Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Radau video apie biokuro katilinę. Tad ikeliu, nes manau gan informatyvus video leis suprasti, kaip vyksta visas katilinės darbo procesas nuo A iki Z

    Biokuro katilinė

    + dar vienas reoportažas apie burbiškio dvaro sistemišką atstatymą bei truputis ekspozicijos su dvaro istoriniais faktais

    Burbiškio dvaras
    Paskutinis taisė doncius; 2010.11.15, 17:50.
    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

    Comment



      Pamačiau dirbant žmones ir pasiprašiau į svečius, nesinori vaikščioti tik aplink tvorą.

      Naujas įėjimas išklotas trinkelėmis

      Tai tikriausiai naujos krepšinio aikštelės vita

      Kad tai bus krepšinio aikštelė manau ir dėl šių tvirtinimų asvalte. Manau tai krepšinio stovų tvirtinimui skirti jie

      Einant nauja danga išties jaučiasi skirtumas tarp senųjų gumų ir šios dangos. Daug minkščiau ir saugiau. Nors kaikuriose vietose kokybė truputėli prastoka. kaip sakoma pridaryta kliurku.

      Apšvietimo stulpas gan aukštas ir kažin ar ne per silpnas norint vakare apšviesti stadioną, varžybų metu.

      Viena iš 2 šuoliui į tolį skirtų duobių, Smėliuko atveš dapils iki viršaus ir bus tvarkinga, tik įdomu ar padarys begimo taką norint įsibėgėti prieš šokant. Darau prielaidą kad klos išviniojamo tipo bėgimo takelį o ne lies kaip 400m beėgimo takus



      Niekaip nesuprantu kam bus reikalingi šie kvadratai, Gal tai bus neigaliesiems su vėžimėliais prasilenkti skirtos vietos, nes šaligatviukas ganetinai siauras.

      Pagrindinė trinbūna. Šiandien sužinojau, kad ji talpins 498žmones



      Ant kiekvieno iš 4 apšvietimo stulpų yra žaibolaidžiai





      Abiejose pusėse už vartų palikti asvaltuoti plotai, įdomu ar bus kasnors daroma juose.

      Viena teniso aikštelė

      ir kita

      begimo takai skirti 100m, sutilpo šeši

      Žemas startas

      manau 3 durelės skirtos tualetams. vyrų/moterų ir neigaliųjų

      buvau užlipęs ir į tribūną, matyti jog be kėdžių dar trūksta ir išorės apdailos darbų

      montuojami praejimai, dažomos suvirinimo siūlės. sakykim smulkmenos. Vienas iš statybininkų sakė dar montuosis šonai, kėdės ir stogas tad dar nėra ka ir nufotkinti, dar replikavo, kad "dar ilgai teks dirbtis nes pinigų niekas nemoka", neaišku ar savivaldybės kaltė ar firmos. Dar kiek spratau nebus dviejų iš šonų tribūnėlių, beliks tik kažkokie 3eilių suliukai nuo Kudirkos mokyklos puses šalia pagrindinės tribūnos.

      įėjimas žaidėjams ir teisėjams. Buvau užėjęs į tribūnos vidų tai tik dabr pradeda naujas pertvaras lipdyti. Iki apdailos dar toli.

      Padarytas ir naujas takelis į areną

      taippogi naujas šaligatvis bei naujai aksvaltuota aikštelė šalia stadiono
      Paskutinis taisė doncius; 2010.11.17, 13:25.
      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

      Comment


        /\
        Padarytas ir naujas takelis į areną
        pas kažką rankos iš š_ _ _ _s auga

        Comment


          apšvietimo pakaks. šiauliuose žaiždiam dirbtinėje prie panašaus apšvietimo
          čia tau ne UEFA varžybos, kad belekokio apšvietimo reikia
          Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

          Comment


            Prekinių vagonų depe iškilo naujas cechas
            Radviliškio prekinių vagonų depe po kelių dienų pradės veikti naujas valymo-dažymo cechas, leisiantis pagerinti depe remontuojamų vagonų kokybę, padidinti darbų apimtis.

            Radviliškio prekinių vagonų depe šiemet jau nudažyta 800 prekinių vagonų, kitąmet planuojama jų nudažyti dar daugiau. Kad vagonai būtų nudažyti kokybiškai, juos būtina tinkamai paruošti. Ypač tai svarbu žiemą, kai oro temperatūra yra minusinė.

            Pasak depo viršininko Sigito Marecko, norint tinkamai paruošti vagonus dažymui bei juos nudažyti, jie turi būti įšildyti iki reikiamos temperatūros. Tą ir bus galima padaryti naujajame depo valymo-dažymo ceche. Cecho sąmatinė vertė apie 700 tūkstančių litų. Jį statė rangovas — uždaroji akcinė bendrovė „Mantista“.

            Statytojų darbą vertinusi priėmimo komisija didesnių pastabų rangovams neturėjo, cechą leista pradėti eksploatuoti.

            Į valymo-dažymo cechą vagonai pateks jau švarūs iš vidaus — akcinė bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ Kretingoje turi vagonų plovyklą, o Bugeniuose yra plaunamos cisternos. Naujojo cecho patalpoje džiovinimo cikle bus palaikoma maždaug 25 laipsnių pliusinė temperatūra, jį vėdins įrengta savitakinė vėdinimo sistema. Į cechą patekę vagonai čia bus parengiami dažymui — išdžiovinama jų išorė.

