miestai.net Facebook soc. tinkle
» 1 val KP. Šiaurės Korėja Edgarass
» 4 val Mityba John
» 7 val Ekonomikos naujienos Analitikas PlėtRa
» 7 val [VLN] Kur tai yra ? Recoiler
» 7 val AE. Burj Khalifa dangoraižis John
miestai.net

Grįžti   Miestai ir architektūra > Bendrosios Diskusijos > Už Sienos

Už Sienos Nuotraukos ir temos apie užsienio miestus, architektūrą ir vykstančius arba vyksiančius projektus.

Atsakyti

Įrankiai Ekrano režimai
Senas 2006.03.21, 23:33   #1
vytauc
Šamanas grįžo

vytauc avataras

Prisijungė: 2005.02.23
Foto: Olympus E3
Įvertis: 136
vytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitas
Rašyti vytauc per MSN Siųsti žinutę vytauc per Skype™
RU. Senoji Maskva I

Senoji Maskva I

Maskva turi daug užslėptų grožybių. Praktiškai už kiekvieno kampo laukia koks nors siurprizas: senas dvarelis ar cerkvė. Šioje temoje negalėsiu daug komentuoti, nes praktiškai nieko nežinau apie tuos pastatus, bet tikiuosi, kad jūs pamatysite šį bei tą įdomaus

Cerkvė vienoje šalutinių gatvių netoli Kremliaus

Simpatiškas pastatas- buvusi mokykla

Senos cerkvės prie viešbučio Rossija. Jas paliko stovėti, kad parodyti sakralinės architektūros menkumą prieš komunistinės sitemos galią. Kokia likimo ironija: tą betoninį gargarą netrukus susprogdins, o cerkvės liks stovėti dar ne vieną šimtą metų (tikiuosi).

Senos "palatos".

Cerkvių galima rasti visur

Taip vadinama "podvarotnia"

Zamoskvorečė

Mieste tokių dvarelių šimtai

Ką tie vyrukai veikia ant stogo?

Viena iš Maskvos sentikių cerkvių. Ekskavatorius baigia išvalyti komibloko nuolaužas...

Buvusios kredito unijos pastatas

Cerkvė netoli Puškino aikštės

XIX a. medinis dvarelis

Simpatiškas pastatukas

Rūmai netoli Arbato

Cerkvė kieme visai netoli Kremliaus

Nikolajaus II biustas jos kieme

Restauruojami rūmai

Dar vienas dvarelis

Detalė

Cerkvė šalia Puškino galerijos

Senoji Maskva glaudžiasi prie naujosios

Senosios krantinės liekanos

Prieš pat Kremlių kitoje upės pusėje

Eilinis vaizdas į eilinį kiemą

Laukite II-os dalies
Senas 2006.03.22, 00:01   #2
DeSadas
Tikrasis geju veidas :D

DeSadas avataras

Prisijungė: 2005.04.14
Įvertis: 63
DeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitasDeSadas yra įvertintas kaip niekas kitas
grazu aciu uz aprodyma

- George W. Bush President of the USA
DeSadas yra atsijungęs   Atsakyti cituojant
Senas 2006.03.22, 10:22   #3
Mantas
Didmiesčio pojūtis

Mantas avataras

Prisijungė: 2004.03.01
Foto: Nikon D50
Įvertis: 143
Mantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitasMantas yra įvertintas kaip niekas kitas
Rašyti Mantas per MSN Siųsti žinutę Mantas per Skype™
Ačiū
Senas 2006.03.22, 16:17   #4
John
fried white rice

John avataras

Prisijungė: 2004.03.02
Foto: Canon 350D ir Nokia N95 8GB
Įvertis: 912
John yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitas
Idomu. Nors nepasakyciau, kad Maskvos senoji architektura man labai imponuoja, ypac tie spalvoti svoguniniai cerkviu stogai.
John yra atsijungęs   Atsakyti cituojant
Senas 2006.03.22, 16:38   #5
vytauc
Šamanas grįžo

vytauc avataras

vytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitasvytauc yra įvertintas kaip niekas kitas
Citata:
Parašė John
Idomu. Nors nepasakyciau, kad Maskvos senoji architektura man labai imponuoja, ypac tie spalvoti svoguniniai cerkviu stogai.
Čia jau skonio reikalas, Jonai, auksiniai kupolai man patinka- saulei šviečiant jie labai pagyvina šiaip ganėtinai pilką miestą
Senas 2006.03.22, 16:59   #6
John
fried white rice

John avataras

John yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitasJohn yra įvertintas kaip niekas kitas
Citata:
Parašė vytauc
Čia jau skonio reikalas, Jonai, auksiniai kupolai man patinka- saulei šviečiant jie labai pagyvina šiaip ganėtinai pilką miestą
Ko gero tiesa. Nors auksiniai kupolai ir man visai patinka, as labiau turejau omeny spalvotus (t.y. zalius, melynus, raudonus ir t.t.), kas atrodo truputi Disneylandiskai.

