![]() |
|
|||||||
| Visuomenė ir ūkis Temos apie ekonomiką, politiką, visuomenę, mokslą ir technologijas, kitas socialines sritis. • Renginiai |
![]() |
|
|
Įrankiai | Ekrano režimai |
|
|
#3401 | |
|
Nuožmus dalyvis
Prisijungė: 2008.06.20
Foto: Minolta A1
Įvertis: 423 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
Pries negrus nieko neturiu. Ir nesu rasistas. Bet zodis negras i lietuviu kalba atejo zymiai anksciau, nei juodaodis. Ir nieko blogo zodis negras nereiskia. Jei JAV ir kiti anglakalbiai del to kompleksuoja ir kuria politinio korektiskumo "doktrinas" - ju reikalas. O be to ir pagrindas tam tikrai yra - vergove ir kitoks isnaudojimas. JAV neprivers is lietuviu kalbos zodyno ismesti zodzio negras ar suteikti siam zodziui neigiama atspalvi. Juodaodis irgi tinkamas zodis. Taciau nereikia svetimu kompleksu: negras yra negras. |
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Nuožmus dalyvis
Įvertis: 423 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
Kad ir JAV pilietinis karas. O zoofilai, pedofilai, nekrofilai yra iskrypeliai. Ir taskas. Ligu klasifikatoriuje tai ivardijama kaip iskrypimas, taigi, tokie zmones yra iskrype. Ir nereikia cia sneku apie izeidinejimus ar netolerancija. Nereikia grazbyliavimo. Paskutinis taisė Al1 (2008.08.01 00:29) |
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Nuožmus dalyvis
Negras lietuviu kalboje neturi jokio neigiamo atspalvio. Kaip ir tose kalbose, is kuriu jis i musu kalba atejo - ispalnu, portugalu ar prancuzu. Nereikia mums svetimu kompleksu primetineti. Tegul JAV kompleksuoja del zodzio "negras".
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Nuožmus dalyvis
Citata:
|
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Nuožmus dalyvis
Citata:
|
|
|
|
|
|
#3406 | |
|
Nuožmus dalyvis
Citata:
Perskaiciau ta straipsni "Lietuvos ryte". Yra keletas niuansu. Kaip teismas leido keisti lyti dokumentuose, jei Lietuvoje nera priimti lyties keitima reglamentuojantis istatymas, kuris dar turi numatyti ir dokumentu keitimo tvarka? Europos zmogaus teisiu teismas nekuria istatymu, o jo sprendimai nera privalomi treciosioms salims (siuo atveju Lietuvai, nes Lietuva neturejo jokios panasios bylos tame teisme). Kodel tyli prokurorai ir negina istatymu virsenybes. Kodel teimso sprendimas nera apskustas ir yra isduoti nauji dokumentai? Vaiko gaila - jau vaikysteje yra formuojamas iskreiptas pasaulio vaizdas ir ne kieno nors is pasales - o paciu tevu pastangomis. Dar stebimes kaip atsiranda iskrypeliai. Ir labai gerai, kad isvyko is Lietuvos. Lietuvai nereikia tokiu "moteru". |
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
fried white rice
Prisijungė: 2004.03.02
Foto: Canon 350D ir Nokia N95 8GB
Įvertis: 912 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
|
|
|
|
|
|
#3408 |
|
trylika
|
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Žinovas
Prisijungė: 2005.04.02
Įvertis: 113 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[quote=DeSadas;272821]nes n.... Lietuviu kalboje turi neigiama atspalvi ir rasistine konotacija. Jei nori apibudinti tos rases zmones vartok juodaodis.