            S. Marecko teigimu, patys depo darbuotojai nuolat kontroliuoja darbų atlikimo kokybę, kadangi nuo jos priklauso, ar vagonas pajėgs tarnauti jiems skirtą laiką iki kito remonto. Esą dėl kokybės kol kas nusiskundimų nebuvo.

            S. Mareckas pasidžiaugė, jog krizės Prekinių vagonų depas nejaučia, darbo pakanka. Netgi atvirkščiai, jo apimtys didėja, todėl ruošiamasi didinti darbuotojų skaičių. Šiemet depui leista priimti 27 žmones, kitąmet jų gali prireikti dar daugiau. Jei darbų apimtys augs tokiais tempais, depui, pasak S. Marecko, vietoj dviejų pamainų gali tekti dirbti keturiomis pamainomis.

            Dirbti ištisą parą gali prireikti tada, jei pavyktų pasirašyti sutartį su rusais eksperimentiniam vagonų remontui. Delegacija iš Rusijos jau lankėsi Prekinių vagonų depe, domėjosi čia atliekamais darbais, jų kokybe.

            2010 m. Lapkričio 18 d.
            Laima AGANAUSKIENĖ skrastas.lt

            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

            Comment


              Kaip rodo praktika, Sovietiniais laikais, daugumoje stadionų taip pat būdavo apšvietimas, tačiau jis praktiškai neveikdavo. Manau jog šis apšvietimas irgi nebus naudojamas

              Comment


                Parašė Valdis Rodyti pranešimą
                Kaip rodo praktika, Sovietiniais laikais, daugumoje stadionų taip pat būdavo apšvietimas, tačiau jis praktiškai neveikdavo. Manau jog šis apšvietimas irgi nebus naudojamas
                Pagyvensim pamatysim del apšvietimo naudojimo. Šiandien bus simbloniė stadiono atidarymo ceremonija, su kažkokiomis varžybomis ir fejerverku. Manau paskubėta kol žiema neužpustė nes dar daug darbų neatlikta, jei leis orai reiks nueiti pažiūtėti. Kėdes sudėtos tačiau jų spalva bent mane truputį šokiravo D Morkinė su elektrine, na manau derinta prie arenos fasado.
                RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                Comment


                  Burbiškio dvare padaugėjo senovę menančių statinių

                  Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvare, panaudojant Europos Sąjungos 2007— 2013 metų struktūrinių fondų paramos lėšas, jau atkurti arba baigiami atkurti dar keli statiniai, dvaro teritorijoje stovėję dvarponių Baženskių gyvavimo metais. Burbiškis dar labiau padvelkė senove.

                  Dvaras atkuriamas Europos Sąjungos lėšomis

                  Darbai Burbiškio dvare vykdomi įgyvendinant projektą „Daugyvenės kraštovaizdžio draustinio kultūros pažintinio turizmo infrastruktūros plėtra ir pritaikymas viešiesiems turizmo poreikiams“.

                  Projektas, kurio vertė — beveik 4 milijonai litų, finansuojamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą. Šio projekto Europos Sąjungos paramos priemones administruoja Ūkio ministerija.

                  Jau atkurta svarbi Burbiškio dvaro ansamblio dalis — rūmų priestatas bei virš jo iškilęs bokštas. Liko tik vidaus apdaila. Apdailos darbams laiko prireiks nebedaug.

                  Į rūmų bokštą dvaro savininkas Mykolas Baženskis mėgdavo pakilti, kai norėdavo pasižvalgyti po apylinkes. Kai M. Baženskis būdavo dvare, virš bokšto visada plevėsuodavo trispalvė. Ji plevėsuoja ir dabar, bokštą atkūrus.

                  Burbiškio dvaro parke, Alyvų saloje, jau atkurta altana, kurioje vasaromis Baženskių šeima bei jos svečiai rinkdavosi pasėdėti, pabendrauti. Saloje stovinti ir iš tolo boluojanti altana traukte traukia ir dabar į dvarą atvykstančius turistus.

                  Ant išlikusių pamatų iškilo senoviniai statiniai

                  Dvaro teritorijoje jau atstatyti senovę menantys pastatai, kurių buvo išlikę tik pamatai.

                  Naujam gyvenimui prikelta oranžerija,stovinti prie sodininkų namo. Jos pamatai rasti maždaug metro gylyje, jie buvo užpilti šiukšlėmis.

                  Atkasus pamatus, paaiškėjo, kaip buvo išdėstytos oranžerijos patalpos, kokia buvo jos šildymo sistema. Tokią pat, senovinę, šildymo sistemą nuspręsta atkurti, kai buvo atkurtas oranžerijos pastatas.

                  Oranžerijoje pastarosiomis dienomis atliekami elektros instaliacijos darbai, atkuriama krosnis, ortakiai.

                  Ant po žeme išlikusių pamatų jau atstatytas ir koridorius, jungęs dvaro svečių kambarį ir pirties patalpas. Beliko uždengti stogą ir atlikti vidaus apdailos darbus.

                  Ant išlikusių pamatų jau iškilo ir pirties pastatas, kuriame ponų Baženskių gyvavimo metais buvo ir skalbykla, maisto ruošimo patalpa. Pastatas jau su stogu. Trūksta tik langų ir durų. Juos įdėjus, vidaus apdaila bus atliekama žiemą.

                  Didžioji balandinė — taip pat svarbus dvaro akcentas, praeityje išsiskyręs įspūdingu bokštu. Balandinė bus atkurta lygiai tokia pati, kokia buvo, ir su tokiu pat įspūdingu bokštu.

