Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kurtis Lietuvoje D.Grybauskaitė pakvietė Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“


    Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“ išplėtoti savo veiklą Lietuvoje. Šanchajuje susitikusi su šios kompanijos vadovais, Prezidentė pakvietė vieną didžiausių pasaulyje informacinių technologijų bendrovių kurti Lietuvoje inovacinių technologijų centrą, kuris plėtotų konkrečius technologinius projektus.

    „Lietuva yra Europos Sąjungos narė, kurioje veikia ES teisės normos, todėl „Huawei“ investicijos Lietuvoje turės tokias pačias garantijas, kaip ir kitose ES šalyse. Savo šalyje taip pat turime daug gerai išsilavinusių telekomunikacijų specialistų, geriausiai Europoje išplėtotą šviesolaidinių tinklų infrastruktūrą, vieną sparčiausių interneto ryšį. Lietuvoje yra visos galimybės telekomunikacijų bendrovėms ne tik diegti moderniausius sprendimus, bet ir juos Lietuvoje kurti“, - D. Grybauskaitės susitikime pasakytus žodžius cituoja Prezidentės spaudos tarnyba.

    „Huawei“ laikoma viena iš penkių inovatyviausių pasaulio kompanijų, dalinasi pirmą - antrą vietas pasaulyje pagal kasmet įregistruojamų patentų skaičių.

    Kinijos investicijas ir tolesnį šalių bendradarbiavimą krovinių pervežimo, atsinaujinančių energijos šaltinių technologijų plėtros, transporto infrastruktūros gerinimo srityse Lietuvos vadovė šią savaitę aptars su Kinijos viceprezidentu Xi Jinpingu Pekine. Į Pekiną Prezidentė vyks atidariusi Lietuvos dieną Šanchajaus pasaulinėje parodoje.

    Comment


      Grybauskaitė pavaduoja Kubilių?
      Šiaip, labai gerai. Kuo daugiau tokių susitikimų ir pakvietimų.

      Comment


        Ir ispanus A.Kubilius paragino nepavėluoti investuoti Lietuvoje

        Iš vizito Ispanijoje grįžęs premjeras Andrius Kubilius tvirtino susitikimuose su didžiausiomis šios šalies bendrovėmis paraginęs nepavėluoti investuoti Lietuvoje.

        „Sakėme tą patį ką ir visur kitur, labai paprastus dalykus – nevėluokite su apsisprendimais investuoti į Lietuvą, nes matome kitų šalių susidomėjimą ir tai veikia“, – apie vizitą po antradienio Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A. Kubilius.

        Ispanijoje premjeras susitiko su telekomunikacijų bendrovės „Telefonica COO“, energetikos kompanijų „Iberdrola“, „Indra“, „Enagas“, „Abengoa“ vadovais.

        „Turėjome labai naudingų pokalbių su labai stipriomis kompanijomis, kurios nelabai žinomos Lietuvos, tačiau Ispanijoje yra kompanijų, kurios kotiruojamos kaip vienos iš stipriausių pasaulyje. Labai daug dėmesio skyrėme energetikai, nes Ispanijos kompanijos turi daug patirties, kai kurios iš jų dirba Lietuvoje, pavyzdžiui, „Iberdrola“ stato naują bloką Lietuvos elektrinėje, o jų dujų kompanija turi daug unikalios patirties plėtojant suskystintų dujų terminalus. Ispanija yra viena iš tų valstybių, kurios daugiausiai dujomis apsirūpina per suskystintų dujų terminalus“, – kalbėjo A. Kubilius.

        Comment


          Premjero patarėjas: tikimės, „Western Union“ įdarbins daugiau žmonių nei sutarta


          Pasaulinė grynųjų pinigų perlaidų lyderė „Western Union“, steigianti pasaulinį paslaugų centrą Vilniuje, šiuo metu yra įdarbinusi iki 200 žmonių, tačiau viliamasi, kad jų skaičius dar augs. Pagal pasirašytą investicijų sutartį, ji turi įdarbinti bent 200 specialistų.

