Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Neringoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • digital
    replied
    Juodkrantė, Žaliasis kelias:
    Click image for larger version

Name:	IMG_20220104_123917.jpg
Views:	572
Size:	750,1 kB
ID:	1941867 Click image for larger version

Name:	IMG_20220104_124150.jpg
Views:	576
Size:	967,1 kB
ID:	1941868

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Nida, Taikos g.:
    Click image for larger version

Name:	IMG_20220102_161744.jpg
Views:	582
Size:	1,78 MB
ID:	1941863 Click image for larger version

Name:	IMG_20220102_161818.jpg
Views:	574
Size:	1,37 MB
ID:	1941862 Click image for larger version

Name:	IMG_20220102_162546.jpg
Views:	586
Size:	1,53 MB
ID:	1941864

    Komentuoti:


  • dinama
    replied
    https://neringa.lt/skelbimai/80/info...lmGnUu7mvWH4yI

    Gintaro Įlanka Neringoje.
    puslapio apačioje raštai ir planai PDF formatu

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Prabangaus „Radisson“ viešbučio projektas Nidoje žlugo, braižomi nauji planai

    Komentuoti:


  • Palpatine
    replied
    Dviračių taką Kuršių nerijoje sutvarkyti planuojama iki 2025 metų
    35,7 km ilgio takas bus tvarkomas trimis etapais, pirmąjį planuojama baigti 2023 metais, o likusius du – 2025-aisiais.
    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...1513480?copied

    Komentuoti:


  • Hub
    replied
    Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

    realiai jie tiesiog nori riboti zmoniu kiekius, ne automobilius. Kitaip butu atnaujine dviraciu taka iki Nidos, dabar gi kiekviena instancija kratosi atsakomybes nuo jo ir tiek.
    Tas paaiškintų kodėl jie tų darbų negali daryt prieš/po sezono...

    Komentuoti:


  • SoulMulticast
    replied
    Parašė Palpatine Rodyti pranešimą
    Nida tvarkosi: ratuoti turistai turi nusiteikti dideliems nepatogumams

    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gazas/naujiena/...1510432?copied
    realiai jie tiesiog nori riboti zmoniu kiekius, ne automobilius. Kitaip butu atnaujine dviraciu taka iki Nidos, dabar gi kiekviena instancija kratosi atsakomybes nuo jo ir tiek.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Per info tv interviu su meru, klausė ar bus viesbutis naujas ar spa, tai atsakė, kad koncentruosis į senų pastatų renovavimą, o naujų pastatų savivaldybė nenori!

    Koks "puikus" meras...

    Komentuoti:


  • Palpatine
    replied
    Nida tvarkosi: ratuoti turistai turi nusiteikti dideliems nepatogumams
    (...)Šiuo metu ties Neringos savivaldybe burzgia technika ir zuja darbininkai. Sausį prasidėjo pirmasis Nidos centrinės dalies rekonstrukcijos etapas, apimantis teritoriją nuo Nidos skvero (ties restorano pastatu) iki aikštės greta Neringos savivaldybės pastato.

    Darbai jau atlikti pėsčiųjų zonoje iki Žvaigždžių šlovės tako ir baigiami automobilių stovėjimo aikštelėje. Visa numatoma tvarkyti teritorija yra apribota Naglių, Taikos gatvių, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ bei Naglių g. 29 pastatų komplekso.(...)

    (...)Anot mero, ties savivaldybe aikštelė šiemet liks uždaryta, o ir apskritai ji automobilių statymo klausimo nesprendžia. Viliamasi, kad visgi pavyks atidaryti aikštelę prie vadinamojo komunalininko, už kalno.

    „Kadangi didžiaisiais savaitgaliais – Joninių, Žolinių ir pan. – siena su Rusija neatsidarys, stumsime automobilius ten. Labai toli ir nepatogu, bet kur sustatyt? Pasieniečiai budi, saugumo atžvilgiu ten viskas gerai“, – kalbėjo meras.(...)
    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gazas/naujiena/...1510432?copied

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    VZ.LT 2021.05.13
    Valstybė už griautinus jachtininkų viešbučius Juodkrantėje turės atlyginti 1,19 mln. Eur žalą
    Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija bei Neringos savivaldybė turės atlyginti beveik 1,19 mln. Eur žalos su palūkanomis Juodkrantėje jachtininkų viešbučius įpareigotai nugriauti dabar jau bankrutavusiai jų statytojai UAB „Verslo investicijų projektų centras“.
    Taip neskundžiama nutartimi nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, iš dalies tenkinęs bendrovės skundą.


    Algimanto Kalvaičio nuotr.

