Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Spaudos kavinė

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • arturiux
    replied
    Paskutiniame Statybų Pilote rašoma, jog vilniečiai atsisveikina su "Tėvyne". Buvęs kino teatras skaičiuoja paskutinius mėnesius. Paskelbtas konkursas šioje vietoje suprojektuoti komercinį objektą, šaltinio teigimu- daugiabutį bei aikštę. Panašu, kad stalininis "Tėvynės" pastatas bus nugriautas,- rašo SP.

    Komentuoti:


  • blitz
    replied
    Parašė Jeffas Rodyti pranešimą
    Rusijoje prieš kokius 6 metus jau porą komiblokų susprogdino, tiesa, su gyventojais

    Komentuoti:


  • taimis
    replied
    Vilniuje bus įrengtas turistinis vandens kelias Neries upe.

    Siekiant plėtoti turizmo infrastruktūrą ir paslaugas, iki 2010 metų pabaigos sostinėje planuojama įrengti turistinį vandens kelią Neries upe. Šis kelias tęsis nuo Verkių regioninio parko iki Lazdynų tilto, šalia turistinės trasos bus sukurta viešoji infrastruktūra.

    Projektą „Turistinis vandens kelias Neries upe Vilniaus mieste“ planuojama įgyvendinti 3 etapais. Pirmojo etapo metu, iki 2008 metų rugsėjo, bus parengta techninė dokumentacija, 2009–2010 metais numatoma įgyvendinti antrąjį ir trečiąjį etapus – „Vidaus vandens kelio įrengimas“ ir „Prieplaukų bei uosto statybos ir rekonstrukcijos darbai“.

    Šių metų gruodžio 12 dieną pasirašyta paramos sutartis pirmajam šio projekto etapui, kurio vertė –1,35 mln. litų, įgyvendinti. Beveik 87 proc. reikiamų lėšų – 1,17 mln. litų bus skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos biudžeto. Dar 177 tūkst. litų šiam projektui skirs Vilniaus miesto savivaldybė. ES finansavimas skirtas pagal Lietuvos Respublikos 2004–2006 m. bendrojo programavimo dokumento 3 prioriteto 4 priemonę „Viešoji turizmo infrastruktūra ir paslaugos“.

    Įgyvendinant pirmąjį etapą, Vilniaus mieste bus ištirtas Neries upės dugnas, parengta išsami galimybių studija, vandens kelio techninis projektas, atliktas poveikio aplinkai vertinimas. Taip pat bus parengti žiemos uosto (Žirmūnuose), buvusio elingo (Kosciuškos g.), stacionarių prieplaukų (prie Baltojo tilto bei tarp Žvėryno ir Liubarto tiltų) ir mobilių prieplaukų (Verkių regioniniame parke prie vandens malūno, Žvėryne prie Vingio parko pėsčiųjų tilto ir Lazdynuose, šalia Lietuvos parodų centro „Litexpo“) sklypų detalieji planai bei techniniai projektai.

    www.vilnius.lt

    Komentuoti:


  • Jeffas
    replied
    Parašė toshas Rodyti pranešimą
    Sovietinius daugiabučius siūloma sprogdinti

    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=11482514
    Rusijoje prieš kokius 6 metus jau porą komiblokų susprogdino, tiesa, su gyventojais

    Komentuoti:


  • pauliaK
    replied
    /\
    Visus alei vieno !!!

    Komentuoti:


  • toshas
    replied
    Sovietinius daugiabučius siūloma sprogdinti

    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=11482514

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    /\ Šiek tiek skiriasi teksto ir komentarų nuotaikos.
    Ypač kalbant apie vieną objektą Visoriuose

    Komentuoti:


  • Henrikas
    replied
    Išrinkti geriausi metų nekilnojamojo turto projektai

    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=11465367

    Komentuoti:


  • Jeffas
    replied
    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Įdomu kaip seksis su leidimais griauti ar paaukštinti/padidinti Lukiškes?
    Tam bus sukurta nauja respublikinė "Gubernijos laikotarpio carinių represijų įstaigų higienizavimo ir karminio nukenksminimo programa"

    Komentuoti:


  • Edd
    replied
    Įdomu kaip seksis su leidimais griauti ar paaukštinti/padidinti Lukiškes?

    Komentuoti:


  • Jeffas
    replied
    Parašė vytauc Rodyti pranešimą
    Kalėjimai bus iškelti iš miestų centrų

    Nemažai įdomių objektų pateks į rinką. Ypač tai aktualu Vilniui (LUkiškės) ir Šiauliams (carinis TI prie buvusio "Palydovo")...
    Idėja gera, bet kažkaip viskas Lietuvoje vyksta atbuline logika. Prieš 5 metus Kauno centre, Mickevičiaus gatvėje "atkurtas" tardymo izoliatorius, į jį sukištas ne vienas mln. Lt., dabar kalba eina apie kažkokį "iškėlimą iš miesto centro". O, beje, kas per naujos izoliatoriaus patalpos šiuo metu statomos pačiame Kauno centre Laisvės alėjoje prie Parodos kalno??? Puikiai įgyvendinama "iškėlimo iš miesto centro" idėja

    Man kažkaip peršasi mintis, kad visa šita respublikinė programa sukurta galvojant apie Lukiškes. Kažkam labai jau gardus kąsnelis pačiame Vilniaus centre atrodo

    O kad kalėjimams miesto centre ne vieta, tai visiškai sutinku.