          „Pagal investicijų sutartį jie yra įsipareigoję įdarbinti mažiausiai 200 žmonių penkeriems metams. Mes tikimės, kad metams bėgant tas skaičius bus gerokai didesnis“, – trečiadienį po premjero Andriaus Kubiliaus ir „Western Union“ prezidento Hikmeto Erseko susitikimo žurnalistams sakė A. Kubiliaus patarėjas ekonomikos ir finansų klausimais Mykolas Majauskas. Šiuo metu paslaugų centro darbuotojai dirba skirtingose miesto vietose, tačiau kitų metų pradžioje visus ketinama perkelti į vieną biurą.

          „Western Union“ paslaugų centre Vilniuje bus teikiamos aptarnavimo ir administravimo paslaugos.

          DELFI primena, kad apie šios bendrovės atėjimą į Lietuvą paskelbta gegužę.

          Planuojama, kad „Western Union“ investicija į Lietuvą bus 30 mln. Lt. Lietuva šio centro darbuotojų mokymams skirti 5 mln. Lt europinių lėšų. Taip pat 1,5 mln. Lt planuojama paremti darbo vietų kūrimą biudžeto lėšomis.

          Ūkio ministras Dainius Kreivys anksčiau yra sakęs, kad deramasi su keliasdešimt bendrovių dėl jų investavimo Lietuvoje.

          Comment


            Anhidrito kasyklų projekte naujas etapas – gautas leidimas eksploatuoti telkinį
            http://www.lrytas.lt/-12888488761287...lkin%C4%AF.htm

            Comment




              Pagaliau

              Tačiau iš pradžių vangokai į projektą žvelgusios įvairios institucijos šiais metais tarsi įjungė kitą pavarą. Beje, pakeistasis Vyriausybės nutarimas kelią atvėrė ne tik mūsų projektui – tai žalia šviesa iki šiol Lietuvoje nevystytai pramonės šakai – kasybai. Anhidritas – labai vertingas mineralas, bet jis tikrai ne vienintelė naudinga medžiaga, esanti po mūsų kojomis. Manau, kad per artimiausius penkerius metus Lietuvos verslininkai pradės vystyti labai įdomių kasybos projektų”,- sako T.Bodrijė.

              Comment


                Atsiveria naujos galimybės
                Vienintelė Baltijos šalyse automobilių kompresorių gamintoja „Panevėžio Aurida“ ieško rinkos Azijoje. Neseniai dalyvavusi parodoje Kinijoje, industriniame Changchuno mieste, tikisi glaudaus bendradarbiavimo su Kinijos automobilių gamintojais.

                Apie įmonės perspektyvas Azijos rinkoje ir ES paramos teikiamą naudą kalbėtasi su UAB „Panevėžio Aurida“ generaliniu direktoriumi Redu KLUPŠU.


