paslaugomis (buvau nustebęs sužinojęs tokį skaičių). Tad ir čia reikia kitaip vertinti - gal įrengus keltuvą bus paspirtis ir kitai reikalingai infrastruktūrai plėstis ir pats kurortas taptų prieinamas ilgiau nei tik šiltesniuoju metų laiku.
                              Paskutinis taisė Konradas; 2021.11.06, 10:14.

                              Comment


                                #16
                                Tais pramoginiais laiveliais as plaukiojes ir po Kauna, ir aplink. Realiai tai tragedija. Leti, negrazus, kazkokia baisia anglu kalba leidzia irasus apie stoteles, kai internete galima gauti voice coveri puikia anglu kalba uz kelis eurus. Gal kazkam pagrindine pramoga apskritai yra paplaukti laivu, as manau, kad jau nebe tie laikai.

                                Nemanau, kad butinai toks keltuvo projektas turi atsipirkti ir buti pelningas. Galetu savivaldybe ir paremti, jeigu ir neatsipirkinetu.

                                Bet tokiom vietom reikia isskirtinumo. Reikia kazko modernaus, naujovisko, traukiancio. Malinauskas ta suprates yra ir tas jo lynu kelias veda i nelabai kazkur, taciau miesto isskirtinumui prideda. Taip ir cia, butu sinergija tarp Kacergines/Zapyskio - Kulautuvos/Raudondvario. Dabar gyvena upes atskirti vienas nuo kito miesteliai per amzius. Galbut pasitarnautu ir kaip ekologiska transporto priemone tarp miesteliu.
                                Paskutinis taisė Sklansky; 2021.11.06, 12:50.

                                Comment


                                  #17
                                  VDU studentų miestelyje (Akademija, Studentų g. 9A) pastatytas naujas universitetinis sporto kompleksas.
                                  Šį pranešimą turbūt reiktų perkelti į Kauno r.

                                  https://www.vdu.lt/lt/vdu-atidaro-di...sporto-centra/
                                  Attached Files
                                  Paskutinis taisė Neju; 2021.11.12, 17:40.
                                  Sekite savo banknotus

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė Neju Rodyti pranešimą
                                    VDU studentų miestelyje (Akademija, Studentų g. 9A) pastatytas naujas universitetinis sporto kompleksas.
                                    Šį pranešimą turbūt reiktų perkelti į Kauno r.

                                    https://www.vdu.lt/lt/vdu-atidaro-di...sporto-centra/
                                    Tas „antspaudas“ ant sienos kažką primena...
                                    Click image for larger version

Name:	Screenshot_20211112_181517.png
Views:	1770
Size:	354,7 kB
ID:	1928126

                                    Comment


                                      #19
                                      Kauno rajone, II Jonučiuose, pradedamos naujų daugiabučių statybos. Iš viso „Namučių“ kvartale duris atvers 400 butų. Bendras NT projekto gyvenamasis plotas sudarys apie 24 000 kvadratinių metrų. Iš viso vystytojai numatę pastatyti 12 pastatų, o projektą pilnai planuojama užbaigti iki 2025 metų.

                                      Numatoma, kad pirmųjų dviejų etapų statybos baigsis jau 2022 metų spalį, tad pirmieji gyventojai čia galės įsikurti jau kitų metų pabaigoje.

                                      „Kauno pietuose esančios teritorijos turi daugybę privalumų, todėl atveria puikias perspektyvas žmonėms, kurie nori gyventi jaukiai, patogiai ir mėgautis gamta, aktyviu laisvalaikiu. Išplėtota infrastruktūra leidžia per 15 minučių pasiekti miesto centrą. Taigi gamtos ramybė ir miesto dinamika – vienas šalia kito“, – sako „Namučių“ projekto vadovas Tadas Galminas.

                                      Puikus susisiekimas ir gamtos apsuptis

                                      „Namučiai“ – tai dvylikos modernių daugiabučių namų kompleksas Kauno rajone, į pietus nuo miesto centro. Dėl gerai išvystytos transporto infrastruktūros II Jonučių gyvenvietė rajone yra net lengviau ir greičiau pasiekiama iš centro negu kai kurios kitos miesto dalys.

