![]() |
|
|
#1 |
|
-
|
[VLN] Vilniaus Kalvarijos
Nebuvau tikras, kur šią temą dėti, bet kadangi parkas yra kaip ir miesto dalis, nusprendžiau kad labiausiai tiks čia
![]() Žemėlapyje pažymėjau labiausiai sutvarkytą Verkių parko teritoriją, nors pats parkas tęsiasi daug toliau į Šiaurę. ![]() Beje, mėlynu skrituliu ir rodykle pažymėjau savo namus. Taigi, kaip matosi, iki parko man tėra kokie 800 metrų, o jame prieš tai paskutinį kartą buvau gal prieš 3 metus. Pamatęs, kaip ten gražu, vasarą turbūt ten nulėksiu dažniau ![]() Parke galima rasti daug nedidelių koplyčių: ![]() Miške daugybė ispūdingų kalvų ir šlaitų. Tai turbūt viena kalnuočiausių vietų Vilniuje. ![]() ![]() Kai kuriose vietose atsiveria įspūdingi vaizdai į Antakalnį ir Žirmūnus: ![]() ![]() Beprotiškai daug vingiuojantis šaltinėlis: ![]() Nusileidus prie Trinapolio Bažnyčios: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ir paskutinė - Kalvarijų Šv. Kryžiaus Atradimo Bažnyčia:
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Didmiesčio pojūtis
|
Oho
Net nežinojau, kad toks parkas išvis egzistuoja. Kokie vaizdai, geras! Kažkas dar kitoje temoje išreiškė nuomonę, kad miškus ir parkus Vilniuje išvis išnaikint reikia :hahah: Gėda! ![]() Ir ačiū už nuotraukas, jas tikrai vertėjo čia dėt
|
|
|
#3 |
|
-
|
Beje, nuotraukos darytos dar Balandžio 27 dieną, kai dar viskas nebuvo taip sužaliavę
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Dalyvis
Prisijungė: 2004.03.31
Įvertis: 1893 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ačiū Vaidai,
labai geros nuotraukos. Labai gerai, kad parke ant kalno prakirto medžius, kad būtų matyti geras vaizdas. ![]() Sužaliavus labai sunku paveiksluoti bažnyčias. ![]() Anksčiau žmonės galvojo tik apie pavėsį. Dabar kai kur jau galvojama apie paveiksluotojus (iškrsti medžiai prie bažnyčių Giedraičiuose, Varniuse, Linkuvoj) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
-
|
Citata:
Tiesiog tas šlaitas šiaip ar taip nelabai apaugęs medžiais, ir man tiesiog pavyko atrasti laisvesnį tarpą ![]() Iš tikrųjų tas tarpas nėra didelis, ir atstumas iki medžių nemažas, tad fotografuoti nėra labai patogu Va koks jis iš tikrųjų: (fotografuota be zoom'o)
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
fried white rice
Prisijungė: 2004.03.02
Foto: Canon 350D ir HTC Desire
Įvertis: 2181 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wow kokios nuostabios vietos!
girdejau apie parka daugybe kartu, bet nezinojau, kad ten taip grazu, kai tik bus savaitgalis ar laisvesne diena, butinai nuleksiu.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
-
|
Beje, šita teritorija turbųt atrodo gražiausiai:
bet ji yra labai "gražiai" aptverta ~ 1.5 metro tvora, nes priklauso bažnyčiai, tad ja galima grožėtis tik iš tolo ![]()
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Dalyvis
Prisijungė: 2004.03.31
Įvertis: 1893 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta pati vieta žiemą
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senbuvis
Prisijungė: 2004.03.07
Foto: Canon EOS 20D
Įvertis: 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Labai grazu ir ziema, ir dabar, tik kai kurie komiblokai man labai gadina vaizda...
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
architektūros teoretikas
|
Citata:
(O man netgi patinka, gal dėl to, kad tokiam gyvenu )
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ūgtelėjęs
|
Labai grazi vieta. Mes ten piešimo praktika atlikinejom. Pakeliui i Verkiu parka radom netgi kriokli....tiesa is vamzdzio bet vistiek krioklis, nedidelis toks
Oi kokie nostalgiski prisiminimai uzpludo
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Naujokas
Prisijungė: 2004.05.31
Įvertis: 0 ![]() |
Pirma, tai Kalvarijos. Tokiu vardu ši šventa vieta žinoma
apie 400 metų.Antra, dar labai gražių vietų fotografavimui yra palei Cedrono upelį, jau jo žemupyje. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Naujokas
O autoriaus apibūdinta kaip nesutvarkyta
Verkių parko dalis yra gerai žinoma dviračių mėgėjams kaip modernus dviračių takas iki Žaliųjų ežerų,pakeliui pravažiuojant dar šešerius dailučius ežerėlius...
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Didmiesčio pojūtis
|
Citata:
![]() Šiaip žvilgtelėjau į žemėlapį, tai ten parašyta, kad tai - Verkių Klavarijų parkas
|
|
|
|
#15 |
|
Naujokas
Klavarijų, tai jau visai galvą klavos susuko?
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Didmiesčio pojūtis
|
Citata:
|
|
|
|
#18 | |
|
-
|
Citata:
Žiemą dažnai tekdavo likusioje parko teritorijoje slidinėti ir ten taip pat labai gražios vietos, bet tiesiog mažiau paliestos žmogaus |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
-
|
Verkių Parkas žiemą
Atgaivinu dar vieną labai seną temą (dėkui Mantui, kad neištrynė
Štai kaip atrodo tas pats Verkių parkas žiemą: Kalvarijų Bažnyčia: ![]() Parke: ![]() ![]() Trinapolio bažnyčia ir Žirmūnų daugiabučiai: ![]() Visas vaizdas: ![]() Saulėtekio "dangoraižiai": ![]() ![]() Trinapolio bažnyčia ir "Žirgo" daugiabutis: ![]() Pora miško vaizdų: ![]() ![]() Dar pora kadrų su Kalvarijų bažnyčia: ![]()
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Didmiesčio pojūtis
|
Griužu, dėkui
|
|
|
|
![]() |
| Įrankiai | |
| Ekrano režimai | |
|
|
Panašios temos
|
||||
| Tema | Kūrėjas | Skiltis | Atsakymų | Paskutinis pranešimas |
| [†] Buv. Marijampolės r. bažnyčios (Marijampolės, Kalvarijos, Kazlų Rūdos sav.) | Romas | Bažnyčios ir vienuolynai | 37 | 2010.08.09 23:16 |
| Veprių Kalvarijos, Ukmergės r. | Romas | Bažnyčios ir vienuolynai | 26 | 2008.10.24 21:48 |
| Vilniaus "sirdis"- Vilniaus senamiestis | taimis | Miestai ir architektūra | 1 | 2005.06.03 15:16 |