                – Pasinaudojote ES parama. Kokius projektus vykdote?
                – Mūsų įmonė dalyvauja Lietuvos 2007–2013 metų ES struktūrinės paramos, įgyvendinamos Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos, priemonėje „Naujos galimybės“ su projektu „UAB „Panevėžio Aurida“ eksporto ir rinkodaros plėtra“. Pagal šį projektą jau dalyvavome parodose Maskvoje ir Kinijoje. Kitais metais numatyta paroda Frankfurte (Vokietija) ir Astanoje (Kazachstanas). Šio projekto vertė 185 000 Lt, o ES lėšomis bus finansuota 129 500 Lt.
                Tradiciškai parodos Maskvoje „Motor show 2010“ metu surengėme ir įgaliotųjų prekybos agentų dienas. Šį kartą susitikimas vyko Lietuvos ambasadoje. Renginio metu jiems pristatėme naujus įmonės produktus, aptarėme pardavimo planus ir prognozes 2011 metams. Taip pat numatėme ir aptarėme neatitiktinio (broko, garantinio aptarnavimo ir pan.) produkto valdymo tvarką, nes įmonė susiduria su šia problema produktui keliaujant per valstybių sienas.
                Pagal priemonę „Lyderis LT“ dalyvaujame projekte „Eksporto rinkų plėtra, diegiant naujausias gamybos technologijas“. Pagal šį projektą įsigysime naujų įrengimų gamybiniam procesui bei išbandymo stendų kompresorių kokybei užtikrinti. Projekto vertė 4,8 mln. Lt, iš jų 50 procentų bus finansuota iš ES lėšų.
                – Kokioje parodoje dalyvavote Kinijoje ir kodėl jus domina Kinijos rinka?
                – Kinijoje dalyvavome Changchune vykusioje parodoje „Northeast Asia Investment and Trade Expo“. Šią parodą prieš 6 metus nutarė organizuoti šešios pasaulio valstybės: Kinija, Šiaurės ir Pietų Korėjos, Mongolija, Rusija ir Japonija.
                Dalyvauti šioje parodoje mus asmeniškai pakvietė Jilin provincijos gubernatorius, ir buvome vienintelė įmonė iš Baltijos šalių. Kinija – itin didelė rinka, mes siekiame aplankyti visus jos regionus. Kažkada lankėmės Pekine, Šanchajuje, Pietų Kinijoje, o dabar apsilankėme Šiaurės Kinijoje, Jilin provincijoje.
                Jilin provincija – industrinis rajonas. Jame gyvena apie 27,3 mln. gyventojų. Regione koncentruota mašinų gamyba ir elektronikos pramonė. Mašinų gamyba plėtros stadijos, o elektronika pasiekusi nemažų aukštumų.
                Changchuno mieste įsikūrusi pirmoji automobilių korporacija. Mus domino krovininiai automobiliai, kad galėtume pasiūlyti jiems savo produkciją. Turėjome įspūdingą stendą ir reklamavome ne tik savo įmonę, bet ir Lietuvą. Ypač daug pagiriamųjų žodžių sulaukėme iš kaimynų rusų. Parodoje dalyvavo atstovai iš Vokietijos, Ispanijos, Rusijos, Afrikos, Anglijos, Šiaurės Korėjos, Pietų Korėjos, Japonijos, Kinijos, Mongolijos, Indijos ir kt. Labai nustebino, kad šioje parodoje aukščiausiu politiniu lygiu prisistatė Estija.
                Parodos metu radome partnerių produktui kurti, kooperacijai. Kadangi „Panevėžio Aurida“ yra šimtu procentų eksporto įmonė, globalios ekonomikos rėmuose negali dirbti tik Lietuvoje. Kompresoriaus komponentinių žaliavų Lietuvoje nėra. Anksčiau žaliavas pirkdavome iš vokiečių, o patys vokiečiai pirko iš Kinijos. Esame priversti mažinti savikainą, todėl turime rasti tiesioginių žaliavų tiekėjų arba gamintojų, nes Lietuvoje brangsta energetika: ir elektros energija, ir šildymas, ir kuras, ir dujos. Ir mums konkuruoti tampa labai sudėtinga.
