Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KUN] Tarptautinis Kauno oro uostas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    200.000 per metus ? :/ mazoka... O kokiais jie skraido aparatais ? Boeing ?
    Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

    Comment


      #62
      pradžiai užteks per diena gaunasi kažkur 550 žmoniu. aškų tolygiai jie neskris. Ateityje skaičius didės. reikia tikėtis geriausio. Tikiuosi pasirašys ta sutarį pagaliau..

      Comment


        #63
        „Ryanair“ ateina į Lietuvą

        Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ jau šį rudenį turėtų pradėti skrydžius iš Kauno oro uosto.

        Susisiekimo ministerijos Civilinės aviacijos departamento direktorius Vidmantas Kairys Lietuvos radijui sako, kad beliko suderinti kelias sutarčių redakcines pataisas.

        http://www.lrt.lt/news.php?strid=5042&id=617622

        Comment


          #64
          Puiku. Reiškia liko tik formalumai..

          Comment


            #65
            Kauno oro uoste paskelbtas naujas turizmo sezonas



            Vakar Kauno oro uoste buvo kaip niekada daug keleivių - jame paskelbtas naujas turizmo sezonas. Didžiausias Lietuvos turizmo operatorius “Novaturas” dalį savo skrydžių iš Vilniaus oro uosto perkėlė į Karmėlavą.

            Keičia veiklos kryptį

            Kaip sakė Kauno oro uosto laikinai pareigas einantis generalinis direktorius Kęstutis Cucėnas, šie metai pradės naują oro uosto istorijos etapą. “Nuo pat 1988 metų jis buvo Baltijos šalių krovinių pervežimo oro transportu centras, bet situacija pasikeitė. Todėl nutarta Kauno oro uostą paversti turistinių kelionių ir pigių skrydžių centru”, - sakė jis.

            Anot K.Cucėno, oro uoste diegiamos naujos sistemos, vyksta pertvarkos, kurios artimiausiu metu leis aptarnauti daugiau keleivių.

            “Novaturo” direktoriaus pavaduotojas Rytis Šūmakaris sakė, kad bendrovė tikisi į Kauno oro uostą perkelti daugumą poilsinių kelionių. “Jau šį sezoną iš čia planuojame surengti apie 100 skrydžių, skraidinti apie 14 tūkstančių keleivių”, - sakė jis.

            Latviai skrenda iš Karmėlavos

            R.Šūmakaris pažymėjo, kad iš Kauno oro uosto jau nuo balandžio mėnesio į Tunisą skrenda ir Latvijos gyventojai. “Jau aišku, kad Latvija neleis “Novaturui” iš Rygos skristi į Tunisą, nes mes nesutinkame dirbti su jų šalies aviakompanijomis. Mes negalime su jais bendradarbiauti, kai siūlomos labai nepalankios sąlygos. Nuo to Rygai ir latviams tik blogiau, o Kaunui - geriau”, - sakė jis.

            “Novaturas” iš Kauno skraidins ir į Turkiją, o jau kitais metais - ir į kitus kurortus. R.Šūmakaris pripažino, kad dauguma į Turkiją keliaujančių žmonių vis tiek nori skristi iš Vilniaus. “Taip yra todėl, kad keleiviai dar nežino Kauno oro uosto galimybių. Be to, iš Kauno išvykstama kartą, o iš Vilniaus - du kartus per dieną”, - sakė jis.

            Iš Kauno jau pernai “Omnituras” kartą per savaitę skraidino keleivius į Tunisą. “Novaturas” skrydžius planuoja tris kartus per savaitę. Iš Kauno šiemet skraidys ir “Tez tour” bei “Omnituro” klientai.

            Privalumai ir trūkumai

            Antžeminio aptarnavimo kompanijos “Litcargus” direktorius Vidmantas Vaškys teigė, kad į kurortus iš Kauno keliausiantys poilsiautojai nepatogumų nepatirs.

