Citata:
Parašė Marius_vln
Kuo toliau, tuo labiau esu įsitikinęs, kad kontrolierių pajėgų didinimas planuojamas ne šiaip sau:
„Zuikiams“ gaudyti – gausesnės pajėgos
Viskas tik į gera - ir e.bilietas atsiranda, ir, akivaizdu, daugiau nubaustų keleivių bus 
O jei rimtai, tai, kiek žinau, baudų pinigėliai keliauja į valstybės katilą ir parkams kaip pajamos nenueina?
|
Citata:
Parašė Vilnietizz
Įdomi statistika- jei ja tikėti, pasirodo, nepaisant priekinių durų tvarkos panaikinimo, zuikių Vilniuje šiais metais sulaikoma mažiau.
<...>
Deja, tai tiesa.
|
Citata:
Parašė Al1
Bet jei zuikių negaudys, tai jų daug važinės ir pajamos kris...
|
Jokiu būdu nekalbu apie tai, kad zuikiai būtų negaudomi ar nebaudžiami. Jei žmogus važiuoja be bilieto - tyčia ar ne - turi už tai atsiimti - pats kažkada buvau pamiršęs pasiimt nuolatinį, ir nesiginčydamas susimokėjau valdišką tuomet dar 20 Lt baudą.
Kalbu apie tai, kad, viena, man yra nesuvokiama, kad (turbūt) iš įmonės pinigų perkama vis daugiau autobusiukų kontrolieriams vežiot ir jie samdomi vien tam, kad pinigai už baudas nueitų į valstybės biudžetą (o valstybei nusišvilpt ant VT). Antra, ką norėjau pasakyt dėl tų kontrolierių autobusiukų pirkimo - vargu ar tuo tikimasi pagaut daugiau piktybinių zuikių - mano manymu, dėl naujosios tvarkos (t.y., bilieto galiojančio iki belenkada) bus _labai_ daug nepiktybinių žioplelių, kuriuos ir planuojama efektyviai gaudyt ir tarkuot (ko rezultate jiems neabejoju kils pagunda spjaut ant VT ir nusipirkt kelis šimtus Lt kainuojantį asmeninį trantą keliavimui). Patys juk žinote kaip būna troleibuse - ar kontrolieriai pričiumpa kvadratinį girtą besikeikiantį pacaną troleibuso gale, ar žioplą moteriškę, kuri blogai pažymėjo bilietuką?
Pajamos... grąžintų savivaldybė VVT skolas - galbūt matytume kitą situaciją, o dabar beveik kiekviename tų ponulių žingsnyje aš tematau siekį žlugdyti VT.