                – Ar pasiteisins jūsų investicinė kryptis į Kinijos rinką?
                – Manome, kad einame teisingu keliu, nes Kinija tampa pasaulio ekonomikos centru. Čia itin daug gaminama, užsienio šalys labai noriai čia investuoja. Kinijoje stipri automobilių pramonė, o mums tai labai aktualu.
                Kinijoje aplankėme mums svarbius objektus: Šiaurės Kinijos ekonominę zoną, apsilankėme daugybėje gamyklų, užmezgėme labai svarbius kontaktus, kai kuriuos tęsiame. Parodoje dalyvavo didelis būrys įmonės specialistų ir vyriausiasis konstruktorius, apsilankęs FAW-1 gamykloje, surenkančioje automobilius. Užmezgėme ryšius dėl mūsų kompresorių tiekimo šiai gamyklai. Susitikome su įvairiais atstovais, užsiimančiais mūsų produkcijos platinimu Rusijoje ir Kinijoje.
                Mes nesistengiame konkuruoti Kinijos rinkoje, o norime užsitikrinti aukštą produkto kokybę už gerą kainą ir kartu su Kinijos gamintojais kooperuojantis juos gaminti. Todėl užmezgėme bendradarbiavimą su viena pasaulinio lygio automobilių kompresorių gamintoja bei susitarėme dėl bendro projekto. Pasirašėme bendradarbiavimo ketinimų protokolą su „ASIMCO Meilian Braking Systems Co. Ltd“. Bendradarbiavimo sutartis yra derinimo stadijos, vyksta susirašinėjimas, o konstruktoriai jau derina bendrus darbus. Artimiausiu metu Kinijos automobilių gamintojai atvyks į Panevėžį aptarti bendradarbiavimo.
                – Ar Azijos rinka vienintelė jūsų veiklos kryptis?
                – Mūsų įmonė yra užsibrėžusi savo tikslus, susikūrusi vizijas ir siekius. Pagrindinis siekis – rasti kuo daugiau partnerių užsienio šalyse. Europoje sunku bendradarbiauti, o Rytų šalyse mums daug paprasčiau. Rimtai vykdome projektą su Baltarusija dėl bendradarbiavimo su jų kompresorių gamintojais, nes vis tiek nemažai nelegalių gamintojų pardavinėja kompresorius su mūsų ženklu. Tačiau jų kokybė toli gražu neatitinka mūsų gaminių kokybės. Be to, planuojame kurti bendrą įmonę Baltarusijoje. Mūsų produktas tinka viso pasaulio rinkoms.
                – Ar įmonė atsigavo po krizės?
                – Manau, kad blogiausi laikai jau praeityje. Per 9 šių metų mėnesius įmonė pagamino 37 tūkst. kompresorių. Gamybos augimas, palyginti su 2009 metais, išaugo 220 procentų. Pirkimas išaugo 2 kartus (200 proc.), įmonė turi daug užsakymų, bet dėl lėšų stygiaus gamyba ribojama. Bendrovėje, palyginti su 2008 metais, 30 proc. sumažėjo darbuotojų. 50 žmonių įmonėje dirba daugiau kaip 10 metų.
                Jei pažvelgtume į įmonės apyvartą, tai iki 2007-ųjų mums dar toli. Tais metais apyvarta siekė 28,8 mln. Lt, o šiemet planuojame apie 18 mln. Lt apyvartą. Tačiau tai vis tiek dvigubai daugiau nei sunkiaisiais 2009 metais.
                Beje, šiais metais įmonė paminėjo 15 metų jubiliejų. Simboliškai pagerbėme 10 ir daugiau metų išdirbusius įmonėje darbuotojus: surengėme ekskursiją, išmokėjome simbolines premijas. Tikiuosi, jeigu pavyks įgyvendinti užsibrėžtus planus, prie šio jubiliejaus dar sugrįšime.
                http://www.panbalsas.lt/naujienos/es...ujos_galimybes

