Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na ką, atrodo po savaitės kitos bus baigtas tikrai šaunus projektas!

    Parašė Panevėžio biblioteka rengiasi įkurtuvėms
    http://whatson.delfi.lt/news/culture/article.php?id=10756073
    Gintautas Subačius, "Sekundė"



    Panevėžys praturtės įspūdingu ir svarbiu kultūros objektu. Netrukus į įkurtuves skaitytojus pakvies bene gražiausia ir moderniausia šalyje Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Naujosios bibliotekos lentynų ilgis siekia net vienuolika kilometrų, o jos fondus sudaro pusė milijono knygų. Dviem pastatams rekonstruoti ir priestatams pastatyti išleista devyniolika milijonų litų.

    Kultūros paveldas liko

    Įkurtuvių džiaugsmu jau gyvena bibliotekos kolektyvas. Dabar jis gausesnis – nuo 98 žmonių padidėjo iki 112. Darbuotojos „Sekundei“ prisipažino tokio interjero, tokių darbo ir skaitytojų aptarnavimo sąlygų nesitikėjusios.

    Naująjį bibliotekos korpusą sudaro sujungti į vieną Respublikos gatvės 14 ir 16 namai bei priestatai. Iš pradžių ketinta buvusius pastatus tik rekonstruoti, tačiau sudarius bibliotekos programą paaiškėjo, kad jai reikia plėstis.Darbus atlikusi bendrovė „Iglus“ pagal kultūros paveldo reikalavimus restauravo senuosius statinius.

    Pertvarkyti namai ir nauji kompleksai sujungti ir suderintos skirtingos – istorinės ir naujos – architektūrinės išraiškos. Dominuoja Respublikos gatvės 14-asis namas. Kadangi istorinis pastatas trečio aukšto neturi, periodikos skaitykla įrengta ant stogo. Čia lyg nuo terasos galima mėgautis skaitymo malonumu, vaizdais į vidinį kiemelį ir saulės šviesa. Nuo jos pertekliaus apsaugo speciali stoginė. Saugyklas, einančias nuo rūsio iki trečio aukšto, rėmina knygų nugarėlių imitacija. Kontrastus papildo įstiklintas šlaitinis stogas.

    Apsaugos knygas

    Pasak bibliotekos ryšių su visuomene koordinatorės Vilijos Stokienės, pagrindinis įėjimas į biblioteką bus iš Respublikos gatvės pusės. Vestibiulyje sumontuoti knygų apsaugos vartai, įrengtos stebėjimo kameros.

    Skaitytojai ras net 30 prieigų prie interneto, 124 skaitymo vietas. Bibliotekoje įrengta dešimties vietų kompiuterinio raštingumo klasė, šimto vietų konferencijų salė. Numatoma atidaryti kavinę. Bibliotekoje yra net septynios skaityklos: didžioji, užsienio kalbų, periodikos, informacijos, menų, kraštotyros, senų spaudinių ir rankraščių. Skaitykloje bus galima susipažinti su naujausiomis knygomis, jos fondai bus atnaujinami kas mėnesį. Naujų knygų viršeliai bus laminuojami, o jose įklijuojamos garsinės lipdės Kiekvienoje skaitykloje yra kompiuterizuotų vietų ir vietų neįgaliesiems.

    Darbuotojai galės džiaugtis poilsio patalpomis, katalogų ir komplektavimo centrais, knygrišykla.

    Skaitykla – pagal skonį

    V.Stokienės teigimu, užsisakęs knygą iš bibliotekos fondų ar pasiėmęs ją kitoje skaitykloje klientas galės pasirinkti, kur ją skaityti. Skaitytojai bet kada galės kreiptis į Informacinių paslaugų skyrių ir gauti informaciją tiek bibliotekos kataloge, tiek prenumeruojamoje duomenų bazėje, tiek įvairiuose kituose informacijos paieškos šaltiniuose.

    Dabar biblioteka atsidūrė po vienu stogu, išskyrus Vaikų ir jaunimo literatūros centrą – jis liko Aukštaičių gatvės 4-ajame name. Nepasikeitė ir bibliotekos filialų adresai.

    Darbuotojų ir skaitytojų sena svajonė išsipildė: jie turi puikią, erdvią ir turtingą biblioteką – kultūros centrą. Panevėžiečiai gali didžiuotis, kad miestas pasipuošė išvaizdžiu pastatu. Juolab kad bibliotekos rekonstrukcijos ir priestato statybos projektas buvo pradėtas rengti dar ieš 10 metų. Jam vadovavo architektas Saulius Juškys.

