Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Combat Rodyti pranešimą
    Na, žinai, man jau irgi atsibodo diskutuoti (ar tavo gimimo data apraše tikrai nurodyta teisingai?). Susidaro įspūdis, kad realioje situacijoje, ir tos situacijos galimose pasekmėse, tik vienas kitas čia sveikai orientuojasi. Bet matau, kad esi nedurnas (ar nedurna), ir, jei pabandysi paanalizuoti giliau tai, apie ką kalbame, to priežastis ir pasekmes, gal, jei ne rytoj, tai artimiausioje ateityje ir dašus, kuo gresia Lietuvai trečiųjų šalių piliečių įdarbinimas.
    Tai įrodyk, kuo gresia Lietuvai ~1800 darbuotojų iš trečiųjų šalių įdarbininimas, kai neturi darbo ~300.000 lietuvių darbuotojų?
    BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

    Comment


      Parašė praeivis Rodyti pranešimą
      Kadangi jokios informacijos is lukasenkos gauti neimanoma,tai VMI ir negali patikrinti tokiu faktu. Stai tau paprasta schema ir sumos,kad galetum panasiai isivaizduoti kokiu mastu tai vykdoma. O dabar dar visa tai padaugink is imoniu skaiciaus,kuris sudaro keturzenklius skaicius...:-))
      Šiaip jau, jeigu baltarusis dirba Lietuvoje registruotoje įmonėje, tai jo pajamos čia ir apskaitomos, o duomenis turi ne Aliaksandras Rygoričius, o mūsų SODRA.
      Post in English - fight censorship!

      Comment


        Parašė JlL Rodyti pranešimą
        Yra pakankamai daug galimybiu irodyti kad sukvezimis nebuvo vairuojamas dviem pamainomis. Kad ir tachografu ar gps duomenis. Dabar dar parasyk, kad galima trys vairuotojus siusti, kad istisai vairuotu, o dar 50 snukiu prie ju prirasyti, ir as pasiduosiu.

        gps duomenys neprivalomai ir imone ju VMI nepateikineja. Niekas taip nedaro,kad vaziuoja vienas baltarusas ,o rodytu,kad vaziavo du. Nes imonese yra kaupiami taxografo lapai(tiesa ju niekas netikrina ,nors ir priklauso),be to labai akivaizdziai nesutiktu masinos rida. Visa afera vyksta tada ,kai baltarusas po reiso ilsisi,o popieriuose jis 'vaziuoja' toliau ir jam ismokami dienpinigiai. Niekas ten dar kazkokiu papildomu snukiu neprirasineja,nes ir taip sumos gaunasi ispudingos,imones pelnas oficialiai suvedamas i 0 ir jokie pelno mokesciai nemokami.

        Comment


          Parašė index Rodyti pranešimą
          Šiaip jau, jeigu baltarusis dirba Lietuvoje registruotoje įmonėje, tai jo pajamos čia ir apskaitomos, o duomenis turi ne Aliaksandras Rygoričius, o mūsų SODRA.
          Teisingai. Duomenis turi ir pagal tuos duomenis baltarusas dirbo ir jam buvo ismoketas ir minimalus atlyginimas ir kelis kart didesni dienpinigiai. O stai patikrinti ar taip buvo is tikruju....niekas negali.

          Comment


            Parašė Berliner Rodyti pranešimą
            Tai įrodyk, kuo gresia Lietuvai ~1800 darbuotojų iš trečiųjų šalių įdarbininimas, kai neturi darbo ~300.000 lietuvių darbuotojų?

            tu juk idarbini ne kosminiu technologiju specialistus,kuriu Lietuva neruosia ir kuriu Lietuvoje nera. Tu idarbinai 1800 paprastu darbininku ir tiek pat vietiniu reiskia negavo darbo ir melzia sodra su bedarbio ismokomis. Tuo labiau ,kad tie 1800 (tolimuju pervezimu) darbuotoju uzdirba pinigus europoje ir paskui juos isvez i baltarusija. Lietuvai naudos absoliutus nulis,isskyrus tik tai,kad kazkiek praturtejo imones savininkas. Bet svininko isleidziami cia Lietuvoje pinigai nekompensuoja visu tu 1800 zmoniu bedarbiu ismoku. Taigi Lietuvai-gryniausias nuostolis.