            “Dar neseniai Kaune daugelis procesų buvo atliekami rankiniu būdu, tačiau dabar situacija jau keičiasi. Skyrėme 250 tūkstančių litų keleivių aptarnavimui gerinti. Visa tai daroma ir tikintis pigių skrydžių kompanijos atėjimo”, - sakė jis.

            Anot jo, Kaune keleiviai laimi todėl, kad jų čia nebūna daug, ir sąlyginai daugiau darbuotojų juos aptarnauja. “Tačiau plėtra būtina. Pavyzdžiui, šiuo metu per valandą mes galime aptarnauti tik vieną skrydį. Iki 2007 metų būtina užtikrinti, kad keleiviai iš terminalo iki lėktuvo būtų nuvežami autobusais”, - teigė V.Vaškys.

            R.Šūmakaris pridūrė, kad Kaunas yra palankesnėje situacijoje hidrometeorologiniu požiūriu. “Kai dėl blogo oro Vilniuje lėktuvai negali tūpti, Kaune jie visada leidžiasi”, - sakė jis.

            Laukiama airių kompanijos

            Oro uosto rinkodaros vadovė Alfreda Kublickienė tikisi greito keleivių srauto didėjimo. “1994 metais per metus Kaune sulaukėme 67,5 tūkst. keleivių, o 2000-2003 metais jų liko tik 20-27 tūkst. Matome dideles galimybes plėtrai, nes Lietuvoje lėktuvais skraido tik 25 proc. gyventojų, o Latvijoje - 31 proc., Estijoje - 53 proc.”, - pažymėjo A.Kublickienė.

            A.Kublickienė teigė, kad jau baigiamos derybos su pigių skrydžių kompanija “Ryanair”. “Derinami paskutiniai sutarties punktai. Juo greičiau Kaune daugės keleivių, tuo greičiau ir airių kompanija pradės skrydžius iš čia”, - mano ji. Anot A.Kublickienės, “Ryanair” bilietai kainuos apie 30-50 eurų.

            Oro uoste kol kas veikia tik viena kavinė, todėl ketinama atidaryti daugiau maitinimo įstaigų. Taip pat reikės organizuoti keleivių atvežimą iš Vilniaus ir Kauno.

            Dauguma keliaujančiųjų - vilniečiai

            Vakar per kelias valandas Kauno oro uoste buvo aptarnauta apie 600 keleivių. Laukiamoji salė vienu metu buvo beveik sausakimša. Iš Tuniso atskrido du aviakompanijos “Karthago” lėktuvai “Boeing 737-300” su 300 keleivių iš Latvijos, o dar tiek pat žmonių laukė skrydžio.

            Visi poilsiautojai buvo vaišinami ledais. Dauguma keleivių buvo atvykę iš Vilniaus. Jie teigė neturėję nepatogumų dėl atvažiavimo į Kauną. “Į Tunisą skrendu antrą kartą. Pernai vykome iš Vilniaus, o dabar mus autobusu atvežė į Kauną. Tai kuo galėčiau būti nepatenkintas?” - klausė Laimonas Balčius.

            Vilnietė Diana Judickienė kartu su dukra Ieva taip pat neturėjo nusiskundimų. Joms irgi siūlyta važiuoti autobusu į Kauną, bet keliautojos pačios pasirūpino transportu. “Ar didelė problema atvažiuoti 100 kilometrų, kai vyksti poilsiauti”, - šypsojosi D.Judickienė.

            Kauniečiai Arūnas Raščius ir Aurelija Kačergiūtė sakė pirmą kartą skrendantys iš Kauno oro uosto. “Jis mažas, bet gražus ir jaukus, o to nepasakysi apie Vilniaus oro uostą”, - žvaliai kalbėjo A.Raščius.

            Iš Vilniaus savo automobiliais atvykę keliautojai pastebėjo, kad Kaune pigiau kainuoja palikti automobilį stovėjimo aikštelėje oro uoste.