nezinau kaip kitiems ,bet man negras visai normalus zodis,kuris neturetu nieko izeisti: negras krepsininkas, negras milijonierius,negras meras ir pan. o stai zodis afroamerikietis kazkodel is kart asocijuojasi su izeidimu ir pasityciojimu: nuogas , kvailas negras ,su palmiu lapais prisidenges klubus,pagaliu rankoje ir ivertu ziedu i nosi.:-))) afroamerikietis labiau panasu i pasityciojima,nei zodis negras:-))) |
|
|
|
|
#3410 |
|
trylika
|
man irgi taip pat asocijuojasi afroamerikietis... kaip kazkoks netoks kaip visi kiti amerikieciai...... o negras man visai normalus neutralus zodis... pavadinti negra negru normalu, nematau jokio izeidimo... |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Du viename
Prisijungė: 2006.12.02
Foto: Fujifilm Finepix S8100fd
Įvertis: 401 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
|
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Patyręs
Prisijungė: 2007.01.26
Įvertis: 47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aš tolerantiškas
Važiuoju aš čia kada troleibusu Antakalnyje. Šilo sustojime įlipa du užsieniečiai, vienas jų - juodaodis. Aš tolerantiškas, nerasistas, tegul važiuoja, tegul būna - odos spalva man neturi reikšmės. Nėries sustojime įlipa keleiviai, vienas jų - baisingai "pachmielu" dvokiantis rusakalbis. Aš tolerantiškas, nenacistas, nenacionalistas koks. Tegul važiuoja, tegul būna - tautybė man neturi reikšmės. Rusakalbis yra vis dar neblaivus. Na, ką padarysi - kam nepasitaikė išgerti progai esant, o gal ir visai be progos. Svarbu tik tada nesimosikuoti rankomis. Pamatęs šalia savęs juodaodį, rusakalbis lyg sau, lyg kitiems garsiai pralemena "etamu uže i mylo nepamožet" (vert. "šitam ir muilas jau nepadės"). Aš tolerantiškas. Kiekvienas žmogus turi teisę į savo nuomonę, tad neketinu todėl būti Moralės nešėjas per pasaulį. Juodaodis, be abejo, nieko nesupranta ir važiuoja sau toliau laimingas. Karaliaus Mindaugo sustojime įlipa dvi mergaičiukės, na, jau galima sakyti "visos panos", žibančios, blizgančios, aptemptos, lyg troleibuse su visais tuoj pat sėstų švęsti savo gimtadienius ar staiga troleibuso salonas taptų "dance floor" (vert. "šokių aikštelė"). Aš tolerantiškas. Žmonės gali atrodyti, rengtis, puoštis kaip jiem tinka, net jei kartais ir visiškai netinka... Vos tik pamačiusios juodaodį ir šalimai stovintį jo prietelių, besikalbančius Visa-apimančia, Magiška Anglų Kalba, merginos pradeda kažkaip desperatiškai maivytis, garsiai juoktis ir žvitriai dažytomis akutėmis nužvelginėti "ateivius", besąlygiškai ir nebyliai joms žadančius daug daug visokio neišpasakyto gėrio. Aš tolerantiškas. Visi mes renkamės. Ne visoms žavūs yra lietuviški vyrukai, kaip ir ne kiekvienas lietuvis noriai lipa ant lietuviško moteriško varianto. O gal ir visai ant nieko moteriško nelipa. Angliškai kalbantys "ateiviai" lengvai pastebi tokį susikrizenimą bei žudantį dėmesio stygių, tad savo natūraliai lengvu sugebėjimu pradėti pokalbius užmezga kontaktą. Aš tolerantiškas, man negaila nei sąmoningai, nei nesąmoningai "atiduoti" lietuvaites 'ateivių" glėbin - tiesiog aš labai gerai jaučiuosi multikultūriniuose Miestuose. Prasideda labai linksmi angliški dialogai apie nieką, jauni kūnai pradeda išskirti feromonus, troleibusas kibirkščiuoja, o pagyvenusius keleivius visa tai nostalgiškai sugrąžina į jaunystės prisiminimus apie pirmąją meilę, o gal ir septintąją, tik visada kiek kitokius, nes visada '...anksčiau būdavo kitaip... geriau... gražiau...romantiškiau...". Susidaro net įspūdis, kad besišnekučiuojantieji staiga suvokė, jog esti labai seni ir geri pažįstami, ar, kas labiau panašu, meilužiai. Tik kaip visada "kas turi pradžią, tas turi ir pabaigą", ir Vingrių sustojime aukštakulnės lietuvaitės bekikendamos, plačiai besišypsodamos išlipa. Užsidaro durys, važiuojame toliau. "Angliški vyrukai" pradeda aptarinėti tokį netikėtą įvykį ganėtinai nuobodžiame troleibuse. ""Good bitches!" (vert. "geros kalės!") - patenkintas, lyg suvalgęs gerus pietus taria "ateivis" kitam juodaodžiui "ateiviui". Abu riebiai nusižvengia, išlipame Stoties sustojime. Aš tolerantiškas, jei reiks - prostitutėms taip pat. Toleruoti kitus ir kitokius reiškia linkėti sau gero. Sutaupai daug nervų ir sveikatos.
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Du viename
Įvertis: 401 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kalbant apie toleranciją ir galimybes atvirai pasireikšti, štai už šį komentarą iš Romo gavau neigiamą įvertį, kuris yra labai neobjektyviai įvertintas. Tai ko norėti, kad šis forumas būtų vieningas ir nebūtų barnių, jei net patys administratoriai vadovaujasi ne protu, bet ambicijomis?