            Comment


              Parašė praeivis Rodyti pranešimą
              Visa afera vyksta tada ,kai baltarusas po reiso ilsisi,o popieriuose jis 'vaziuoja' toliau ir jam ismokami dienpinigiai.
              ta jo "vaziavima" kazkokiu budu reiketu irodyti, siaip sau tuscias is niekur i niekur vazineti negalejo. Kokie galetu buti irodymai jau rasiau, visokie spangimai, kad nieks netikrina, neprivaloma ir visokie kiti neatsakymas nes esant reikalui patikrintu viska ir nerade irodymu nubaustu.

              Tokie sukciavimai tai kapeikinis reikalas ant arbatos nebent. Esant dideliam mastui seniai prilavke uzdaryta butu. Normaliem verslininkam jau seniai aisku, kad siekiant stabilaus verslo reikia susikaupti ne ties sukciavimu, o ties konkurencingumumo didinimu, tik ilgalaikio tikslo dar ar jau neturintys asmenys gali sau leisti uzsiimineti panasiais dalykais.

              Comment


                Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                Visa afera vyksta tada ,kai baltarusas po reiso ilsisi,o popieriuose jis 'vaziuoja' toliau ir jam ismokami dienpinigiai. Niekas ten dar kazkokiu papildomu snukiu neprirasineja,nes ir taip sumos gaunasi ispudingos,imones pelnas oficialiai suvedamas i 0 ir jokie pelno mokesciai nemokami.
                Noriu dar giliau suvokti, kaip ta afera daroma.

                Tarkime, baltarusis realiai ilsisi, bet popieriuose jis važiuoja toliau. Ar tuose popieriuose matosi, su kokia mašina jis važiuoja, ir kas realiai vyksta su ta mašina tuo metu?
                Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                Comment


                  Parašė JlL Rodyti pranešimą
                  Jei kazka parasiau ir ginu savo zodzius vadinasi taip ir yra, siuo atveju tai algos dydis uz apytiksli pamoku skaiciu vilniaus mokykloje.
                  Reikia įrodymų. Antraip tai tėra tik nuomonė, į kurią neprivaloma atsižvelgti.

                  Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Žinau, nes mano mama mokytoja. Tavo pateikti skaičiai tik patvirtina mano argumentą. Vidutinis mokytojų atlyginimas yra 30% didesnis nei vidutinis atlyginimas šalyje. Jis taip pat yra 3.65 karto didesnis už minimalų atlyginimą šalyje.
                  Pabrėžiu, kad atlyginimas didesnis todėl, kad dirbama virš 1 etato. Įdomu, kokie būtų skaičiai sugretinus 1 darbo valandos užmokestį su šalies vidurkiu? Niekas nedraudžia nuskenuoti ir patalpinti Tamstos mamos algalapio, nors neprivalai

                  Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Nematau čia reikalo žaisti jokiais skaičiais, nes viskas labai aišku. Kaip ten prieini prie to 1000 lt atlyginimo lieka neaišku, nes nepateiki tikslių skaičiavimų.
                  Tai matyti iš mano pateikto algalapio.

                  Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Tai, kad, tavo teigimu, net 60 proc. mokytojų dirba daugiau nei vienu etatu, tik patvirtina mano argumentą, kad mokytojų trūksta. Nes jei jų netrūktų į laisvas vietas būtų priimami nauji mokytojai.
                  Trūksta, bet ne visų. Paprastai trūksta tokių specialybių, kurias galima pritaikyti ir ne mokykloje.