    Darius Jasaitis, Neringos meras, sako, kad priteista suma savivaldybei gali tapti didžiule našta.
    „Įvyko kaip įvyko. Dabar yra liūdna, nes mums suma yra panašiai, kaip Vilniaus savivaldybei pasakytų, kad jie nebeturės 10% biudžeto. Nežinau, neturiu komentarų, neįsivaizduoju“, – sako D. Jasaitis.

    Jo nuomone, savivaldybė turėtų mokėti 25% šios sumos, o valstybė – likusius 75%.
    „Jeigu taip pavyktų ir išdėliotų mums išmokėjimą per 5 metus, tai netaptume nemokūs. Tikiuosi, kad pavyks tartis su Teisingumo ministerija, kad valstybininkų parašų buvo daug daugiau“, – sako jis.
    Meras tvirtina, jog šiems pastatams išduodant statybos leidimus įvyko techninė klaida, tad esą dar galima sudaryti taikos sutartį.
    „Savivaldybės pozicija nuo pat pradžios buvo viena ir ji nesikeitė – reikėjo sudaryti taikos sutartį. Teritorijų planavimo reikalavimai buvo įgyvendinti – bendrieji, detalūs planai, statybos leidimų išdavimas, viskas, išskyrus tvarkymo planą, kuris Konstituciniame teisme buvo apskųstas. Jeigu institucijoje dirbantys žmonės būtų nusileidę savo tuščioms ambicijoms, buvo variantas pataisyti tvarkymo planą, sudaryti taikos sutartis, negriauti“, – kalba D. Jasaitis.

    Simonas Gentvilas, aplinkos ministras, VŽ sako, kad kol kas neaišku, kokiomis dalimis bus atlyginama žala, tačiau esą tą privalu padaryti, kadangi neteisėtai statiniai iškilo dėl institucijų kaltės.
    (...)

    Dar nenugriauti
    Šią savaitę išplėstinė teisėjų kolegija konstatavo, jog statytoja, anksčiau įpareigota nugriauti pastatus ir išmokėti kompensacijas jų pirkėjams, patyrė žalą ir ją įrodė.
    (...)

    Priimdamas sprendimą teismas taip pat tenkino Statybos inspekcijos prašymą ir atidėjo jo vykdymą iki 2022 m. kovo pabaigos. Tai reiškia, kad žala įmonei gali būti atlyginta daugiau nei po metų.
    Anksčiau teismai „Verslo investicijų projektų centrui“ jau yra priteisę beveik 1,15 mln. Eur žalos iš valstybės ir Neringos savivaldybės už 2013 m. nugriautą žuvų restoraną.

    Teritoriją su statybos leidimu įmonė įsigijo 2004 m., tačiau po dvejų metų prokurorai, gindami viešąjį interesą, kreipėsi į teismą, kuris nusprendė, jog statiniai Neringoje iškilo neteisėtai, todėl turi būti nugriauti.

    https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...eur-zala&dL8OR

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Naujas apartamentų projektas Nidoje – pagal ypatingus aplinkosaugos reikalavimus
    https://urbonamai.lt/galerija/
    UAB „Agostėja“ jau rudenį užbaigs išskirtinio projekto – „Urbo namų“ apartamentų statybą Nidoje. Poilsio būstų projekto vystymas nuo projekto pristatymo užtruko daugiau nei dešimt metų, tačiau pilnai atliepia šio trapaus gamtos kampelio aplinkosauginius bei kultūrinius ypatumus.

    Projektą sudaro 40 būstų nuo 40 iki 87 kv. m., pats pastatas yra organiškai įkomponuotas į išskirtinį Nidos kraštovaizdį, aprūpintas išmaniais ir ekologiškais gerbūvio sprendimais, įdiegtos elektromobilių įkrovimo stotelės. Projektas atitinka A klasės energetinio efektyvumo reikalavimus, o tai yra reta Nidos pastatų savybė dėl to, kad namai čia dažniausiai renovuojami. Ekologiškas ir ekonomiškas geoterminis šildymas su šaldymo galimybe leis sumažinti būsto išlaikymo išlaidas, ir nuotoliniu būdu reguliuoti vidinį mikroklimatą, nesant būste.