                  Kol kas pastatytas tik pirmasis balandinės aukštas. Specialistai jau pradėjo išskirtinio bokšto statybos darbus.

                  Projektas „Daugyvenės kraštovaizdžio draustinio kultūros pažintinio turizmo infrastruktūros plėtra ir pritaikymas viešiesiems turizmo poreikiams“, kuris įgalino atkurti visus minėtuosius dvaro statinius, pradėtas įgyvendinti 2009 metų balandžio mėnesį ir turės būti baigtas įgyvendinti 2011 metų gegužės mėnesį, dvare rengiamos tradicinės Tulpių žydėjimo šventės išvakarėse.

                  Neabejojama, kad, Europos Sąjungos lėšomis atkūrus valstybės saugomą kompleksą — Burbiškio dvaro sodybą, bus pasiektas pagrindinis tikslas: dar labiau skatinti vietinį ir atvykstamąjį turizmą rajone, didinti turistinių apylinkių patrauklumą bei sudaryti galimybes turizmo paslaugų plėtrai rajone.

                  2010 m. Gruodžio 4 d.
                  www.skrastas.lt

                  RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                  Comment


                    Apleistas Savivaldybės namas kelia pavojų

                    Vasario 16-osios gatvės (Radviliškyje) gyventojai baiminasi, kad kaimynystėje stovinčiame apleistame pastate bet kada gali kilti gaisras. Namo šeimininkai — rajono Savivaldybė — tvarkyti pastato neskuba.

                    Baiminasi gaisro

                    Į redakciją užsukę Vasario 16-osios gatvės gyventojai skundėsi jau kuris laikas miegantys neramiai: 27 numeriu pažymėtas namas išdaužytais langais jau keletą metų negyvenamas, jame įprato rinktis asocialūs asmenys, benamiai.

                    „Po mūsų kreipimosi į Savivaldybę langai nuo gatvės pusės buvo uždaryti langinėmis. Prieš keletą savaičių vieno lango langinės buvo atplėštos. Atšalus orams, apleistame name vėl pradėjo rinktis benamiai. Naktimis, kad sušiltų, jie užsikuria laužą. Mūsų gatvėje namai beveik glaudžiasi vienas su kitu. Plykstelėjęs gaisras sunaikintų visą kvartalą“, — sakė gyventojai.

                    Pasak jų, šitiek laiko laikyti apleistą, bebaigiantį griūti namą pačiame miesto centre yra savininkų apsileidimas.

                    „Nejau savininkų neįmanoma priversti susitvarkyti pastatą arba jį nugriauti?“, — klausė žmonės.

                    Pastatą ruošiasi parduoti

                    Pasak Savivaldybės Turto ir vietinio ūkio skyriaus vedėjo Eugenijaus Pranevičiaus, minėtasis pastatas Vasario 16-osios gatvėje priklauso Savivaldybei, jį prižiūri bei rūpinasi UAB „Radviliškio komunalinės paslaugos“.

                    „Šiuo metu tvarkome dokumentus dėl šio pastato pardavimo. Kai tik bus suformuotas žemės sklypas, mes jį parduosime ir taip atsikratysime galvos skausmo. Remontuoti pastatą neturime lėšų, o jį nugriauti mums taip pat kainuotų“, — aiškino E. Pranevičius.

                    Vedėjas įsitikinęs, kad dėl patogios vietos norinčių namą pirkti atsiras.

                    E. Pranevičius žadėjo, kad kreipsis į komunalininkus ir prašys juos vėl užkalti langines, kad niekas nelandžiotų į vidų ir neprišauktų nelaimės.

                    2010 m. Gruodžio 4 d.
                    Saulius JUŠKEVIČIUS www.skrastas.lt

                    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                    Comment


                      Vakar buvo Kluturos centro renovacijos pabaigtuvės. Atidaryta sutvarkyta pagrindinė salė ir suremontuotas foje. Kulturos centras pas mus yra iš dviejų korpusų tai kiek supratau sutvarkytas tik vienas. Padariau keliatą foto tik nepykit už kokybę, vakaras buvo kviestinių svečių, o aš kvietimo negavau tad keliatas foto iš slaptos operacijos...


















                      Fotkinta po renginio, kai mažiau žmonių. O šiaip žmonės kas nebūdinga Radviliškiui buvo tikrai pasipuošę, beveik visi su kostiumiukais praštmatnei, na elitas
                      Paskutinis taisė doncius; 2010.12.17, 12:48.
                      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                      Comment


                        šaunu, kad taip sutvarkė vieną iš svarbesnių miesto objektų
                        dabar dar neapsileistų su renginiais, padarytų dar daugiau nei buvo iki šiol, būtų išvis šaunu
                        Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                        Comment


                          Baigtas įgyvendinti energijos vartojimo efektyvumo didinimo projektas

                          Radviliškio rajone įvykdytas projektas „Energijos vartojimo efektyvumo didinimas Radviliškio lopšelyje-darželyje „Kregždutė“ ir lopšelyje-darželyje „Eglutė“ bei S. Dariaus ir S. Girėno mokykloje“. Šis projektas buvo įgyvendintas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 3 prioriteto „Aplinka ir darnus vystymasis“ įgyvendinimo VP3-3.4-ŪM-04-R priemonę „Viešosios paskirties pastatų renovavimas regioniniu lygiu“.