                  Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Kvalifikacijos kėlimui yra numatytos lėšos ir mokykla tai apmoka. Tuo labiau tai nevyksta labai dažnai. Patys mokytojai tikrai neskiria didelės dalies savo atlyginimo šiam tikslui.
                  Mokytojas taip pat neveža mokinių savo lėšomis į jokius renginius. Iš kur tai ištraukei?
                  Kanceliarinės išlaidos? Vienas raudonas tušinukas per mėnesį? Maždaug 2 litai.
                  Numatytos lėšos... Kurių pakanka pilnai apmokėti 2-3 mokytojų kvalifikacijos kėlimą. O mokykoje dirba nuo 50 iki 80 mokytojų.
                  Paprastai mokytojai neveža mokinių į renginius, bet ką daryti, jeigu kelti kvalifikacinę kategoriją norisi, o mokykla neturi tam pinigų?
                  Kanceliarinės išlaidos ne tik tušinukai. Jeigu mama mokytoja — paklausk jos

                  Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Didesnė atsakomybė? Didesnis ir darbo užmokestis ~30 proc.
                  Žinoma, kad už atsakomybę sumokama. Problema ta, kad ne +30 proc.

                  Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Deja, pagal LR Konstituciją, aukštas mokslas yra nemokamas gabiausiems studentams. Šie studentai patys turi teisę nuspresti, ką jie nori studijuoti. Visi likusieji - moka už mokslą ir patys susimoka už tas, studijas, kurių nori. Pagal aukštojo mokslo reformą, valstybės finansuojamų vietų kiekis yra keičiamas pagal poreikį rinkoje. Be to, kaip jau pats pripažinai, mokytojų Lietuvoje trūksta.
                  Problema vėlgi, kad ta reforma dar neįsibėgėjo. Duok Dieve, kad viskas būtų taip, kaip Steponavičius piešia savo vizijose. Netrukus prasidės studentų priėmimai. Dabar tikrai netrūksta rusų ir prancūzų kalbų, geografijos, kūno kultūros, etikos, istorijos, etc. dalykų mokytojų. Pamatysime, kiek šių specialybių vietų valstybė finansuoja. Tada ir pratęsime diskusiją.
                  Kaip ir minėjau, trūksta tų mokytojų, kurių žinias nesudėtinga pritaikyti už mokyklos ribų, ypač anglų k. ir informatika.

                  Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Laisvoje rinkoje, skirtingai nei planinėje, neįmanoma numatyti tikslaus specialistų poreikio 4 metams į priekį. Bet jei tam tikroje srityje yra darbuotojų perteklius, bendru atveju krinta darbuotojų atlyginimas ir ši specialybė tampa ne tokia populiari. Šiuo specifiniu atveju, darbo atlyginimas išlieka tokie patys, tačiau pasidaro neįmanoma įsidarbinti, todėl specialybė vėl praranda dalį populiarumo ir sumažėja studijuojančių skaičius. Tačiau tai negali įvykti per naktį.
                  Deja, sunku, bet įmanoma. Tam yra prognozės. Problema ta, kad universitetai daugiau dirba dėl savo dėstytojų, o ne dėl būsimųjų specialistų.

                  Taigi žadėtas algalapis anglų kalbos mokytojo(s). Dirba Vilniaus raj., 23,5 kontaktinės pamokos per savaitę (1,305 etato). Mėnesinė alga — 2.382,82Lt ant popieriaus ir 1.841,46Lt į rankas, arba būtų beveik 1.411Lt į rankas už 1 etatą. primenu, kad kalbų mokytojai gauna didžiausią koeficientą. Kokio kūno kultūros, dailės ar muzikos mokytojo alga už tą patį išdirbtą laiką būtų mažesnė.

                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                  Comment


                    Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                    Tai įrodyk, kuo gresia Lietuvai ~1800 darbuotojų iš trečiųjų šalių įdarbininimas, kai neturi darbo ~300.000 lietuvių darbuotojų?
                    Pati mąstyk ir sukelk čionai savo mąstymo rezultatus. O mes apsvarstysim.
                    Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                    Comment


                      Parašė JlL Rodyti pranešimą
                      ta jo "vaziavima" kazkokiu budu reiketu irodyti, siaip sau tuscias is niekur i niekur vazineti negalejo. Kokie galetu buti irodymai jau rasiau, visokie spangimai, kad nieks netikrina, neprivaloma ir visokie kiti neatsakymas nes esant reikalui patikrintu viska ir nerade irodymu nubaustu.