Turbut geriausia iliustracija to, ka as turiu omeny, galetu buti sita tavo nuotrauka is kitos temos

Man si katedra (ypac spalvos virsuje) truputi kelia sleikstuli. Nors zinau, kad daug kam tai patinka...
Senas 2006.03.22, 17:06   #7
vytauc
Šamanas grįžo

vytauc avataras

Citata:
Parašė John
Ko gero tiesa. Nors auksiniai kupolai ir man visai patinka, as labiau turejau omeny spalvotus (t.y. zalius, melynus, raudonus ir t.t.), kas atrodo truputi Disneylandiskai.

Turbut geriausia iliustracija to, ka as turiu omeny, galetu buti sita tavo nuotrauka is kitos temos
http://img.photobucket.com/albums/v3...is03_05171.jpg

Man si katedra (ypac spalvos virsuje) truputi kelia sleikstuli. Nors zinau, kad daug kam tai patinka...
Dėl šitos cerkvės sutinku- ypač blogai ji atrodo iš arti, nes ją renovuodami restauratoriai sugebėjo panaudoti tokius dažus, kad atrodo lyg plastmasinė
Senas 2006.03.22, 17:54   #8
progress
optimistas

progress avataras

Prisijungė: 2006.03.10
Įvertis: 25
progress greitai taps pripažintasprogress greitai taps pripažintas
Vytauc, ten kur vandeni fotkinote nelabai eina iziureti, ten butu pravertes poliarizacinis filtras.

Man labai patiko sitie rumai:

Jeigu butu mano valia, pasistatyciau tokius rumus kur nors ant slaito su vaizdu i kokius nors vandenis, ir apsitverciau didele teritorija balta murine tvora besiderinancia prie rumu. Cia dar tiktu langus ideti naujoviskus veidrodinius pvz paauksuotus ir nudazyti ta zalia stoga tokia pacia auksine spalva.

Nors dabar man toks klausimas iskilo, gal ten auksu ir nupurskia?
progress yra atsijungęs   Atsakyti cituojant
Senas 2006.03.22, 18:02   #9
vytauc
Šamanas grįžo

vytauc avataras

Citata:
Parašė progress
Vytauc, ten kur vandeni fotkinote nelabai eina iziureti, ten butu pravertes poliarizacinis filtras.
Siaip tai man labai patiko sitie rumai:
Jeigu butu mano valia, pasistatyciau tokius rumus kur nors ant slaito su vaizdu i kokius nors vandenis, ir apsitverciau didele teritorija balta murine tvora besiderinancia prie rumu. Cia dar tiktu langus ideti naujoviskus veidrodinius pvz paauksuotus ir nudazyti ta zalia stoga tokia pacia auksine spalva. Nors dabar man toks klausimas iskilo, gal ten auksu ir nupurskia?
Filtras gal ir būtų pravertęs, bet su savim turęjau tik paprastą UV filtrą

O šie rūmai yra pakankamai garsūs- tik pavadinimą jų pamiršau
Nuotraukoje matyti jų "nugarinė" dailis- pagrindinis fasadas paslėptas pastolių, tad nebuvo kaip nufotografuoti. Iš "paradinės" pusės matosi Kremlius ir upė, žodžiu Tamstai ten patiktų gyventi
Senas 2006.03.22, 18:07   #10
progress
optimistas

progress avataras

Prisijungė: 2006.03.10
Įvertis: 25
progress greitai taps pripažintasprogress greitai taps pripažintas
Nors geriau isiziurejus as juos perprojektuociau labai stipriai. Pasiskolinciau tik antrame aukste esancias kolonas ir pati fasada. Langai, durys, namo virsus man nepatinka. Taciau pati ideja situ rumu labai idomi.

Gal kas zino kiek mazdaug tokia kolona kainuotu dabartinemis statybu medziagu kainomis? Noriu pasiskaiciuoti ar labai brangu i nama itraukti rumu akcenta.