                          Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia – 2009-04-30, pabaiga buvo numatyta 2011-04-30, tačiau šiuo metu veiklos jau baigiamos įgyvendinti. Projekto vertė – beveik trys milijonai litų (2 862 591,00), Radviliškio rajono savivaldybės administracija projektui vykdyti skyrė 67 643,00 Lt. Pagal projekto finansavimo ir administravimo sutartį, jis buvo finansuotas iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšų (2 794 948,00 Lt).


                          Projekto tikslas – sumažinti suvartojamos energijos sąnaudas Radviliškio lopšeliuose-darželiuose „Kregždutė“ ir „Eglutė“ bei S. Dariaus ir S. Girėno mokykloje (dabartinėje Jaunimo mokykloje). Radviliškio lopšelyje-darželyje „Kregždutė“ ir S. Dariaus ir S. Girėno mokykloje, gerinant pastatų išorinių atitvarų energetines charakteristikas, buvo atliktas sienų ir stogo apšiltinimas („Kregždutėje“ apšiltinta 1 038 kv. m sienų ir 1 141 kv. m stogo bei S. Dariaus ir S. Girėno mokykloje apšiltinta 1 050 kv. m sienų ir 780 kv. m stogo), pagal energijos vartojimo audito rekomendacijas, „Kregždutėje“ pakeista naujais 517 kv. m langų, 23,1 kv. m išorinių durų, „Eglutėje“ 472 kv. m langų, 37 kv. m išorinių durų bei Dariaus ir Girėno mokyklos patalpose 331,28 kv. m langų, 10,68 kv. m išorinių durų.

                          Projekto įgyvendinimo metu visus šiuos išvardytus rekonstrukcijos darbus atliko rangovas AB „Panevėžio statybos trestas“, laimėjęs viešojo pirkimo konkursą. Pagal rangos darbų sutartį projektavimo ir rangos darbų sutartį darbai turėjo būti atlikti per 20 mėnesių, faktiškai jie atlikti per 13 mėn.

                          Statybos užbaigimo komisija 2010-12-14 apžiūrėjo lopšelio darželio „Kregždutė ir S. Dariaus ir S. Girėno mokyklos pastatus, esminių trūkumų nerado ir pasirašė Statybos užbaigimo aktą.

                          Energijos vartojimo efektyvumo priemonių įgyvendinimas sudarė sąlygas mažinti energijos vartojimą ir gerinti patalpų eksploatavimo sąlygas, užtikrinti Lietuvos higienos normose HN 21:1998 "Bendrojo lavinimo mokyklos higienos normos ir taisyklės" (Žin., 1999, Nr.37-1143) bei HN 75:2008 „Ikimokyklinio ugdymo mokykla: bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“ (Žin. 2008, Nr. 54-2005) nurodytas patalpų mikroklimato sąlygas. Pasak Juozo Budrio, Jaunimo mokyklos direktoriaus, šią žiemą temperatūra pastate yra 6–7 laipsniais didesnė, palyginti su praėjusia žiema. Tai akivaizdus pastato rekonstrukcijos rezultatas.

                          Atlikus planuotus darbus ir įgyvendinus projekto veiklas, pagerėjo komforto ir mikroklimato, mokymosi ir darbo sąlygos. Rudenį ir žiemą mažiau šalto oro patenka į patalpas. Žiemos sezonais nebereikės naudoti papildomų elektrinių šildytuvų, bus sutaupoma elektros energija ir efektyviai naudojamos energetiniams ištekliams skiriamos lėšos, taigi naudą pajus ir Radviliškio rajono savivaldybės biudžetas.

                          Projekto įgyvendinimo rezultate atnaujintuose viešosios paskirties pastatuose kasmet bus sutaupyta energijos – 0,37 GWh. Įgyvendintas projektas atitinka 2007–2013 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimo strategiją bei nacionalinės energetikos strategijos (patvirtinta LR Seimo 2007 m. sausio 18 d. nutarimu Nr. X-1046) nuostatas, Radviliškio rajono strateginio plėtros plano 2007–2013 metų 3.3. prioriteto 3.2. priemonę „Energijos efektyvumo didinimas bei pastatų renovavimas Radviliškio rajono ir miesto mokyklose“ ir Šiaulių regiono 2007–2013 m. plėtros plano III prioriteto uždavinį „Didinti energijos vartojimo efektyvumą renovuojant viešosios paskirties pastatų energetines sistemas“.

                          Radviliškio rajono savivaldybės informacija

                          Galvojau kad "Eglutės" darželis taip pat bus apšiltintas. Bet čia kaip paaiškėjo visa renovacija apsiribota langų bei durų pakeitimu. Na gal neužilgo ateis laikas dar ir šiam darželiui.
                          Paskutinis taisė doncius; 2010.12.18, 10:15.
                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                          Comment


                            Po švenčių truputį atsiraitojau rankoves ir padariau nedidelį atnaujinimą. Pradžiai aptikau jau paskelbtą Savivaldybės veiklos ataskaitą, tad ikeliu nuorodą. Patinka man jas paskaitinėti, nes nemažai faktų kuriais valdžia megsta pasigirti vienoje vietoje, nemažai nuotraukų iš projektų, ateinančių metų biudžeto bei investicinių projektų planai.
                            Radviliškio Rajono Savivaldybės 2010metų VEIKLOS ATAISKAITA


                            Jau seniau ir pačiam teko rašyti, o dabar jau ir šiaip mieste girdisi įvairių gandų apie LIETUVOS REABILITACINIO PROFESINIO RENGIMO CENTRO (LRPRC) bei ŠEDUVOS TECNOLOGIJŲ IR VERSLO MOKYLOS (ŠTVM) reorganizacijas. Teko kažkada merui rašyti, apie idėją perkelti ŠTVM į Radviliškio miestą įkurdinant Šeduvos mokyklą LRPRC tuščiose patalpose, kurių su metais vis daugėjo dėl mažėjančio mokinių skaičiaus ir apkarpytų mokymo programų. Tada iš mero gavau atsakyma kad link to ir judama.

