![]() |
|
|||||||
| Rodyti balsavimo rezultatus: Gražiausi tarpukario sakraliniai pastatai Lietuvoje | |||
| Prisikėlimo bažnyčia / Kaunas / |
|
23 | 67,65% |
| Įgulos bažnyčia / Naujoji Vilnia / Vilnius / |
|
2 | 5,88% |
| Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia / Vilnius / |
|
19 | 55,88% |
| Totorių Mečetė / Kaunas / |
|
5 | 14,71% |
| Kelių pasirinkimų apklausa. Balsuotojai: 34. Šioje apklausoje tu balsuoti negali | |||
|
|
Įrankiai | Ekrano režimai |
|
|
#1 |
|
Senbuvis
Prisijungė: 2006.01.07
Įvertis: 62 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gražiausi tarpukario sakraliniai pastatai Lietuvoje. Balsavimas
Balsuokit už vieną ar kelis labiausiai patinkančius pastatus.
Balsavimas vyks: nuo 2006-12-01 iki 2006-12-30 (12:46) Prisikėlimo bažnyčia / Kaunas / ![]() Įgulos bažnyčia / Vilnius (Naujoji Vilnia) / ![]() Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia / Vilnius / ![]() (c) pablonis ![]() Totorių Mečetė / Kaunas /
Paskutinis taisė Maxas (2006.12.25 15:40) |
|
|
|
|
#2 |
|
Patyręs
|
Truputi nesamonė, kad galima balsuot už visus. Taip ir prabalsavau, nors manau, kad verčiausia yra Prisikėlimo bažnyčia.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senbuvis
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senbuvis
Prisijungė: 2006.09.23
Įvertis: 113 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Klausimėlis: Žvėryno neogotika- tikrai tarpukario laikų statinys?
|
|
#5 |
|
Senbuvis
|
|
|
|
|
#6 |
|
Dalyvis
Prisijungė: 2004.03.31
Įvertis: 816 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tarpukario architektūra turėtų būti tik ta, kuri suprojektuota tarpukario metais (net ir iki kokių 1924 - 1928 m. tai buvo tik prieškario tradicijų tąsa) arba net ir II pasaulinio karo metais.
Žvėryno bažnyčia - buvo suprojektuota ir pradėta statyti prieš I pasaulinį karą. Ji nebaigta statyti (turėji būti du bokštai). Jei kas nors dabar baigtų ją statyti, argi ji būtų priskiriama prie XXI amžiaus pastatų? Beje, N.Vilnios įgulos bažnyčia baigta tinkuoti tik prieš 2-3 metus. Keista, kodėl šioje temoje atsidūrė mečetė. Kelios tarpukario bažnyčios yra atitinkamos temos 2-me puslapyje http://tinkle.miestai.net/showthread.php?t=1093&page=2 Ši tema visai neparuošta. Faktiškai balsuojama už vieną bažnyčią. ![]() Ar vertėjo kurti dar vieną temą? Dabar Maxo "nominacijos" užima bent trečdalį šio forumo sąrašo. Kai neveikia paieška, tai labai apsunkina ankstesnių temų peržiūrą Jei neturim ką naujo pasakyti, ... |
|
|
|
|
#7 |
|
Senbuvis
|
|
|
|
|
#8 |
|
naujokas
Prisijungė: 2005.04.07
Įvertis: 232 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia / Vilnius /
Visos kitos tai kažkoks siaubas.
|
|
#9 |
|
Patyręs
Prisijungė: 2005.08.04
Įvertis: 33 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Deep'ai, tavo kompleksai Kauno atžvilgiu seniai jau matėsi. Žinai kaip juos nugalėti? Bręsti.
|
|
|
|
|
#10 |
|
...
Prisijungė: 2004.03.01
Įvertis: 158 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aš irgi prabalsavau už Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčią, bet tai čia turbūt tik eilinį kartą kompleksai pasireiškė Kauno atžvilgiu.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Žinovas
Prisijungė: 2005.01.29
Įvertis: 230 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
galit numinusuot mano balsa uz Prisikelimo baznycia, nes netycia pazymejau
|
|
#12 |
|
...
Įvertis: 158 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Beje, man aplamai šie du variantai kažkaip nelabai įsipaišo į temą:
Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia / Vilnius / Totorių Mečetė / Kaunas / |
|
|
|
|
#13 | |
|
naujokas
Prisijungė: 2005.04.07
Įvertis: 232 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
Tu čia dėl to, kad nebalsavau už Prisikėlimo bažnyčia? Tai kad ji tragiška. Vilniuje irgi panašių tragedijų yra kaip ir Įgulos bažnyčia, dar Matulaičio kiek pamenu kažkuo panaši. Nemanau, kad reikėtų įsižeisti dėl to jog man ji nepatinka. Ir panašias žinutes reikėtų rašyti asmeniškai tam kad neteršti forumo.
Fritzlaras | Frankfurtas | Barselona | Liubliana | Berlynas | Gdanskas | daugiau www.linasg.photos.gb.net Paskutinis taisė deep'as (2006.12.06 17:04) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Šamanas grįžo
|
Norėčiau kiekvienam Lietuvos mieste po tokią hm... tragediją
|
|
#15 |
|
Patyręs
Prisijungė: 2004.12.03
Įvertis: 32 ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Cowtitude
|
Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia / Vilnius / - Wow! Čia ji tik iš šito kampo taip įspūdingai atrodo ar ir iš kitur? Gal yra kur daugiau nuotraukų?
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Senbuvis
Citata:
(c) pablonis Paskutinis taisė Maxas (2006.12.08 18:51) |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Savotiškas
|
Kuo pasižymi tas sakralinis stilius (jei tai stilius. Nes jokio dėsningumo neįžvelgiau)? Šiaip man labai patinka Prisikėlimo bažnyčia, tad mano balsas - jai.
|
|
#19 |
|
Doppelganger
|
Sorry, bet man pagal stilių švč. Mergelės bažnyčia šitoje temoje visai netinka (nežiūrint jos įspūdingų parametrų Vilniaus Žvėrynui).
Mano akimis, tai yra tiesiog neoromaninio stiliaus bažnyčia (bent jau vyraujantis stilius), atsitiktinai patekusi į "tarpukarį" iš eklektiškojo 19 amžiaus
|
|
|
|
|
#20 |
|
...
Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia šioje temoje netinka, bet Totorių Mečetė tinka?
|
|
|