    Komentuoti:


  • vytauc
    replied
    Kalėjimai bus iškelti iš miestų centrų

    Nemažai įdomių objektų pateks į rinką. Ypač tai aktualu Vilniui (LUkiškės) ir Šiauliams (carinis TI prie buvusio "Palydovo")...

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Kartu ir architektūros ir technikos paveldas

    Vytenio batalionas – tampa viena svarbiausių lankytinų vietų Marijampolėje.
    2006-12-01


    Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionas ir anksčiau buvęs dažnai lankomu objektu, pastaruoju metu tampa viena svarbiausių lankytinų vietų Marijampolėje.

    Šių metų rugsėjo 22–spalio 1 dienomis batalionas dalyvavo Lietuvoje vykusiuose tradiciniuose Europos Tarybos programos „Europos paveldo dienos“ renginiuose, kurie ir tapo tokio didelio kultūrinio susidomėjimo atspirties tašku. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje buvo pristatytas karinis paveldas, o informacija apie šį renginį buvo išplatinta net 46 Europos valstybėse. Tai buvo naujas iššūkis ne tik patiems kariškiams, bet ir kultūros atstovams, kurių daugelis iki šiol manė, kad kariuomenė – ne ta vieta, kur kuriamos ir puoselėjamos kultūros vertybės.

    Šį rudenį batalione jau lankėsi daugiau kaip tūkstantis kariuomenės istorija ir šiandiena besidominčių lankytojų. Daugiausia jų – Marijampolės apskrities moksleiviai, tačiau netrūksta ekskursijų ir iš Vilniaus, iš kitų kariuomenės padalinių, dažnai priimami prašosi iš užjūrio atvykę marijampoliečių giminaičiai ar svečiai, buvo atvykusi ir mieste besisvečiavusi oficiali Norvegijos miesto delegacija, bataliono turimomis kultūros vertybėmis domėjosi Marijampolės muziejininkai.

    Lapkričio 6 d. batalione lankėsi visuotinio Lietuvos kultūros centrų direktorių seminaro dalyviai, gruodžio mėnesį laukiama Lietuvos studentų sąjungos atstovų. Net ir ypatingu muziejininkų dėmesiu išlepinti moksleiviai bei visko matę užsieniečiai čia atranda naujų ir neįprastų dalykų. Be įprastinės ekskursijos, kurios metu Vytenio batalionas svečiams pristato Marijampolės karinio miestelio istoriją, bataliono muziejų, kareivinėse išlikusias tarpukario Lietuvos freskas, nuo šio rudens vienu įdomiausių ir lankomiausių objektų batalione tapo Lietuvos kariuomenės ginkluotės ir senų automobilių paroda, eksponuojama kultūros paveldo objekte – XIX a. pabaigoje statytame arklių maniežo pastate.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Lietuvoje įsikurs Europos lyčių lygybės institutas

    Komentuoti:


  • 99
    replied
    beje, labai taikliai Karaliaus pastebėta:

    O dėl pinigų… Jie Lietuvoje retai mokami už kūrybą. Dažniausiai – už projektų suderinimus, leidimus, „prastūmimus“. Taigi, pelningas yra architektūros verslas, o ne architektūrinė kūryba....

    Komentuoti:


  • 99
    replied
    Gal kam bus įdomu:

    "Kur tavo pilis, Karaliau?"

    Komentuoti:


  • Bizkit-D
    replied
    GALVĖ

    Trakų meras nesipiktina valstybės lėšų paskirstymu
    Robertas ČUTA

    Pristatytas projektas
    Finansų ministerijos 2007 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų projektų pristatymas Seime sukėlė kai kurių savivaldybių merų pasipiktinimą. Savivaldybių asociacijos prezidento Ričardo Malinausko manymu, Valstybės investicijų programos lėšos savivaldybėms paskirstytos neteisingai. Trakų rajono savivaldybės mero Vytauto Petkevičiaus teigimu, savivaldybių biudžetų sudarymo metodika apskritai nėra pati geriausia, o projekte rajonui numatyta skirti pinigų mažiau nei buvo prašyta.