                            Kiek man žinoma LRPRC yra pavaldus ministerijai o ŠTVM yra pavaldus rajonui. Pagal dabar rengiamas reorganizacijas ŠTVM yra prijungiama prie LRPRC. Nežinau kaip keisis naujos įstaigos pavaldumas tačiau naujai įkurta įstaiga vadinsis RADVILIŠKIO TECHNOLOGIJŲ IR VERSLO MOKYMO CENTRAS. Kiek supratau švietimo ministro G.Steponavičiaus pritarimas jau yra ir jei klausytis gandų tai po švenčių prasidės jungtuvės.

                            Tokia pertvarka yra daroma Lietovoje 6-iose profesinio tipo mokyklose apjungiant jas į 3 naujas įstaigas. Tai Radviliškio, Biržų ir Kauno rajonai. Radviliškio atveju rajone buvo 2-vi valstybinės profesinio rengimo įstaigos, kurioms nepergeriausiai sekėsi. Jos dažnai dubliuodavo viena kitą, tad siekant taupyti lėšas ir didinant įstaigų patrauklumą bei profesinio mokymo rajone kokybę jos apjungtos.

                            Manau reikia pasiūlyti šią temą vietos žurnalistams, kad plačiau pasidomėtų, nes pertvarka bent jau man tai įdomi. Įdomu ar keliasi tik Šeduvos mokyklos administracija ir buhalterija ar visas personalas ir mokiniai. Kas tada bus daroma su dvaro pastatais kuriuose įsikūrusi ŠTVM? Ar bus atsisakyta žirgyno ir t.t?
                            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                            Comment


                              Pasirašyta sutartis dėl Vaižganto gimnazijos pastato renovacijos

                              Lietuvos verslo paramos agentūroje 2010-12-14 pasirašyta sutartis dėl Vaižganto gimnazijos pastato renovacijos. Ja vadovaujantis bus vykdomas projektas „Radviliškio rajono Vaižganto gimnazijos pastato, Radviliškyje, Vaižganto g. 29, rekonstravimas“.

                              Vaižganto gimnazija statyta 1973 metais, pastatas nebeatitinka teisės aktuose nustatytų statybos normų, todėl pagrindinis projekto tikslas – pagerinti Radviliškio Vaižganto gimnazijos pastato energetines charakteristikas, užtikrinti taupų ir efektyvų energijos vartojimą. Planuojama apšiltinti išorines pastato sienas, stogo perdangą, modernizuoti apšvietimo sistemą, renovuoti mechaninę vėdinimo sistemą ir įrengti šilumogrąžą, pakeisti senus medinius langus ir duris naujais, apšiltinti I aukšto grindis sporto salėje, rekonstruoti šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemas. Įgyvendinus numatytas priemones planuojama sutaupyti 36,17 proc. šilumos energijos, tai sudarys 341,6 MWh per metus. Taip pat bus sutaupyta 9,5 proc. elektros energijos, tai sudarys 8,77 MWh per metus.

                              Pagrindinės projekto veiklos prasidėjo 2010 m. rugsėjo 23 d.: jau yra rengiamas techninis darbo projektas, statybos darbus planuojama pradėti 2011 metų gegužės mėnesį. Planuojama projekto veiklų pabaiga – 2012 m. kovo 23 d.

                              Visa projekto tinkamų išlaidų suma – beveik trys mln. litų (2 983 000 Lt). Projekto tinkamos išlaidos finansuojamos iš ES lėšų iki 100 proc.

                              Sutartį pasirašė Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Vitolis Januševičius.

                              INFO: www.radviliškis.lt

                              Gera žinia Vaižganto gimnazijos bendruomenei. Gautas pritarimas šios švietimo įstaigos renovacijai. Tikėkimės neužilgo bus rengiami ir kitų mokyklų renovavimo projektai.
                              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                              Comment


                                Šiadienos naujienos vien apie sporto infrastruktūrą.

                                Mano ausis vėl pasiekė šiokie tokie gandai. Pirmiausiai tai kas susiję su baseinu. Kiek teko išgirsti jau norima pavasarį pradėti statybas. Brėžiniai seniai paruošti ir pinigai matyt bus neužilgo. Senais paskaičiavimais baseino statyboms reikia 17mln. lt. Juos gauti daug vilčių dedama į Radviliškyje išrinktą seimo narį. Baseine planuojama sukurti per 25 ar 35 (tiksliai neišgirdau) darbo vietas. Baseinas palei dydi turėtų būti 4tas Lietuvoje. Jei baseiną vis dėlto pradės statyti tai planuojama turėtų spėti iki Pasaulio sportas visiems žaidynių, korios jame vyks.


                                Radviliškio sporto arenoje pradedamas "VIP" ložės įrengimas. Pridedu foto nuorodą.
                                VIP`ų užuomazgos
                                Neaišku kaip ten kas atrodys, tad bandžiau viską paplanuoti su viena programėle. Pažiūrėjau Siemens ir kitų arenų VIP vietas tai dydžiai išeitų panašūs. VIP vietos planuojamos arenos balkone už krepšio. Iš ten žmonės mažai kada stebi varžybas, tad manau sumanymas geras. Pridedu savo darytas vizualizacijas, kad būtų lengviau įsivaizduoti.