                      Tokie sukciavimai tai kapeikinis reikalas ant arbatos nebent. Esant dideliam mastui seniai prilavke uzdaryta butu. Normaliem verslininkam jau seniai aisku, kad siekiant stabilaus verslo reikia susikaupti ne ties sukciavimu, o ties konkurencingumumo didinimu, tik ilgalaikio tikslo dar ar jau neturintys asmenys gali sau leisti uzsiimineti panasiais dalykais.
                      Prilavke neuzdaryta,o baltarusams ismusinejami leidimai dirbti pilnu tempu. Tu nesupranti kaip yra vykdomas tikrinimas. As jau nekalbu apie tuos atvejus,kai uz kysius is vis niekas netikrinama,o tik surasomas teigiamas patikrinimo aktas.
                      VMI tikrina tik ar sumoketi mokesciai ir netikrina ar baltarusas tuo metu buvo lietuvoje ar ne ,vaziavo ar ne..Parodyta,kad baltarusas dirbo,gavo minimalu atlyginima,nuo to minimalaus sumoketi mokesciai-viskas tvarkoje,tuo VMI patikrinimas ir baigiasi. Transporto isnpekcija tikrina tik ar nebuvo pazeidziamas darbo rezimas. Jai pateike taxo koras ar elektronines vairuotoju korteliu duomenis,jie patikrino darbo rezima ,surase akta yra pazeidimu ar ne ir viskas. tuo ju tikrinimas baigiasi.jie irgi netikrina ar konkretus asmuo buvo EU ar lietuvoje ar isvaziaves i baltarusija.Ir niekas netikrina bendros situacijos. kad susietu taxo kortas su komandiruote isakymais su baltarusijos ambasada del sienos kirtimo ir pan.

                      Comment


                        Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                        Teisingai. Duomenis turi ir pagal tuos duomenis baltarusas dirbo ir jam buvo ismoketas ir minimalus atlyginimas ir kelis kart didesni dienpinigiai. O stai patikrinti ar taip buvo is tikruju....niekas negali.
                        Taigi galima patikrinti pagal tachografą ar vairuotojas iš tikrųjų važiavo ar ne. O dėl dienpinigių ar nereikia parodyti čekius, kaip jie panaudojami (šito nežinau, dėl to ir klausiu).
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          yra dar tokia tarnyba FNTT vadinasi...

                          Comment


                            Parašė Wycka Rodyti pranešimą

                            Taigi žadėtas algalapis anglų kalbos mokytojo(s). Dirba Vilniaus raj., 23,5 kontaktinės pamokos per savaitę (1,305 etato). Mėnesinė alga — 2.382,82Lt ant popieriaus ir 1.841,46Lt į rankas, arba būtų beveik 1.411Lt į rankas už 1 etatą.
                            na ir apie ka mes snekam - realios 23,5 valandos per savaite o alga 1800, didele dalis zmoniu dirba po 50 valandu, o gauna 1000-1400.

                            Comment


                              Parašė JlL Rodyti pranešimą
                              na ir apie ka mes snekam - realios 23,5 valandos per savaite o alga 1800, didele dalis zmoniu dirba po 50 valandu, o gauna 1000-1400.
                              Jau net maldauju pateikti įrodymų, kur žmogus dirbdamas 40h per savaitę (1 etatas) gauna ne daugiau kaip 1.400Lt/mėn..
                              Primenu, kad mokytojo savaitinis darbas neapsiriboja tomis 23,5 valandos. Apie tai jau rašiau aukščiau
                              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                              Comment


                                Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                Noriu dar giliau suvokti, kaip ta afera daroma.

                                Tarkime, baltarusis realiai ilsisi, bet popieriuose jis važiuoja toliau. Ar tuose popieriuose matosi, su kokia mašina jis važiuoja, ir kas realiai vyksta su ta mašina tuo metu?