    „Apskritai, NT projekto vystymas Nidoje yra sudėtingas procesas ne tik dėl griežtų statybų reikalavimų, bet taip pat reikia išmaniai suplanuoti medžiagų tiekimą į „salą“, užtikrinti tinkamas statybininkų darbo sąlygas ar atsižvelgti į išskirtines nerijos gamtines sąlygas – drėgną bei druskingą orą, ženkliai stipresnius vyraujančius vėjus ir pan. Todėl pastato inžinerinės sistemos yra sustiprintos, o hidroizoliacijai skiriamas papildomas dėmesys“ – statybų ypatumus Nidoje komentuoja „Agostėja“ direktorė Eglė Jarmokaitė.
    Click image for larger version  Name:	DJI_0621-HDR-web-1.jpg Views:	0 Size:	491.1 KB ID:	1884818
    Click image for larger version  Name:	DJI_0588-HDR-web-1.jpg Views:	0 Size:	562.0 KB ID:	1884817
    Daug nuotraukų ir statybos eigos galerijoje, nežinau ar reikėtų čia viską sukelti?
    Paskutinis taisė bato_usai; 2021.05.12, 08:43.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    STT: kai kurie asmenys gali nepagrįstai būti atleisti nuo mokesčio už įvažiavimą į Neringą
    „STT korupcijos prevencijos specialistai kaip kritinę antikorupcinę pastabą nurodo tai, kad administracijos direktoriui ar jo pavaduotojui suteikta pernelyg plati diskrecija atskirais atvejais suteikti teisę asmenims vieną kartą arba tam tikrą neapibrėžtą laikotarpį nemokėti vietinės rinkliavos, tačiau nėra detalizuoti tokio sprendimo priėmimui būtini kriterijai ir asmens prašymo pagrįstumo vertinimo aspektai“, – rašoma pranešime.

    Anot jos, sudarytos nevienodos sąlygos tiekti prekes Neringos gyventojams ir įmonėms – vieni ūkio subjektai atleidžiami nuo vietinės rinkliavos, kiti – tik nuo jos dalies.

    STT pasiūlė Neringos savivaldybei tikslinti Lengvatų tvarkos ir Transporto registravimo aprašo nuostatas, pašalinant galimas korupcines rizikas. Neringos savivaldybė per du mėnesius turėtų informuoti STT, kaip atsižvelgta ar planuojama atsižvelgti į pateiktus siūlymus.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Teismas penktadienį paskelbė sprendimą ne vienerius metus besitęsiančioje byloje dėl statybos padarinių pašalinimo Neringos savivaldybėje. Paskelbta, jog pastatai gali stovėti, pranešė Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Šlovės alėja Nidoje kelsis į pamarį
    Pasirodo, Neringos savivaldybė sąmoningai neskubėjo tvarkyti Šlovės alėjos, nes buvo laukiama, kol startuos didžiulis projektas – Nidos centrinės dalies rekonstrukcija. Ji kaip tik vyksta šiuo metu, todėl, klojant naujas trinkeles, ir buvo išardyta alėja su delnų įspaudais. Šie į aikštę nebegrįš, kelsis į naują vietą ir vadinsis Šlovės taku.

    „Nutarėme, kad Šlovės takas puikiai įsilies į Bardų skverelio aplinką, kur stovi maestro V.Kernagio skulptūra. Tik tai bus nebe tiesi alėja, o lanku besidriekianti promenada. Ji turėtų atrodyti daug gražiau nei buvusioji: preliminariai nuspręsta naudoti pagal specialų užsdakymą pagamintas 50x50 cm dydžio raudonos spalvos betono plyteles, kurių bus apie 560 vienetų. Jų kraštai – su bronziniais apvadais. Tako pradžioje ir pabaigoje bus informacinės lentelės, paaiškinančios jo idėją. Eidami nuo centrinės Nidos dalies žmonės galės sukti link Šlovės tako, kuris pasibaigs ties pamario promenada“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Neringos miesto savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys.

    Jis tikino, kad konkurso tako įrengimo darbams atlikti skelbti nebus skubama, o patys darbai prasidės anksčiausiai rudenį, mat pirmiausiai norima sutvarkyti karo zoną dabar primenančią centrinę kurortinio miestelio dalį.

    Šlovės alėjoje buvo įamžinti V.Kernagis Benas, Veronika Povilionienė, Česlovas Gabalis, Rosita Čivilytė, Stasys Povilaitis, Ovidijus Vyšniauskas, Gytis Paškevičius, A.Mamontovas, grupė „Studija“, Marijus Mikutavičius ir renginio [Nidos muzikos festivalio] „tėvas“ Arūnas Valinskas.

    Greta 11-os vardinių plokščių bus įrengtos ir 5 naujos, kurių prieš tai nebuvo: padaryti Nijolės Tallat-Kelpšaitės, Nijolės Ščiukaitės, Viktoro Malinausko, Simono Donskovo ir Kosto Smorigino delnų liejiniai.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    „Nidos seklyčia“ sulyginta su žeme, bet šeimininkai atsikvėpti dar neskuba: „Laukiame, ką statybos inspekcija pasakys“

    Click image for larger version

Name:	nidos-seklycios-pramogu-komplekse-baigti-griovimo-darbai-6081426d041f9.jpg
Views:	2047
Size:	208,0 kB
ID:	1884803

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Rekordinis sandoris pajūrio nekilnojamojo turto rinkoje: už 6 mln. eurų parduotas viešbutis „Nidos banga“
    Viešbutį „Nidos banga“ už daugiau nei 6 mln. eurų įsigijo nekilnojamojo turto vystytojai „Reefo“. Viešbučio pastatų komplekse jau pradėti atnaujinimo darbai, poilsiautojus ketinama priimti dar šios vasaros pradžioje.