    Nėra ko pykti
    Savivaldybių asociacijos prezidentas R.Malinauskas piktinasi tuo, kad iš Valstybės investicijų programos kai kurios mažesnės savivaldybės gaus pinigų žymiai daugiau nei didesnės. Kažkodėl daugiausiai pinigų skirta Kėdainiams – per 20 milijonų litų. O, pavyzdžiui, Vilniui – kiek daugiau 14 milijonų, Kaunui – apie 9 milijonus, Šiauliams – apie 6 milijonus. Palyginti su savivaldybių dydžiu ir gyventojų skaičiumi toks lėšų paskirstymas, R.Malinausko nuomone, yra neteisingas. Ar Trakų meras irgi piktinasi? „Negaliu pasakyti, kad Trakų rajono savivaldybės meras irgi piktinasi Valstybės investicijų programos projektu, reikia palaukti, kol projektą patvirtins Seimas”, – sakė V.Petkevičius.

    Baisi nelygybė
    Anot V.Petkevičiaus, kalbėti apie teisingą ar neteisingą Valstybės investicijų projekto lėšų dalinimą savivaldybėms galima bus tik maždaug gruodžio mėnesį – tiek, mero nuomone, turėtų trukti, kol Seimas projektą patvirtins. „Kaip rodo praktika, Seimas projektą dar atiduoda patikslinti Vyriausybei, iš pirmo karto tokie projektai nepatvirtinami, – sakė V.Petkevičius. – O dėl investicijų programos – aišku, kad vieni gauna daugiau, kiti mažiau. Ir tie, kurie gavo mažiau – nepatenkinti”.

    Mero asmenine nuomone, be reikalo piktinasi lėšų dalybomis tokie dideli miestai kaip Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys ar Šiauliai. „Tokie miestai iš Valstybės investicijų projekto išvis nieko neturėtų gauti, nes ir taip turi didelius biudžetus. O turint galvoje regioninę politiką – nelygybė baisi”, – sakė V.Petkevičius.

    Negražūs žaidimai
    Pasak Trakų rajono savivaldybės mero, galima būtų pasvarstyti ir apie kitų projektų lėšų likimą. „Pavyzdžiui, Trakai buvo išbraukti iš vandentvarkos projekto pirmojo etapo. Tai kur tie mūsų pinigai nukeliavo? Iš tiesų, manau, kad tokie žaidimai nėra gražūs”, – sakė meras. Kas tuos negražius žaidimus žaidžia? Anot mero, tai labai lengva būtų suprasti žvelgiant per politinę prizmę – pasižiūrėti, kokios partijos yra Vyriausybėje ir kokios savivaldybės daugiausiai lėšų gauna. Kodėl, mero nuomone, šiemet projekte numatyta daugiausiai lėšų skirti Kėdainiams? „Negaliu komentuoti, nežinau, kokiems objektams lėšos buvo prašytos ir kokiems skirtos”.

    Prasta metodika
    Mero V.Petkevičiaus teigimu, Trakų rajono savivaldybei Valstybės investicijų savivaldybėms projekte skirta apie 3 milijonus litų. „Aišku, norėjome daugiau, – sakė V.Petkevičius. – Tačiau, palyginti, tarkim, su Kaunu, turinčiu apie 300 tūkstančių gyventojų ir gavusiu apie 9 milijonus litų, Trakų rajonas su 38 tūkstančiais gyventojų, manau, gavo neblogai”.

    Vis dėlto V.Petkevičiui atrodo, kad Finansų ministerijos metodika sudarant savivaldybių biudžetus yra bloga. „Sakyčiau, metodika netgi nesąžininga savivaldybių atžvilgiu, – sakė V.Petkevičius. – Tarkim, kitiems metams mes suplanuojame 60 milijonų litų biudžetą, o ministerija suplanuoja, kad gausime 8 milijonais didesnes pajamas nei šiemet. Tai nerealu. O kai toks planas neįvykdomas, savivaldybė tampa skolinga. Tačiau klausimas – ar dėl savo kaltės, ar dėl to, kad ministerija pernelyg aukštai pakėlė prognozuojamų pajamų kartelę”.

    Išvis investicijų projektams finansuoti numatoma 195,4 mln. litų valstybės biudžeto lėšų.
    Paskutinis taisė Bizkit-D; 2006.11.19, 16:43.

    Komentuoti:


  • Paulius
    replied
    Imsiu as ir nesiu tuos plastmases gabalus vadinamus buteliais i punktus kazkokius. Sulamdai ismeti ir ramu.

    Komentuoti:


  • Karolis!
    replied
    Parašė pauliezaz Rodyti pranešimą
    Tai gerai, kad tik uz sikline tara ims. Nes Estijoj uz plastikinius butelius po krona uzstatas
    Na, bet tu ta krona atgauni nuneses tuscia buteli atgal i parduotuve

    Komentuoti:


  • Paulius
    replied
    Tai gerai, kad tik uz sikline tara ims. Nes Estijoj uz plastikinius butelius po krona uzstatas

    Komentuoti:

Working...
X