                                Pagal mane tai tūrėtų būti apie 45 kvadratinių metrų ir apie 20 asmenų talpinantis VIP`ukas. Pagal mano, gan lakią fantaziją, ten tilptų 10 sėdimų vietų prie stalo + 10baro kėdžių. Liktų vietos bariukui/virtuvėlei.

                                Kadangi jau pradėjau fantazuoti tai tesiu toliau. Kiek teko girdėti tai bus remėjams skirtas VIP tad kodėl neįrengus šiek tiek prastesnių VIP`ukų ir žiurovams. Pabandžiau panaudoti visą galinį aikštės balkoną ir nupiešiau dar du VIP`ukus. Šie 2VIP kambariukai būtų daug mažesni 12 ir 14 kvadratinių metrų. + dar du tuoletai. Gal tualetams vieta nepergeriausia, bet taip būtų sukurta viskas kas įeina į standartinius VIP`us. + Atskiras įejimas (buvusiais evakuaciniais laiptais), kurie yra arenos gale. Ten galima būtų įrengti ir atskiras automobilių stovėjimo vietas VIP`ų klientams.

                                Dėl vieno VIP`o tai tikrai jis planuojamas dėl kitų tai čia tik mano nuomonės (neapsiribokime tik remejams skirtu VIP) išpildymas. Pateikiu ir vaizdą kaip aš įsivaizduoju VIP`us. Manau nepaisant to, kad čia Radviliškis ir, kad mūsų komanda rungtyniauja tik NKL, atsirastų žmonių, kurie išskirtinėmis progomis norėtų stebėti krepšinį sedėdami foteliuke ir gerdami lengvą alutį kartu su draugais.

                                Apie stadioną. Seniau rašiau, kad nespejus atlikti pilnos renovacijos darbai bus tesiami pavasarį. Žadėta, kad pavasarį už vėlavimą bus naujai atsėta aikštės veja. Tai paskutinį kartą buvo atlikta berods prieš 4 metus. Kiek teko girdėti to tikrai nebus. Šių metų sezonui pasibaigus atsėta veja, tik ištryptose vietose.
                                Paskutinis taisė doncius; 2011.01.16, 18:25.
                                RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                Comment


                                  Vakar truputį pafantazavau apie VIP`us o šiadien jau realūs faktai ir naujienos.

                                  SEKMADIENIS 2011-01-16
                                  Premjeras Andrius Kubilius Radviliškyje atidarė Socialinių paslaugų centrą

                                  Atidarytas Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centras socialinės rizikos bei smurtą patyrusioms šeimoms ir jose augantiems vaikams. Atidaryme dalyvavęs Lietuvos Respublikos Vyriausybės Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius teigė, kad jam džiugu dalyvauti atidarant pastatą, kuriame bus rūpinamasi žmonėmis, vaikais, diegiamos šeimos vertybės. „Vien pinigais žmonėms negalima padėti. Jiems reikia ir atjautos, ir šilumos, ir supratimo. Džiaugiuosi šiuo gražiu visų darbu ir manau, kad Europos Sąjungos pinigų panaudojimas tokiam tikslui yra sveikintinas reiškinys“, – kalbėjo A. Kubilius.





                                  Pastatą pašventino Jo Ekscelencija Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, AB „Panevėžio statybos trestas“ generalinis direktorius Dalius Gesevičius įteikė simbolinį raktą Radviliškio rajono savivaldybės merui Antanui Čepononiui.



                                  Susirinkusi Radviliškio miesto bendruomenė galėjo apžiūrėti pastatą, jau įrengtus kambarius būsimiesiems centro lankytojams, darbuotojų kabinetus, pasiklausyti šventinę nuotaiką sukūrusio Švč Mergelės Marijos gimimo bažnyčios jaunimo choro giesmių







                                  Centras skirtas nestacionarių socialinių paslaugų plėtrai Radviliškio savivaldybėje ir parapijoje, jame bus teikiamos socialinės paslaugos, psichologų konsultacijos, kompleksinė krizių įveikimo pagalba. Pasak Radviliškio rajono savivaldybės mero Antano Čepononio, toks centras yra būtinas žmonėms: „Šiame žmonės įgis gyvenimui reikalingų įgūdžių, galės pabėgti nuo smurto, alkoholizmo, agresijos šeimoje. Specialistai pasirūpins tokiose šeimose gyvenančių vaikų gyvenimo kokybe, jiems bus suteiktos visos įmanomos galimybės tobulėti dvasiškai. Vaikai centre galės parengti pamokas, užsiims įvairia veikla. Būtina užtikrinti, kad vaikai turėtų galimybę be pavojaus sveikatai ar net gyvybei mokytis, tobulėti, o suaugę galėtų be baimės gyventi ir planuoti šviesesnę ateitį, reikia ugdyti ir stiprinti bendruomenę“, – per atidarymą kalbėjo Radviliškio rajono savivaldybės vadovas.

                                  Socialinės pagalbos teikimo sritis Radviliškio rajono savivaldybėje nėra išplėtota, trūksta profesionalios pagalbos žmonėms, kuriems sunku gyventi su savo bėdomis ir nelaimėmis. Yra 14 socialines paslaugas teikiančių įstaigų, kurių veiklos sritis – neįgaliųjų aptarnavimas. Socialinės rizikos šeimose augantys vaikai lieka nuošalyje. Kritinėse situacijose, kuriose jie atsiduria, svarbu, jog jiems būtų suteikta greita ir efektyvi socialinė pagalba, nakvynė ar laikinas prieglobstis.