                                      Mažiausių parduodamų butų plotas prasidės nuo 44 kv. m., didžiausių sieks iki 73 kv. m. Modernų ir erdvų kvartalą sudarys 4 aukštų pastatai, visi butai turės vieną ar du balkonus. Pirmųjų aukštų gyventojai galės leisti laiką privačiuose kiemeliuose.

                                      Kvartalo gyventojai bet kuriuo metu galės mėgautis gamta, kuri – vos už kelių žingsnių. Tad sportas ir aktyvus laisvalaikis čia įgyja dar didesnę vertę. Jiesios kraštovaizdžio draustinis, VDU botanikos sodas, dviračių takai, vaikų žaidimų aikštelė ir vietinis parkas – tai atviros erdvės naujiems įspūdžiams, susitikimams su draugais ir kokybiškam poilsiui.

                                      Įkurtuvės – jau po metų

                                      Pasak T. Galmino, šiuo metu pietinėje Kauno pusėje „Namučiai“ yra vienintelis tokio tipo projektas – kol kas šioje vietovėje konkurencijos nėra. Būsimiems gyventojams vystytojai siūlo ekonomišką, tačiau itin kokybišką sprendimą, atitinkantį visus poreikius.

                                      Su miesto ir rajono transporto tinklu II Jonučius jungia lengvai įveikiamos gatvės, kursuoja viešasis transportas. Netoliese statomas naujas, privatus vaikų darželis, kelias į artimiausią mokyklą – irgi trumpas.

                                      „Namučių“ kvartale vystytojai numatę įrengti vaikų žaidimų ir poilsio erdves, patogias erdves automobilių stovėjimui, sandėliukus, bendro naudojimo kiemą ir kitus patogumus gyventojams.

                                      Populiarėjanti gyvenvietė

                                      Jonučių II-osios gyvenvietės plėtra pastaruoju metu tapo itin sparti. Miesto gyventojų susidomėjimas rajonu rodo, jog šiandieninėje rinkoje žmonės ieško ne tik ekonomiškų, tačiau ir modernių sprendimų, kurių privalumus įtvirtintų geras susisiekimas ir infrastruktūra.

                                      Šio projekto pardavimais besirūpinančios nekilnojamo turto rinkodaros įmonės „Juda NT“ bendraįkūrėjas Juras Sadauskas pastebi, kad rajone buriasi itin aktyvios ir draugiškos bendruomenės – kaimynai kartu sportuoja, žaidžia su vaikais, organizuoja renginius, šventes. Pašnekovo teigimu, augant naujiems kvartalams Jonučių bendruomenė dar labiau didės ir tvariai keis savo aplinką pagal savo poreikius.

                                      „Šiandien Jonučių II-oji gyvenvietė yra vienas populiariausių pasirinkimų, kai šeimos nusprendžia įsigyti naują būstą Kaune ar Kauno rajone. Čia ypač patogu įsikurti jaunoms šeimoms su vaikais, kadangi gyventojai namus įsirengs gamtos apsuptyje, o laisvalaikį aktyviai galės leisti erdvėse prie pat namų. Be to, susisiekimas su miesto centru yra itin patogus, o šeimos, auginančios vaikus, vos per kelias minutes automobiliu gali pasiekti tiek mokyklą, tiek ir darželį. Kelionė į aplink esančius prekybos centrus taip pat nebus varginanti, nes jie – visada pakeliui“, – sako J. Sadauskas.

                                      Prasidėjus pirmiesiems „Namučių“ statybos darbams, nuosavo būsto ieškantys žmonės jau gali rezervuoti butus.

                                      Attached Files

                                      Comment


                                        #20


                                        Va taip, ponios ir ponai, prasideda būsimas getas.
                                        Plynuose laukuose parkingo ežerais apsupti daugiabučiai.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X