            Prieš išvykstant į kelionę poilsiautojai buvo nustebinti prizais. Vilnietė Natalija Zaks laimėjo kelionę dviem žmonėms į Turkiją. “Pirmą kartą gyvenime kažką laimėjau”, - džiaugėsi ji.
            "Kauno diena"
            www.donatas-mazeika.lt

            Comment


              #66
              Idomu tai, kad vilniecius veza i Kaunu su autobusu nemokamai, o kai man reikejo skraidyti, tai turejau pats su savo auto lakstyti i Vilniu

              Bet labai gerai, kad is Kauno skraidys, nebereikes trankytis i Vilnius

              Comment


                #67
                Ziniu radijas:
                Derybas su "Ryanair" tikimasi baigti artimiausiu metu

                Kauno oro uostas tikisi artimiausiu metu baigti derybas su Airijos pigių skrydžių bendrove "Ryanair". Jog derybos su šia bendrove eina į pabaigą patikino ir susisiekimo ministerijos sekretorius Valdemaras Šalauskas.

                “Vakar Kauno oro uostas gavo aviakompanijos “Ryanair” pasirašytą sutartį. Visas procesas susidėjo iš dviejų dalių, tai yra techninio aptarnavimo, skrydžių aptarnavimo ir marketinginės dalies. Techniniai klausimai jau yra išspręsti, sutartis suderinta ir pasirašyta, beliko marketinginio klausimo dalis,” – Žinių radijui sakė Valdemaras Šalauskas.

                Reklama

                Jo teigimu, konkrečius “Ryanair” pasiūlymus tikimasi gauti per kelias dienas.

                Anksčiau teigta, kad sulaukus teigiamo atsakymo iš "Ryanair", šios bendrovės skrydžiai iš Kauno galėtų būti organizuojami nuo šių metų spalio mėnesio. “Mes vis dar tikimės, kad tai ir bus. Ir tie susitarimai, kurie yra derinami, yra orientuoti į tai, kad skrydžiai prasidėtų iki Naujų metų. Labiausiai tikėtina data yra spalio mėnuo,” – teigia Šalauskas.

                Pavasarį Susisiekimo ministerija išsiuntė laiškus aštuonioms Europos pigių skrydžių bendrovėms, kviesdama jas pradėti veiklą Lietuvoje.

                Be "Ryanair", į Susisiekimo ministerijos kvietimą dirbti Lietuvoje atsakė Vokietijos "Air Berlin", "German wings" bei Belgijos "Hapag Lloyds Express" - jos informavo, kad artimiausiu metu jų plėtros planuose Lietuvos nėra.

                Comment


                  #68
                  Regis jau viskas nutarta

                  Ryanair strikes deal to fly to Lithuania - Kaunas airport
                  http://www.forbes.com/home/feeds/afx...fx2100348.html
                  Mano galerija Flickr'yje

                  Comment


                    #69
                    Skaitai "Forbes"?

                    Comment


                      #70
                      Ne, SSC veikėjas Gatis nuorodą pametėjo. O kas?
                      Mano galerija Flickr'yje

                      Comment


                        #71
                        Parašė Mantaz
                        Ne, SSC veikėjas Gatis nuorodą pamėtėjo. O kas?
                        Nieko, siaip

                        beje, geros naujienos Kaunui

                        Comment


                          #72
                          Valio
                          Kaunas yra Kaunas

                          Comment


                            #73
                            Labi,

                            seniai čia berašiau... Bet dar vienas linkas apie Ryanair Kaune: http://www.airliners.net/discussions...ain/2180548/4/

                            Airliners.net gausu labai įvairiapusės informacijos apie aviaciją. Ir diskusijos apie civilinę aviaciją ten aukštesnio lygio nei kituose forumuose, kur tai yra „offtopic“.