    2003-iųjų pabaigoje prasidėjo rekonstrukcija ir statybos. Ne kartą buvo baimintasi, kad valdžia pinigų nebeskirs ir darbai sustos, tačiau taip neatsitiko ir pagaliau laukia įkurtuvės. Bibliotekos turėtas pastatas grąžintas Panevėžio vyskupijos kurijai, kuri veikiausiai patalpas nuomos.
    Nepamatęs nuotraukų tikrai negalvojau, kad biblioteka tokia puiki! O nuotraukas galite peržiūrėti http://galerija.pavb.lt/public/naujas_pastatas/
    Visos forumo temos apie Panevėžį:
    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

    Comment


      oho! reikes knyguciu pasiimti is ten.
      :buksvx:

      Comment


        tos fotkes tai tikrai cool, nemaniau kad ten viskas taip graziai padaryta
        Neišmeskite spalvų

        Comment


          Na man teko girdeti kad ten bus labai grazu,bet pamates nuotraukas akys isprogo. Zinau kad knygu nemazai ten bus.
          :buksvx:

          Comment


            Įspūdinga biblioteka
            W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
            Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
            Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

            Comment


              gal kas ka zinot apie najus komposterius autobusuose nes tie raudoni gadina vaizda autobuse
              ATSINAUJINES -DONATAS-O:} O:} O:}


              [url]www.blogas.lt//donataslt[/url]


              [SIGPIC][/SIGPIC]

              Comment


                tie raudoni yra visur ir isvis nematau reikalo apie tai sneketi
                Neišmeskite spalvų

                Comment


                  opapa net negalvojau, kad viduje slepiasi tokios grožybės . Nors ir neesu didelis knygų mėgėjas, butinai užsukiu

                  Comment


                    Tokie pastatai ir erdvės yra pačios puikiausios kokios begali būti biudžeto investicijos Mano humblia nuomone

                    Comment


                      Paskutinį kartą kai lankiausi Panevėžyje (praeitą sekmadienį, berods), Aukštaitijos stadione, mačiau, kad prie stadiono tokia kalvelė nulyginta, keli buldozeriai stovėjo ir iš visko buvo labai panašu, kad ten ruošiasi kelias auto stovėjimo vietas įrengti. Ir iš tiesų, tai būtų labai logiškas sprendimas, nes dabar, prieš kiekvienas FK Ekranas varžybas automobiliai statomi gatvėje ir aplinkiniuose kiemuose ir tai per A lygos varžybas. Jau nekalbu apie auto pastatymą per tarptautinius mačus... Gal kas galėtų nuotraukėlę vieną kitą mestelt?

                      Comment


                        Rudens pabaigoje mieste atsiras ekstremalaus sporto aikštelė
                        http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...35&NewsID=3818
                        2006-09-21

                        Vakar Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius susitiko su miesto ekstremalaus sporto mėgėjais ir aptarė ekstremalaus sporto aikštelės rengimo darbų eigą.

                        Savivaldybės administracijos direktorius V.Matkevičius informavo, kad jau parengtas ekstremalių sporto šakų aikštelės Kultūros ir poilsio parke, šalia būsimos universalios sporto arenos, techninis projektas. Už Savivaldybės skirtus 200 tūkst. Lt iki lapkričio 1 dienos bus asfaltuota per 1200 kv. m ploto aikštelė su 45 m ilgio slalomo trasa, įrengta lietaus kanalizacija. Kitų metų biudžete planuojama skirti lėšų aikštelei aptverti, įrengti apšvietimą, įrangai įsigyti.

                        Ekstremalaus sporto mėgėjai pasiūlė rengiant aikštelę pasinaudoti Anykščių, Vilniaus patirtimi, todėl jau kitą savaitę planuojama vykti apžiūrėti šiuose miestuose įrengtų aikštelių.

                        „Skirdama lėšas Savivaldybė turi pasirūpinti, kad jos būtų naudojamos racionaliai ir efektyviai, todėl rengdami aikštelę atsižvelgsime į konstruktyvius ekstremalaus sporto entuziastų pasiūlymus“, - sakė V.Matkevičius.

                        Asta Sarapienė
                        Vyr. ryšių su visuomene specialistė

                        Comment


                          Praleista informacija, ir gan įdomi

                          Kolegija laimina hidroelektrinės statybą
                          http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...35&NewsID=3799