    Viešbutį „Nidos banga“ sudaro keturi pastatai, iš viso daugiau nei 4400 kv.m ir beveik 100 kambarių, kurių dauguma – su vaizdu į Kuršių marias. Dar šią vasarą viešbutyje ketinama atidaryti ir daugiau nei 500 kv. m restoraną su didele terasa ant stogo. Viešbutis veiklą pradės nuo 2021 m. birželio 1 dienos.
    „Reefo“ žada perimti „Nidos bangos“ darbuotojus
    Naujasis viešbučio vadovas Eimantas Daukša sako, kad iki šiol „Reefo“ įdarbino šešis „Nidos bangos“ darbuotojus, taip pat kalbasi su likusiais.

    „Vasaros pradžioje, kuomet pradėsime viešbučio veiklą, ketiname turėti 14 darbuotojų“, – BNS komentavo E. Daukša.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Neringa tvarkosi: vietoj tarybinių griuvėsių iškils naujas, unikalus jaunimo namų kompleksas
    Neringos savivaldybėje, Juodkrantėje, netoliese Raganų kalno, duris atvers naujas ir unikalus jaunimo namų kompleksas – bendradarbystės (co-working) ir bendragyvenimo (co-living) erdvė. Raganų kalno medinių skulptūrų ekspozicija Juodkrantėje – vienas labiausiai lankomų turistinių objektų Neringoje, šalia kurio jau netrukus jaunimas iš visos Lietuvos ir svečiai iš užsienio galės įsikurti savo modernią, laikiną darbo ir poilsio vietą bei mėgautis Kuršių nerijos gamta.

    Naująjį kompleksą sudarys trys skirtingų funkcijų pastatai, kurių bendras plotas apie 490 kv. metrų. Dvejuose pastatuose bus įrengti 24 atskiri poilsio kambariai, vienu metu iš viso patogiai galės gyventi iki 30 žmonių. Trečiajame pastate bus įrengtos komfortiškos erdvės mokymuisi, darbui, įvairiems pristatymams, nedideliems seminarams. Šis bendruomeninis namas bus skirtas ne tik komplekso gyventojams, tačiau ir kitiems Juodkrantės gyventojams ir svečiams – jame veiks kavinė, kurioje pailsėti ir įsigyti gaiviųjų gėrimų galės ne tik čia gyvenantis jaunimas, tačiau ir Raganų kalno taku keliaujantys turistai.
    Click image for larger version

Name:	xner.jpg?h=d1cb525d&itok=otzBrNOD.jpg
Views:	2106
Size:	144,6 kB
ID:	1884734
    Click image for larger version

Name:	vizualizacija2bendradarbytesirbendragyvenimokompleksasjuodkranteje.jpg
Views:	2093
Size:	480,2 kB
ID:	1884735

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Xmaster Rodyti pranešimą

    Ačiū už atnaujinimą.
    Čia šio sezono darbai, ar planuoja iki vasaros pabaigti?
    Be šansų, nes čia kapitalinis remontas, visos komunikacijos išraustos ir giliai, taip pat ir visa teritorija aplink maximą tvarko, automobiliai visur aplink nukreipiami vidiniais kiemais ir pėsčiųjų takais, toks truputį chaosas, geriau šioje vietoje aplink Taikos g. šį sezoną vengti lankytis.

    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Rekonstruojama pagrindinė Nidos gatvė (Taikos).

    ...
    Ačiū už atnaujinimą.
    Čia šio sezono darbai, ar planuoja iki vasaros pabaigti?

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Rekonstruojama pagrindinė Nidos gatvė (Taikos).

    Click image for larger version

Name:	IMG_20210417_161256.jpg
Views:	655
Size:	1,71 MB
ID:	1879055 Click image for larger version

Name:	IMG_20210417_161149_1.jpg
Views:	652
Size:	2,41 MB
ID:	1879056 Click image for larger version

Name:	IMG_20210417_161156.jpg
Views:	647
Size:	1,46 MB
ID:	1879057 Click image for larger version

Name:	IMG_20210417_161153.jpg
Views:	663
Size:	1,83 MB
ID:	1879058

    Komentuoti:

Working...
X