                Comment


                  "Trelleborg" gamybą kelia į Tauragę

                  Švedijos koncernas „Trelleborg“ pamėgo Tauragę. Į sėkmingai šiame mieste veikiančią grupės UAB „Trelleborg Engineered Systems Lithuania“ jau perkelta gamyba iš Anglijos, galimybę čia įžengti svarsto dar dvi koncerno įmonės. (...)

                  Comment


                    Vyriausybė paslaugų rinkoje sieks sniego kamuolio efekto
                    Pirmadienį paslaugų verslo vadovų konferencijoje dalyvavę Ministras Pirmininkas ir ūkio ministras pristatė ambicingus planus - paversti Lietuvą Baltijos šalių paslaugų centru. Iki 2015 m. tikimasi turėti iki 20 stambių paslaugų centrų Vilniuje, apie 15 - Kaune ir iki 10 - Klaipėdoje.
                    http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...efekto-502805/
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                      Vyriausybė paslaugų rinkoje sieks sniego kamuolio efekto
                      http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...efekto-502805/
                      Pirmadienį paslaugų verslo vadovų konferencijoje dalyvavę Ministras Pirmininkas ir ūkio ministras pristatė ambicingus planus - paversti Lietuvą Baltijos šalių paslaugų centru. Iki 2015 m. tikimasi turėti iki 20 stambių paslaugų centrų Vilniuje, apie 15 - Kaune ir iki 10 - Klaipėdoje.
                      AKROPOLIS — stambus ar tik vidutinis paslaugų centras?
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        "Sakuona" žengia prie sudėtingesnių darbų
                        Netoli uostamiesčio įsikūręs "Vakarų medienos grupės" padalinys - UAB "Sakuona" - pradeda naują gyvavimo etapą. Milijoninėmis investicijomis į pažangias technologijas bei naują produkciją įmonė užsitikrins stiprias pozicijas konkurencija alsuojančioje rinkoje dar ne vienam dešimtmečiui į priekį.

                        Penktadienį šventiškai nusiteikusios "Sakuonos" gamybinėse patalpose perkirpta juostelė ir simboliškai pradėtas naujas įmonės gyvenimo etapas bei duotas startas naujoms investicijoms.

                        Pasak "Vakarų medienos grupės" generalinio direktoriaus Viktoro Adomaičio, "Sakuona" jau ruošiasi keisti savo produkciją. Iki 2014 metų numatyta investuoti apie 30 mln. litų į naują produktą. Numatomos ir naujos statybos, ir pažangesnių technologijų įsigijimas.

                        "Pasaulinė situacija skatina mus gaminti sudėtingesnę produkciją, kad nebijotume konkurencijos iš Rytų", - sakė V. Adomaitis.

                        Naujojo produkto įvedimas suteiks "Sakuonai" galimybę darbuotis dar keletą dešimtmečių. Įmonė ruošiasi pradėti gaminti lenktų formų, sferinius, erdvinius baldus - kėdutes, fotelius ir kitus.
                        http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...-darbu-503589/
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Investuotojams iš Indijos - pusės milijono litų parama


                          Indijos programinės įrangos gamintojai UAB "Ideal Invent" skirta 550.000 Lt pagal ES struktūrinės paramos priemonę "Invest LT+". "Lietuva bus mūsų klientų iš Rytų ir Vakarų aptarnavimo bazė", - sako Premkumaras Bhagwatsaranas, „Ideal Invent Technologies“ vadovas.

                          Įsakymą dėl paramos skyrimo "Ideal Invent" pasirašė ūkio ministras Dainius Kreivys.

                          Mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros (MTTP) centrą Vilniuje "Ideal Invent Technologies" atidarė šių metų spalį. Per trejus metus šiame centre ketinama įdarbinti iki 110 specialistų.

                          Pasak indų bendrovės atstovų, įmonė MTTP centro kūrimui pasirinko Vilnių dėl geros infrastruktūros bei darbuotojų kompetencijos. Investuotojai daugiausia dėmesio ketina skirti tyrimams ir veiklos plėtrai. Dėl galimybės steigti MTTP centrą Lietuva rungėsi su Latvija ir Lenkija.

                          "Turime klientų iš Šiaurės Europos ir Baltijos šalių, o dabar norime eiti toliau į Rytus iki Vidurinės Azijos, pasinaudoti tais pranašumais, kuriuos Lietuva suteikia, ir pritraukti klientų iš Vakarų. Lietuva bus mūsų klientų iš Rytų ir Vakarų aptarnavimo bazė", - interviu "Verslo žinioms" yra sakęs Premkumaras Bhagwatsaranas, „Ideal Invent Technologies“ vadovas.