Vytauc, jeigu tokie vaizdai ir tokia vieta, tai tikrai patiktu. Jums irgi viena rumu apartamenta palikciau vizitams. Su vaizdu i kremliu, zinoma.
progress yra atsijungęs   Atsakyti cituojant
Senas 2006.03.22, 18:22   #11
vytauc
Šamanas grįžo

vytauc avataras

Citata:
Parašė progress
Nors geriau isiziurejus as juos perprojektuociau labai stipriai. Pasiskolinciau tik antrame aukste esancias kolonas ir pati fasada. Langai, durys, namo virsus man nepatinka. Taciau pati ideja situ rumu labai idomi.

Gal kas zino kiek mazdaug tokia kolona kainuotu dabartinemis statybu medziagu kainomis? Noriu pasiskaiciuoti ar labai brangu i nama itraukti rumu akcenta.

Vytauc, jeigu tokie vaizdai ir tokia vieta, tai tikrai patiktu. Jums irgi viena rumu apartamenta palikciau vizitams. Su vaizdu i kremliu, zinoma.
Kiek žinau, kupolus paprastai "nupurškia" auksu, teisingiau medžiaga, kurioje yra aukso.

Kai įsigysi tuos rūmus- lauksiu kvietimo

P.S. šiame forume paprastai vienas į kitą kreipiamės "tu"
Senas 2006.03.23, 01:51   #12
ANDRIUS
ARCHIVERSED

ANDRIUS avataras

Prisijungė: 2004.09.23
Foto: NIKON COOLPIX 3100
Įvertis: 34
ANDRIUS turi neprastą aurąANDRIUS turi neprastą aurą
Rašyti ANDRIUS per MSN Siųsti žinutę ANDRIUS per Skype™
Citata:
Parašė John

Sorry, John, bet kartais praleidi proga neissakyti savo nuomones.

Galima tuose svogunuose ieskoti disneylandiskumo, kico, ar dar ko ten, bet patariu susipazinti placiau su tokiu objektu statybu istorija, bizantijos stiliumi ir simbolizmu, tai pakankamai pravercia ir apsisvietimo, ir pagarbos kitoms kulturoms prasme
ANDRIUS yra atsijungęs   Atsakyti cituojant
Senas 2006.03.23, 03:06   #13
John
fried white rice

John avataras

Citata:
Parašė ANDRIUS
Sorry, John, bet kartais praleidi proga neissakyti savo nuomones.

Galima tuose svogunuose ieskoti disneylandiskumo, kico, ar dar ko ten, bet patariu susipazinti placiau su tokiu objektu statybu istorija, bizantijos stiliumi ir simbolizmu, tai pakankamai pravercia ir apsisvietimo, ir pagarbos kitoms kulturoms prasme
Andriau, as puikiai zinau, kas yra Bizantinis stilius, kur ir kada jis atsirado ir kitus esminius dalykus, kuriuos zinau apie bet kuri pasaulyje zinoma architekturini stiliu. Apie tai, jei neklystu, mokoma ir vidurinese mokyklose. As neneigiu to. Tiesiog sakau, kad man si katedra yra slyksti, kaip ir daugelis (ne visi) sio stiliaus statiniu.

Na o del progos issakyti nuomone, leisk man paciam spresti, kada ir kur ja issakyti.
Senas 2006.03.23, 05:18   #14
blitz
one.man.army

blitz avataras

Prisijungė: 2004.05.08
Įvertis: 409
blitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitasblitz yra įvertintas kaip niekas kitas
Siųsti žinutę blitz per Skype™
Man tie spalvoti svogūnai irgi visiškai negražūs. Aišku tų cerkvių vertė nėra vien "grožyje" - daugiau jos yra tų cerkvių istorijoje, reikšmėje rusiškąjai kultūrai ir tt. ir pan., bet kalbant vien, išimtinai, apie "grožį" (kas yra visiškai subjektyvu), tos cerkvės (man) atrodo gana pigiai ir neskoningai, kaip ir dauguma kitų to stiliaus pastatų.
Senas 2006.03.25, 10:46   #15
Whose Homepage
Mother Superior

Whose Homepage avataras

Prisijungė: 2004.03.13
Įvertis: 44
Whose Homepage yra puikus žmogusWhose Homepage yra puikus žmogusWhose Homepage yra puikus žmogusWhose Homepage yra puikus žmogusWhose Homepage yra puikus žmogusWhose Homepage yra puikus žmogusWhose Homepage yra puikus žmogus
Just splendid, vytauc! A truly marvelous show of (mainly) magnificent buildings!

And I always want to go after those people who smear up such beauty up with graffiti!
Whose Homepage yra atsijungęs   Atsakyti cituojant
Atsakyti

Įrankiai
Ekrano režimai

Siuntimo taisyklės