                                  Pastaraisiais metais vis aktualesne Radviliškio rajono problema tampa didėjantis socialinės rizikos šeimų ir jose augančių vaikų skaičius. Nestacionarių socialinių paslaugų tinklas socialinės rizikos šeimoms ir jose augantiems vaikams Radviliškio rajono savivaldybėje išvystytas nepakankamai ir tai įvardijama kaip opiausia Radviliškio rajono savivaldybės socialinių paslaugų infrastruktūros problema. Trūksta konsultacijų, socialinius įgūdžius formuojančių paslaugų, individualios veiklos ir darbo su šeimomis. Šis centras užpildys šią spragą. Centre veiks: Paramos šeimai tarnyba, kurioje bus teikiamos informavimo ir konsultavimo, psichologinio konsultavimo, socialinio darbo, laisvalaikio organizavimo paslaugos; Vaikų dienos centras, teikiantis socialinės priežiūros paslaugas dienos metu; Krizių centras motinoms ir vaikams, kuriame bus teikiamos psichologinės pagalbos ir laikinos nakvynės paslaugos.

                                  Centre bus įkurtos 45 vietos paslaugų gavėjams. Planuojama, kad tiesioginę centro teikiamą naudą gaus 250 Radviliškio rajono savivaldybės gyventojų. Šiuo sunkiu metu, kai visur trūksta darbo, šiame centre turėtų galimybę dirbti septyni naujai įdarbinti žmonės.

                                  Projektas „Nestacionarių socialinių paslaugų plėtra Radviliškio rajone socialinės rizikos ir smurtą patyrusių šeimų nariams“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo (2 412 224 Lt) ir Radviliškio rajono savivaldybės (425 687 Lt) lėšomis. Projekto vertė – beveik trys milijonai litų (2 837 911 Lt).
                                  Projekto įgyvendinimo pradžia – 2009 m. spalio 1 d., pabaiga – 2012 m. gegužės 31 d.

                                  Projektą vykdė Radviliškio Švč. Mergelės Marijos gimimo parapijos ir Radviliškio rajono savivaldybė. Statybos darbus vykdė AB „Panevėžio statybos trestas“.


                                  Šią savaitę nusimato dar nevienas atidarymas ir naujo obekto priemimas

                                  ANTRADIENIS 2011-01-18
                                  projekto „Radviliškio miesto Eglių ir Ąžuolų gatvių, Daukanto gatvės ir Marcinkevičiaus gatvės rekonstrukcija“ metu rekonstruotų objektų pripažinimas tinkamais naudoti. Kitaip tariant priėmimas

                                  PENKTADIENIS 2011-01-21
                                  Radviliškio ligoninėje – Ankstyvos reabilitacijos tarnybos skyriaus atidarymas (adresas – Gedimino g. 8, Radviliškyje). o Savivaldybės didžiojoje salėje – projekto „Vaikų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo ir kokybės gerinimas Radviliškio ligoninėje (ankstyva vaikų ligų diagnostika ir gydymas) bei sveikatos paslaugų kokybės užtikrinimas“ pristatymas.

                                  visa info iš www.radviliskis.lt
                                  RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                  Comment


                                    VIP'ų vietos jau daromos arenoje. iš pradžių net nelabai ir supratau kas ten per velnias bus
                                    dėl žiūrovams VIP'ų tai, mano nuomone, nesąmonė. aš už tai, kad arenoje nebūtų vartojamas alkoholis. o ten nueiti, kad pasedėt minkščiau, tai nei rūta nei mėta.
                                    žolė atsodinta prieš keturis metus? kaip minimum 7-8 metai kaip ta veja atnaujinta iš pagrindų
                                    Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                                    Comment


                                      Parašė BlackDewil Rodyti pranešimą
                                      VIP'ų vietos jau daromos arenoje. iš pradžių net nelabai ir supratau kas ten per velnias bus
                                      dėl žiūrovams VIP'ų tai, mano nuomone, nesąmonė. aš už tai, kad arenoje nebūtų vartojamas alkoholis. o ten nueiti, kad pasedėt minkščiau, tai nei rūta nei mėta.
                                      žolė atsodinta prieš keturis metus? kaip minimum 7-8 metai kaip ta veja atnaujinta iš pagrindų
                                      Jo VIP`ai jau įrenginėjami. Kiek žinau už remėjų pinigus. Stiklai tūrėtų būti dengti blizgia plėvele ir nesimatys nei kas ten sėdi nei ką daro + atskiras įejimas, leisiantis nepastebėtai įeiti ir pasišalinti. Oficialiai dabar arenoje alkoholis ir jo prekyba yra draudžiami, bet norintys per varžybas atsigerti alaus sugeba jo atsinešti. Pats vaikštau į beveik kiekvienas NKL`o varžybas tai tenka pamatyti visko.