                            Comment


                              #74
                              Parašė Meier
                              Labi,

                              seniai čia berašiau... Bet dar vienas linkas apie Ryanair Kaune: http://www.airliners.net/discussions...ain/2180548/4/

                              Airliners.net gausu labai įvairiapusės informacijos apie aviaciją. Ir diskusijos apie civilinę aviaciją ten aukštesnio lygio nei kituose forumuose, kur tai yra „offtopic“.
                              Ir ten toks vienas tipiškas vilnietis "Zvezda" labai gražiai atstovauja Lietuvą ir Vilnių.
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                #75
                                "Kauno aerouostas" pasirašė sutartį su "Ryanair"
                                http://www.delfi.lt/news/economy/aut...php?id=6935284
                                Mano galerija Flickr'yje

                                Comment


                                  #76
                                  Planuoju grizt is UK apie spalio viduri, idomu gal jau galesiu i Kauna skrist..

                                  Comment


                                    #77
                                    Quack, dalyvauk sitam forume , mes viska isiaiskinsim

                                    Comment


                                      #78
                                      Jau ryanair.com leidžia rezervuotis vietas iš Kauno (KUN) į Londoną (STN)!

                                      RYANAIR ANNOUNCES 4 NEW ROUTES
                                      TO GRENOBLE (FRANCE), KAUNAS (LITHUANIA), POZNAN & LODZ (POLAND)
                                      AT FARES FROM 99p*

                                      Ryanair, Europe’s No. 1 low fares airline, today (Tuesday, 21st June 2005) announced four new routes to France, Lithuania and Poland. The new routes, which will commence on dates between 22nd September and 30th October 2005 will operate daily from London-Stansted to Grenoble, Kaunas, Lodz and Poznan. In addition, Ryanair also announced increased frequency on its existing routes from London Stansted to Derry, Seville, Granada, Riga and Tampere.

                                      Announcing the new routes in London today, Ryanair CEO Michael O’Leary, said;

                                      “We launched our first route in Poland just three months ago from London-Stansted to Wroclaw and with these two new routes to Lodz and Poznan, Ryanair will serve more Polish airports (7) directly from London that any other airline.

                                      “We are delighted also to announce our first new route to Kaunas in Lithuania.
                                      This route will operate daily and we expect to carry in excess of 100,000 passengers in our first year of operation.

                                      “Our new daily service to Grenoble in south-east France means that UK passengers need no longer pay the high fares of Easyjet which are over 20 times** more expensive than Ryanair.

                                      “Today’s announcement of increased frequency on our routes from London Stansted to Seville, Granada, Derry, Riga and Tampere will allow us to offer up to double daily flights to each of these exciting cities and will allow us to provide even more low fares and unbeatable punctuality for European consumers.

                                      “These four new routes and additional frequencies will mean an additional 650,000 passengers per annum will save over £65M each year over the high fares charged by other airlines such as Easyjet, British Airways and LOT."
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        #79
                                        Nuo rugsėjo "Ryanair" skraidys iš Kauno į Londoną
                                        | 2005 06 21 14:27:37 |

                                        Airijos pigių skrydžių bendrovė "Ryanair" iš Kauno Karmėlavos oro uosto pradės skraidyti antrąją rugsėjo pusę. Pirmasis skrydis iš Kauno į Londoną organizuojamas rugsėjo 22 dieną.

                                        Šiais metais Airijos bendrovė iš Lietuvos skraidys tik į Londoną, paskelbta antradienį vykusioje spaudos konferencijoje. Skrydžiai į Londoną bus organizuojami kasdien, vakare, o visi bilietai bus parduodami internetu. Šiuo metu Airijos bendrovė internetu siūlo kelionę su visais mokesčiais iš Kauno į Londoną ir atgal už 50 eurų (172,64 lito).

                                        ELTA
                                        www.omni.lt

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė Tomas
                                          Ir ten toks vienas tipiškas vilnietis "Zvezda" labai gražiai atstovauja Lietuvą ir Vilnių.
                                          Na, "Tipišku vilniečiu" jo tikrai nepavadinčiau. Nepažįstu daugiau žmonių su tokiu radikaliu požiūriu apie Kauną kaip jis

                                          Comment

                                          Working...
                                          X