                          „Ideal Invent Technologies“ kuria programinę įrangą bankams. Per trejus metus tiesioginės indų bendrovės investicijos sieks 3,5 mln. Lt. „Ideal Invent“ šiuo metu dirba su dviem Lietuvoje veikiančiais bankais.

                          Priemonės "Invest LT+" tikslas - pritraukti tiesiogines užsienio investicijas (TUI), jai iš ES struktūrinių fondų ketinama skirti iki 68 mln. Lt. Priemonės lėšomis finansuojamos TUI į didelės pridėtinės vertės paslaugų ar gamybos verslo pradžią ir plėtrą.

                          Comment


                            Investuotojai primena: turime kuo didžiuotis

                            (...)
                            „Jei manote, kad ieškojome pigių ir išsilavinusių juodadarbių, – klystate. Patikėkite, pasaulyje galėjome rasti miestų, kuriuose specialistai būtų pasirengę dirbti ir už mažesnius atlyginimus nei lietuviai. Mūsų sprendimo pagrindas – visas aplinkybių paketas, jame didžiausia reikšmė tenka itin aukštai Lietuvos jaunų specialistų kvalifikacijai. Jie puikiai kalba užsienio kalbomis, nori tobulėti, yra kupini entuziazmo – Lietuva turėtų didžiuotis tokiais ištekliais“, – sako p. Ersekas.
                            (...)
                            http://vz.lt/2/straipsnis/2010/11/13...kuo_didziuotis

                            Comment


                              Eilinė pi...iož. Tegali pasiūlyti geriausią aptarnavimo/užmokesčio santykį ir tik tiek.

                              Comment


                                Parašė rat Rodyti pranešimą
                                Eilinė pi...iož. Tegali pasiūlyti geriausią aptarnavimo/užmokesčio santykį ir tik tiek.
                                Tai kas čia blogo?

                                Comment


                                  Parašė rat Rodyti pranešimą
                                  Tegali pasiūlyti geriausią aptarnavimo/užmokesčio santykį ir tik tiek.
                                  "Tik" tiek? Juk tai investuotojam ir svarbiausia.

                                  Comment


                                    Parašė artexs Rodyti pranešimą
                                    Tai kas čia blogo?
                                    Nieko labai ir gero, sukuriama tik darbo vieta ir nuomojamos patalpos, kapitalas ne Lietuviškas. Suprasčiau, jei lietuviška įmonė kurtų software, tada galima būtų džiaugtis. O dabar eiliniai juodadarbiai.

                                    Comment


                                      Parašė rat Rodyti pranešimą
                                      Nieko labai ir gero, sukuriama tik darbo vieta ir nuomojamos patalpos, kapitalas ne Lietuviškas. Suprasčiau, jei lietuviška įmonė kurtų software, tada galima būtų džiaugtis. O dabar eiliniai juodadarbiai.
                                      Kad ateina užsienio kapitalas tikrai nėra blogai. Taip šalis su mažiau kapitalo gauna daugiau pajamų (mokesčių). Toks savotiškas sverto variantas gaunasi, o svertas pats savaime tikrai nėra blogai.
                                      Paskutinis taisė index; 2010.11.13, 21:24.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Parašė rat Rodyti pranešimą
                                        Nieko labai ir gero, sukuriama tik darbo vieta ir nuomojamos patalpos, kapitalas ne Lietuviškas. Suprasčiau, jei lietuviška įmonė kurtų software, tada galima būtų džiaugtis. O dabar eiliniai juodadarbiai.
                                        Juodadarbiai su x kartų didesniu atlyginimu nei vidurkis LT? Atsiprašant pezi nesąmones. Gal išvejam ir Barclays su savo "juodadarbiais", nes ne Lietuviška įmonė?

                                        Comment


                                          Kurie čia su x kartų didesniu atlyginimu?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X