![]() |
|
|||||||
| Miestai ir architektūra
Nuotraukos ir diskusijos apie architektūrą, transportą ir visą kitą, kas susiję su miestais. • Dvarai • Bažnyčios ir vienuolynai • Miestų architektūros raida • Kelionės po Lietuvą |
![]() |
|
|
Įrankiai | Ekrano režimai |
|
|
#1 |
|
Šamanas grįžo
|
Vilnius. Sekmadieninis slampinėjimas su kapinių elementais.
Šiandien išsiruošiau pasivakščioti į miestą. Prigriebiau ir fotoaparatą. Daugumą vaizdų jums, mieli kolegos, bus jau matyti, bet tikiuosi dar nepabodo
Šviežiai išplautas kiemelis ![]() Šv. Jonų bažnyčia žvelgiant iš senojo VU botanikos sodo. ![]() Dar tik 10 valanda ryto, o lenkas turistas jau atsikando Vilniaus grožybių... ![]() Ar pasakytum, kad tai miesto centras- vos už 100 m nuo Šv. Onos bažnyčios? ![]() Saulela švieč, paukštele pypaun... ![]() Galit atspėt, kad aš jau užupyje ![]() ![]() Mane pasitinka draugiškas, tačiau kiek nuvargęs užupietis ![]() ![]() Šv. Baltramiejaus bažnyčia. Tai vienintelė katalikų bažnyčia Vilniuje kur pamaldos vyksta gudų kalba. ![]() Viduje ![]() Iš terasos žalia bažnyčios atsiveria visai neblogas vaizdas ![]() Mergelė Marija atrodo kaip tikra euroentuziastė ![]() ![]() Bažnyčios terasa žvelgiant iš apačios ![]() Viena iš Užupio gatvelių- kažkodėl man atrodo labai ispaniškai ![]() ![]() Žmonės po pamaldų ![]() Šią ruotraukų dalį skiriu Edd'ui, kuris yra didelis kapinių reportažų fanas ir nuolat man primena švietėjiškas kapiniologo pareigas Bernardinų kapinės. Atidarytos regis 1820. Jose palaidota nemažai VU profesorių. Vidury kapinių klasicistinė koplyčia. ![]() Ji yra mačiusi ir geresnių laikų. ![]() ![]() Yra keletas kriptų, bet tiek skaičiumi, tiek puošnumu jos nusileidžia Rasų kapinių kriptoms ![]() Bet yra labai retas daiktas Lietuvoje- kolumbariumas. Tos arkos yra užmūrytos nišos į kurias įstumiami grabai. ![]() Dar pora vaizdelių ![]() ![]() Nusileidžiame į Sereikiškių parką ![]() Iš jo galima įdomiu kampu pamatyti Bernardinų bažnyčią ![]() "Kažin, ar jei dabar iš tėčio iškaulysiu pasivažinėjimą karusele- ar jis dar nupirks man ledų...?"
|
|
|
#3 |
|
Šamanas grįžo
|
Vėliau išsiruošėme pakvėpuoti grynu oru į Kalvarijų parką. Vaidas yra padaręs iš jo išsamų reportažą, tad aš įdėsiu vos kelias nuotraukas.
Gūdus, bet vėsus ir maloniai kvepiantis miškas ![]() Viena iš daugelio koplytėlių ![]() Žmonių parke tikrai netrūksta ![]() Trinapolio bažnyčia ![]() Šiaip gražu ![]() ![]() Nejučia supranti, kad Dievas išties yra visur. ![]() Ir pabaigai- mano ištikima ir ištverminga palydovė sąžiningai pramiegojusi beveik visą kelią ![]()
|
|
|
#4 |
|
vietinis
Prisijungė: 2006.03.18
Įvertis: 62 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Grazi diena buvo pasivaiksciojimui ir fotografavimui, dekui uz nuotraukas.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
fried white rice
Prisijungė: 2004.03.02
Foto: Canon 350D ir Nokia N95 8GB
Įvertis: 912 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kazkaip as pasiilgau Vilniaus senamiescio ir tu siauru gatveliu, restoraniuku ir uzeigeliu
![]() Aciu uz nuotraukas. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pirmyn!
Prisijungė: 2005.02.18
Įvertis: 36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oi kokia fainulka tavo palydove!!
Aciu uz nuotraukas!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ex Quack
Prisijungė: 2005.03.01
Įvertis: 32 ![]() ![]() |
Turiningas sekmadienis
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
one.man.army
|
Bežiūrint nuotraukas, pasidarė gaila, kad nebeteks šiais metais jau į Lietuvą nukakt
Saulėti Vilniaus vaizdai kelia gerus prisiminimus... Kartais nieko nėra geriau, kaip ramiai pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį ir apylinkes... Gerai, kad bent jau virtualiai tai pavyksta kartais padaryti ![]() Ačiū už nuotraukas.
|
|
|
#9 |
|
Myliu Žalgirį ir Kauną
|
likau sužavėtas Užupiu kurio dar nebuvau matęs
ačiū
Mano nuotraukos @Fotki.com Auto Show Millennium 2007 Retromobile 2007 "Kova 1". Driftingo čempionatas "Foje" Gali Skambėti Kitaip Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis Kauno Marių Regioninis Parkas |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kitur.
|
Nepakartojamai grazu
! Aciu tau Vytautai !
|
|
|
#11 |
|
...
Prisijungė: 2004.03.01
Įvertis: 158 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ačiū už nuotraukas (ypač kapinaičių). Gražu.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Žinovas
Prisijungė: 2006.05.24
Įvertis: 284 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sukelete tikra nostalgija... o palydove gilia simpatija... Grazus Vilnius, puikios fotografijos laisvadieni. Nuosirdus ACIU is uz Atlanto!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Žinovas
Prisijungė: 2006.02.15
Foto: nerasta
Įvertis: 34 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kalvarijų parkas? Hmmm...
Kur jis yra? Jis oficialiai taip vadinasi ? Atleisk, bet tokio aš nesu girdėjęs... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Žinovas
Prisijungė: 2006.06.05
Foto: Nikon D50
Įvertis: 252 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gražios nuotraukos. Labiausiai patiko ispaniška gatvelė.
|
|
|
|
|
|
#15 | |||||
|
Šamanas grįžo
|
Dėkui, kolegos, tikrai džiaugiuosi, kad jums patiko
Quack Citata:
![]() Blitz Citata:
Citata:
Citata:
Svecias Citata:
|
|
|
|
#16 | |
|
Žinovas
Prisijungė: 2006.02.15
Foto: nerasta
Įvertis: 34 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
Na tai taip ir reikėjo sakyti Vilniaus Kalvarijas tai aš gan gerai žinau
Paskutinis taisė Ežiukas (2006.06.19 10:43) |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Cinikas
|
ačiū už puikias foto
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
KTH
|
Turečiuau pagirt šamaną, kad jis sugeba tiek apeit, tiek nufotkint ir nepalikt vaiko namie. Gražios tradicijos ir gržus turas
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ūgtelėjęs
Prisijungė: 2005.11.26
Įvertis: 26 ![]() |
Labai idomios nuotraukos. Aciu Vytauc!
|
|
|
|
![]() |
| Įrankiai | |
| Ekrano režimai | |
|
|
Panašios temos
|
||||
| Tema | Kūrėjas | Skiltis | Atsakymų | Paskutinis pranešimas |
| Rasų kapinių dvasia | [sp] | Vertinimui | 1 | 2008.06.20 11:08 |
| 2x02: Vilnius Vilnius, nuostabus tas Vilnius ... | tomito | 2005 | 3 | 2005.02.19 21:04 |