                                Viskas matosi,bet esme tame,kad nedaromi kompleksiniai patikrinimai.Kiekviena tikrinanti institucija daro tik savo darba ir jos tarpusavyje nebendradarbiauja. VMI gauna duomenis kiek dirbo darbuotoju,kokie buvo ismoketi atlyginimai ir kiek sumoketa mokesciu. Jie patikrino savo sfera ,mokesciai sumoketi -viskas tvarkoje. Transporto inspekcija velgi tikrina tik savo sfera. Tiek masinu,tiek pateikta taxo,grubiu darbo rezimo pazeidimu nera-viskas tvarkoje.Transporto inspekcija netikrina kiek darbuotoju apiforminta,kas atostogavo ,kas dirbo,kas pagal popierius vaziavo po viena ,kas po du,kas kazkur lauke pamainos ir pan.
                                Tikrinant kompleksiskai aisku,kad visos aferos 'ispaluktu' i dienos sviesa.

                                Comment


                                  as irgi rasiau auksciau ka mokytojams priraso i darbo valandas ir kaip jie jas atidirba.

                                  kur zmogus dirba 40 valandu ir negauna 1400?? bet kur - maximoj, rimi, apsaugoj, statybose, draudimo agentai, kelioniu agentai, degalinese, kavinese, siuvyklose, baldu imonese, zemes ukyje ir dar daug daug kur kitur.

                                  Comment


                                    Bet tuomet užsieniečiai darbuotojai čia nei prie ko. Net ir dirbant lietuviui būtų įmanoma tokia pati afera, jei tarnybos nebendradarbiauja. Čia reiktų kaip nors kurti ryšį tarp tarnybų, ar kurti vieną, viską apimančią. Neleidžiant dirbti užsieniečiams nieko neišloši.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                                      Tikrinant kompleksiskai aisku,kad visos aferos 'ispaluktu' i dienos sviesa.
                                      taip tikrina FNTT ir tik tada kai yra pagristu abejoniu del veiklos teisetumo. Ir kai tikrina tai dazniausiai ir randa

                                      Parašė index Rodyti pranešimą
                                      Bet tuomet užsieniečiai darbuotojai čia nei prie ko. Net ir dirbant lietuviui būtų įmanoma tokia pati afera, jei tarnybos nebendradarbiauja. Čia reiktų kaip nors kurti ryšį tarp tarnybų, ar kurti vieną, viską apimančią. Neleidžiant dirbti užsieniečiams nieko neišloši.
                                      taigi vat kad cia kalba apie eilini sukciavima, o bando suvest viska i savo spangalus apie uzsienecius

                                      Comment


                                        Parašė index Rodyti pranešimą
                                        Taigi galima patikrinti pagal tachografą ar vairuotojas iš tikrųjų važiavo ar ne. O dėl dienpinigių ar nereikia parodyti čekius, kaip jie panaudojami (šito nežinau, dėl to ir klausiu).

                                        Del dienpinigiu nereikia parodyti jokiu cekiu. Imoneje parasomas isakymas,kad toks zmogus tiek ir tiek dienu buvo reise,tokiose it tokiose salyse ir jam pagal nustatytas VMI dienpinigiu normas (jas galima mazinti iki 50 proc. pagal istatymus) ismoketa tiek ir tiek. Ir vairuotojo parasas ,kad jis tuos pinigus gavo. viskas. Pagal taxografa patikrinti galima,bet tai ne VMI kompetencija ir ji to nedaro.

                                        Comment


                                          Parašė JlL Rodyti pranešimą
                                          taip tikrina FNTT ir tik tada kai yra pagristu abejoniu del veiklos teisetumo. Ir kai tikrina tai dazniausiai ir randa



                                          taigi vat kad cia kalba apie eilini sukciavima, o bando suvest viska i savo spangalus apie uzsienecius

                                          Teisingai. Bet kadangi jokiu signalu apie istatymu pazeidimus nei is VMI ,nei is transporto inspekcijos nera,tai ir FNTT nera ka tikrinti:-))
                                          Lietuvi gali apklausti ar jis gavo is tikruju tuos dienpinigius ar tik pasirase uz juos. Gali patikrinti jo imokas i sodra ,jo banko saskaitas ir t.t. Baltaruso negali patikrinti nieko. Matai popierius,kad jam ismoketos tokios sumos( taip sumazinant imones pelna) ir turi tuo tiketi.
                                          Paskutinis taisė praeivis; 2010.03.14, 23:39.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X