                          Šiandien (2006-09-14) vyko Panevėžio miesto tarybos Kolegijos posėdis. Kolegijos nariai pritarė iniciatyvai leisti išnuomoti Nevėžio upės hidrotechninius įrenginius (šalia gamyklos „Ekranas“) mažosios hidroelektrinės statybai.
                          Rugpjūčio mėnesį į miesto merą Vitą Matuzą kreipėsi dvi bendrovės, „Centrum“ ir „Elektroimpulsas“, prašydamos leisti statyti 300-340 kilovatų galingumo hidroelektrinę.
                          Šiuo metu hidrotechninius įrenginius eksploatuoja ir prižiūri UAB „Panevėžio gatvės“. Pastarieji neprieštarauja mažosios hidroelektrinės prie Ekrano tvenkinio projektavimui. Projektui pritaria ir savivaldybės Miesto ūkio skyrius bei Aplinkos apsaugos agentūra, raštu patvirtinusi, kad aplinkosaugos požiūriu hidroelektrinės statyba šioje vietoje galima, nes „Ekrano“ gamyklos tvenkinys ant Nevėžio upės yra įtrauktas į Tvenkinių, prie kurių galima mažųjų hidrojėgainių statyba, sąrašą.
                          Mero Vito Matuzo teikimu kolegija įpareigojo savivaldybės administraciją pasirūpinti, kad hidroelektrinės statybos iniciatoriai parengtų techninį projektą ir kitus reikalingus dokumentus. Po svarstymų tarybos komitetuose, miesto taryba svarstys galimybę leisti (ar neleisti) viešo konkurso būdu nuomoti hidrotechninius įrenginius mažosios elektrinės statybai. Teigiamo sprendimo atveju konkursą laimėjusi bendrovė prisiimtų hidrotechninio įrenginio: užtvankos, vandens lygio reguliavimo, uždorių techninę priežiūrą ir kitas aptarnavimo bei eksploatacijos funkcijas.

                          Jarda Paukštienė
                          Tarybos sekretoriato vyriausioji ryšių su visuomene specialistė

                          Comment


                            Apie hidroelektrinės statyba man regis jau tas pats straipsnis buvo pateiktas kitoje Panevėžio temoje... Bet nesvarbu ...

                            Išties tai labai džiugina šio parko plėtra: arena, teniso kortai, atrakcionai, ekstremalų aikštelė. Būtent tokio atgaivinimo ir reikia. Iki šiol tame parke sklandė nekokia aura, vakare tenai net baisu buvo ir vaikščioti. O dabar, regis, bus sutvarkyta, saugumas tenai sustiprės... Norėčiau pateikti Šiaulių pavyzdį. Visai netoli mano namų, parke buvo įrengta panaši riedlentininkų aikštelė. Po to atsidaro civilizuota šunų vedžiojimo aikštelė, dviračių nuoma, aptvaras, kuriame nuolat keičiami gyvena visokie gyvūnai, mediniai vaikų žaidimo "įrengimai", motokroso mini kalneliai, kur net įsisteigė kažkoks vaikų dviratininkų klubas, kurie tenai duodasi kasdien ant tų kalnelių ir pan. Žmonių padaugėjo gal kokį 10 kartų, pavasarį per šventes tenai net praeiti sunku, o ir bet kokiu oru bei metų laiku galima dviese prisėsti ant vieno iš daugybės originalių suolelių, jei į paskaitas nereikia skubėti

                            Comment


                              Gal kas žinote kas statoma prie Panevėžio aplinkelio, prie Via Baltikos viaduko (apačioj)? Atrodo didelis gargaras.
                              Kaip po dykumą blaškiausi

                              Comment


                                O cia idomu labai as taipogi noreciau suzinoti.Bet bandau speti.Gal cia kas nors is Babilono projektu?
                                :buksvx:

                                Comment


                                  Pagal Vytauc vietos aprašymą, panašu, kad štai šis projektas.

                                  Comment


                                    Man visada labiausia patinka sita dalis:
                                    Investments: approx. € 180 mln. )

                                    Comment


                                      tai cia kur? ar cia taspac kur dygsta prie bazes panevezyje ar kazkuris kitas nes ten i vilniu pro baze vaziuojant irgi kazkas gan didelio auga

                                      paskaiciau apie ta Panevėžio logistikos ir industrini parka tai ka as zinau, toks biski gigantas net nezinojau kad toks dygsta cia salia musu kaimelio
                                      Paskutinis taisė dts; 2006.10.16, 11:47.
                                      Neišmeskite spalvų

                                      Comment


                                        Prie bazes tai "ADAX" bus.
                                        :buksvx:

                                        Comment


                                          Parašė dts Rodyti pranešimą
                                          tai cia kur? ar cia taspac kur dygsta prie bazes panevezyje ar kazkuris kitas nes ten i vilniu pro baze vaziuojant irgi kazkas gan didelio auga

                                          paskaiciau apie ta Panevėžio logistikos ir industrini parka tai ka as zinau, toks biski gigantas net nezinojau kad toks dygsta cia salia musu kaimelio
                                          Šitas projektas (tas, apie kurį Vytauc šnekėjo) važiuojant iš/į Vilnių nesimato, jis yra važiuojant iš Vilniaus ir ties "Eurolink'u" nesukant į Panevėžį, o važiuojant toliau, link Šiaulių:

                                          Comment

                                          Working...
                                          X