                                      Apie stadioną visa info iš žmogelio, kurį kiek supratau sporto centras dažnai samdo atlikti pagalbiniams darbams. Dėl vejos bandžiau su juo ginčytis, bet jis man tvitino, kad jis prieš 4 metus pats savo rankomis sėjo veją. Nors aš tvirtai pritarčiau tavo nuomonei, jog tai buvo kurkas seniau.
                                      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                      Comment


                                        tai kas ateina pagert, o ne varžybų pažiūrėt, tie ir prisineša. nėra ten jokios kontrolės, ir bačką turbūt įsiridentum

                                        aš pats asmeniškai jau 6 metai kaip baigęs sporto centrą, o veją sodino man jame sportuojant. buvom iškraustyti į profkės stadioną - bulvių lauką
                                        Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                                        Comment


                                          Taigi šiaulių kraštas susidomėjo mano pasiūlyta tema ir po manau ministerinės biurokratijos pagaliau parašė straipsnį, nelabai išsamus bet esmė pasakyta

                                          Mokyklų sujungimas didelių permainų nežada

                                          Neseniai Vyriausybės priimtas sprendimas sujungti Šeduvos technologijų ir verslo mokyklą su Lietuvos reabilitaciniu profesinio rengimo centru mokyklų kolektyvus baugina neaiškia ateitimi. Ne vienas pedagogas baiminasi netekti darbo. Tokios optimizacijos iniciatorė Švietimo ir mokslo ministerija ramina, kad po pertvarkos darbuotojai neliks be darbo, o ugdymo procesas plėsis.

                                          Neaiški ateitis
                                          Į redakciją kreipėsi keletas Šeduvos technologijų ir verslo mokyklos darbuotojų, sunerimę dėl Vyriausybės sprendimo sujungti Šeduvos technologijų ir verslo mokyklą su Lietuvos reabilitaciniu profesinio rengimo centru.

                                          Pasak jų, apie galimą mokyklos uždarymą ar sujungimą su kokia nors kita mokymo įstaiga kalbėta jau keletą metų. Tačiau neseniai priimtas sprendimas sudėjo visus taškus. Ne vienerius metus gyvavusi mokykla gali būti uždaryta.

                                          Skaitytojai teiravosi, ar į Radviliškį kelsis tik Šeduvos technologijų ir verslo mokyklos administracija ir buhalterija, ar visas personalas ir mokiniai, kas tuomet bus daroma su dvaro pastatais, kuriuose įsikūrusi mokykla. Darbuotojus taip pat domino, kokia bus žirgyno ateitis, kaip keisis mokymo programos.

                                          Ministerija ramina
                                          Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos Bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo departamento direktoriaus pavaduotojo Romualdo Pusvaškio, pagrindinis profesinio ugdymo tikslas — moksleiviams suteikti tinkamą, ūkio poreikius atitinkančią kvalifikaciją.

                                          „Jūsų rajone yra dvi mokyklos, kurios ruošia labai panašius specialistus, — aiškino “Karšto žinioms“ R. Pusvaškis. — Vienoje jų mokosi profesinio išsilavinimo siekiantys mokiniai, kitoje — specialiųjų poreikių jaunimas. Kiekvienoje mokykloje mokėsi apie 300 moksleivių. Tiek vienoje, tiek kitoje mokymo įstaigoje stipri materialinė bazė. Radviliškyje jau padarytos ir daromos investicijos auremontininkų paruošimui. Čia sukurta stipri materialinė bazė, kuri iki šiol nebuvo pilnai išnaudojama. Šeduvos mokykloje įkurtas žirgynas taip pat nebuvo pilnai išnaudojamas. Iki šiol abiejose mokyklose esančios mokymo bazės buvo išnaudojamos nepilnai. Siekiant, kad daugiau mokinių galėtų jomis naudotis, ir buvo nuspręsta optimizuoti abi mokymo įstaigas — jas sujungti į vieną — Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centrą, kurį sudarys du skyriai — Radviliškyje ir Šeduvoje“.

                                          Pasak jo, Šeduvoje viskas liks kaip ir buvę. Nei mokiniai, nei pedagogai iš jau turimų patalpų nesikels į Radviliškį. Išliks ir žirgynas. Bus mokama tų pačių specialybių. Galbūt atsiras ir naujų.

                                          Bus sudarytos sąlygos Šeduvoje besimokantiems mokiniams pasiekti mokymo bazes Radviliškyje, nes Reabilitacinis profesinio rengimo centras turi geltonąjį autobusiuką.

                                          Ministerijos valdininko žodžiais, nei administracijos darbuotojai, nei pedagogai, nei ūkiniai darbuotojai neliks be darbo. „Iš praktikos žinau, kad tokių optimizacijų metu darbo gali netekti vienas ar du darbuotojai“, — tvirtino jis.

                                          Pasak R. Pusvaškio, praėjusią savaitę optimizavimo klausimai dar kartą apsvarstyti susitikime su abiejų mokyklų vadovais, kurie įpareigoti paruošti etatų struktūrą, numatyti kiekvieno žmogaus darbo vietą, aptarti mokymo programą.

                                          Jis tvirtino, jog abiejų mokyklų sujungimas padės išvengti blogiausio varianto, kai dėl mažo mokinių skaičiaus mokymo įstaigas reikėtų uždaryti. Be to, anot R. Pusvaškio, tokia pertvarka padės pritraukti daugiau mokinių, nes galima bus plėsti mokymo programą.

                                          Ministerijos atstovas taip pat užtikrino, kad abiejų mokyklų visos bendradarbiavimo programos su užsienio partneriais bus tęsiamos ir įkūrus centrą.

                                          Pasak jo, niekas nebus kam nors atiduota ar parduota, nes jau prieš 4— 5 metus mokyklai nereikalingi dvaro pastatai buvo atiduoti Turto fondui, o likusieji bus naudojami kaip iki šiol.

                                          2011 m. Sausio 25 d.
                                          Saulius JUŠKEVIČIUS www.skrastas.lt
                                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                          Comment

                                          Working...
                                          X