Mano komentaras, už kurį gautas neigiamas įvertis: "Labai jau neišsamus straipsnis. Na, bet nors kažkiek mokslinės informacijos. Dėkui, visada įdomu pasidomėti naujausiomis žiniomis, juk įdomu žinoti iš kur atsiradai" O štai koks keistas ir neatitinkantis realybės Romo komentaras, teikiant man neigiamą įvertį: "Pilstymas iš tuščio į kiaurą". Manau Romas per daug sau leidžia ir savo galias naudoja tada, kada jų nereikia. arun' tolerancija panašiai ir yra, ką tu parašei. Tai sugebėjimas neišmušti savęs iš vėžių, kai matai tau nepatinkančius vaizdus ar girdi garsus. Tačiau reikia suprasti, iki kokios ribos gali būti tik tolerantiškas, o kada jau patys tave supantys asmenys peržengia ribas ir gali būti baudžiami. Paskutinis taisė amiko (2008.08.01 12:02) |
|
|
|
|
#3414 |
|
Žinovas
Prisijungė: 2005.04.02
Įvertis: 113 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
butu tik vienas zodis negras ir butu gerai,nei jis izeidziantis nei ka. o dabar kai reikalinga tolerancija ir politkorektiskumas ,tai ir atsiranda visokie papildomi naujadarai: juodasiknis,juodasnukis,ruberoidas,muslimas ir t.t. gal patys zinote ir dar daugiau 'politkorektisku' negru pavadinimu:-) |
|
|
|
|
#3415 |
|
Dalyvis
Prisijungė: 2004.03.31
Įvertis: 816 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jei nebūtų šios temos, turbūt, kai kurie dalyviai (na bukvu "o") visiškai neturėtų kur čia pasireikšti. Neužtenka specializuotų tinklapių.
Ne visai vyriškai atrodo, kai viešai apraudojamas kiekvienas neigiamas įvertis. Beprasmiškų žinučių siuntinėjimas forume nėra labai skatinamas. Ir ne tik neigiamais įverčiais. |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Žinovas
Prisijungė: 2005.01.29
Įvertis: 230 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
ps. As tolerantiskas(x 50 kartu), per amzius amen.
|
|
|
#3417 | |
|
Du viename
Citata:
|
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Žinovas
Prisijungė: 2005.01.29
Įvertis: 230 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
Tik tas pasakymas apie pasenusius stereotipus, vercia sarkastiskai nusisypsot.
|
|
|
#3419 |
|
Naujokas
Prisijungė: 2008.03.21
Įvertis: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O man patiko ta istorija, linskmi negrai.
Beje lietuvių kalboj negras nereiškia vergo, jis reiškia juodaodį iš Afrikos. Aišku jei atsiras Lietuvoj daugiau negrų, manau, kad viskas pasikeis. |
|
|
|
|
#3420 |
|
Du viename
Kaip pasakai "nieko keisto, kad esi homoseksualas", atrodo, lyg toks esu, nes mano toks mąstymas. Bet yra atvirkščiai. Kadangi esu toks, todėl toks ir mano mąstymas. Jei pats būtum toks, tai ir tu taip mąstytum. O ar aš homoseksualas, ar heteroseksualas būčiau, vis tiek sakyčiau tą patį: žmogų vadinti vyrišku ar nevyrišku vadinti kvaila, nes dabar aplink vyriškų moterų, moteriškų vyrų ir pan., ir tai dar nereiškia, kad jie homoseksualai. Europoje ir Amerikoje žmonės seniai gyvena kitokia samprata, Lietuva šiais aspektais kol kas dar atsilikusi. Čia viskas matuojama standartais, stereotipais, senamadiškais prietarais ir kitais dalykais, kas neturi protinės galios ir paaiškinimų. Įsigilinus į problemą ir pradėjus mąstyti, o ne tauzyti niekus apie tradicijas, viskas taptų aiškiau ir nuosekliau.
Paskutinis taisė amiko (2008.08.01 13:12) |
|
|
![]() |
| Žymos |
| homoseksualizmas, tolerancija |
| Įrankiai | |
| Ekrano režimai | |
|
|
Panašios temos
|
||||
| Tema | Kūrėjas | Skiltis | Atsakymų | Paskutinis pranešimas |
| Logistika Lietuvoje | Aš | Infrastruktūra ir susisiekimas | 80 | 2009.10.23 10:29 |
| Šiukšlinimas Lietuvoje | Adiokas | Visuomenė ir ūkis | 48 | 2009.09.19 18:15 |
| Korupcija Lietuvoje | jasha | Visuomenė ir ūkis | 16 | 2008.09.24 12:03 |
| Tolerancija Lietuvoje 2 (galite reikšti įvairiais nuomones, o ne tik oficialiąją) | Memelenderis | Visuomenė ir ūkis | 42 | 2008.01.28 19:29 |
| Gps Lietuvoje | dubajus | Prospektas | 10 | 2005.07.28 14:55 |